صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آینده جهان با هوش مصنوعی (۱۱۲)؛

پهپاد‌ها با هوش مصنوعی مین‌زدایی می‌کنند

هوش مصنوعی می‌تواند تلاش‌های پرزحمت و خطرناک مین‌زدایی را بدون دخالت انسان سرعت بخشد.
کد خبر : 887713

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل ساینتیفیک آمریکن، با استفاده از یک مدل هوش مصنوعی می‌توان تلاش‌های پرزحمت و خطرناک مین‌زدایی را بدون دخالت انسان سرعت بخشید.

جاسپر بائور (Jasper Baur) مؤسس انجمن تحقیقاتی مین‌زدایی در آمریکا و سرپرست گروه توسعه‌دهنده فناوری هوش مصنوعی برای مین‌زدایی می‌گوید: به کمک یادگیری ماشینی قصد داریم پهپاد‌ها را به هوش مصنوعی مجهز کنیم تا مین‌زدایی سریع‌تر و ایمن‌تر انجام شود. 

ایده این گروه بسیار ساده و در عین حال جذاب است؛ بنابراین گزارش در فناوری مین‌زدایی با هوش مصنوعی یک پهپاد بر فراز منطقه‌ای که گمان می‌رود مین‌گذاری‌شده پرواز می‌کند و تصاویر زیادی جمع‌آوری می‌کند. در این روش، الگوریتم بائور که درباره ویژگی‌های بصری ۷۰ نوع مین زمینی، مهمات خوشه‌ای و سایر مهمات منفجرنشده آموزش دیده است، تصاویر را با وضوح بسیار بالا در نقشه پردازش می‌کند. این مدل می‌تواند مواد منفجره را سریع‌تر و دقیق‌تر از یک انسان شناسایی کند. بائور می‌گوید: این فناوری در عرض چند دقیقه نقشه‌ای از تمام مین‌های زمینی به شما می‌دهد.

در حال حاضر هوش مصنوعی فقط می‌تواند مواد منفجره روی سطح زمین را شناسایی کند و توانایی تشخیص موارد دفن‌شده در عمق یا زیر پوشش‌های گیاهی را ندارد. انجمن تحقیقاتی بائور در حال آزمایش راه‌هایی برای جستجو در عمق بیشتر با استفاده از تصویربرداری حرارتی و رادار نفوذی در زمین است. همچنین در حال توسعه مدلی است که می‌تواند سطح اطمینان به هوش مصنوعی را در کشف مین‌های زیر پوشش گیاهی ارزیابی کند.

یافتن و خنثی‌سازی مین‌های زمینی کاری بسیار دلهره‌آور و زمان‌بر است. انسان‌هایی که کار مین‌زدایی را انجام می‌دهند باید با ردیاب‌های فلزی و دستی وجب به وجب در زمین مین‌گذاری‌شده پیش بروند و مدام گوش به‌زنگ صدای هشدار دستگاه باشند. تا پیش از جنگ جهانی دوم، گاهی از سگ‌های آموزش‌دیده برای مین‌زدایی زمین‌ها استفاده می‌شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر