صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۲ - ۰۵ دی ۱۴۰۲

تاثیرات مضر بی‌خوابی که از آن بی‌اطلاع هستید

همه خیلی خوب می‌دانید که کمبود خواب نه تنها شما را بی‌رمق می‌کند، بلکه می‌تواند تاثیرات فیزیکی مضری بر بدن داشته باشد.
کد خبر : 887367

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آن بی‌خوابی‌ها و بیدارباش‌های شبانه اثرات بدتری هم دارند و میزان شادی شما را کاهش می‌دهد و خطر اضطراب را در افراد افزایش می‌دهند.

محققان با تجزیه و تحلیل بیش از ۵۰ سال تحقیق در مورد محرومیت از خواب کافی و تاثیرات آن بر خلق و خوی افراد، توانستند تأثیرات روانی آن را بر روی «افراد عمدتاً محروم از خواب» اندازه‌گیری کنند.

این محققان برای پیشبرد هدف خود سراغ یافته‌های ۱۵۴ مطالعه دیگر رفتند که در پنج دهه گذشته انجام شده است و همگی آن‌ها را مورد تجزیه و تحلیل خود قرار دادند.

در این ۱۵۴ مطالعه در مجموع بیش از ۵ هزار شرکت‌کننده که خواب آن‌ها برای یک یا چند شب مختل شده بود مورد مطالعه قرار گرفته بودند.

با این توضیح که برخی از این افراد شب‌ها برای مدت طولانی‌تری بیدار مانده بودند و برخی دیگر صرفا کمتر از حد معمول همیشگی خوابیده بودند. دسته سوم از شرکت‌کنندگان هم بودند که به طور متناوب در طول شب از خواب بیدار می‌شدند.

این مطالعات دست‌کم یک متغیر مرتبط با احساسات فردی را بعد از هر اختلال خواب اندازه‌گیری کردند و شرکت‌کنندگان خلق و خوی خود را گزارش کردند و به محرک‌های عاطفی پاسخ دادند. مضافا اینکه علائم افسردگی و اضطراب نیز در بین آن‌ها اندازه‌گیری شد.

این مطالعه جامع‌ترین تلفیق تحقیقات تجربی خواب و احساسات را تا به امروز نشان می‌دهد و شواهد متقنی ارائه می‌دهد که ساعات طولانی از بیدارخوابی شبانه، کم‌شدن مدت خواب و بیداری‌های شبانه بر عملکرد عاطفی انسان تأثیر منفی می‌گذارد.»

پالمر افزود که این اثرات منفی «حتی در یک بازه زمانی کوتاه از کم خوابی» مثل بیدار ماندن یک یا دو ساعت دیرتر از حد معمول هم اثرات خود را بروز می‌دهد.

محققان دریافتند هر سه نوع اختلال خواب منجر به کاهش احساسات مثبت از جمله شادی و حس رضایت می‌شود. این اختلالات خواب همچنین علائم اضطراب مانند ضربان قلب سریع و افزایش سطح نگرانی را افزایش می‌دهند.

برخی از یافته‌ها حکایت از بروز علائم افسردگی داشت، اما این موارد کمتر از بقیه علائم و ناپایدار بودند. 

نتایج مشابهی هم برای افزایش بروز احساسات منفی مانند غم و اندوه، نگرانی و استرس مشاهده شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر