صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا؛

الهامیان: پژوهشگر اقتصادی نیستم/ مشکلات «خانواده خلج» را به تصویر کشیدم

کارگردان مستند «خانواده خلج» می‌گوید که در این اثر صرفاً به دنبال معضلات یک خانواده در جریان یک فعالیت تولیدی بوده است.
کد خبر : 886386

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «خانواده خلج» به کارگردانی مریم الهامیان و مصطفی حاج قاسمی یکی از مستندهای بلند بخش مسابقه ملی هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران«سینما حقیقت» بود.

این مستند درباره یک خانواده است که اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰، پدر خانواده تصمیم می‌گیرد یک تولیدی راه‌اندازی کند و کار بزرگی انجام دهد. در واقع پدر علاقه‌مند است کار با ارزشی انجام دهد تا از آن راه درآمد داشته باشد و از لحاظ اقتصادی و اجتماعی رشد کند. به همین دلیل این خانواده ازرودهن به گلپایگان اصفهان مهاجرت و در ۱۵ کیلومتری این شهر یک واحد صنعتی مرغ تخم‌گذار را راه‌اندازی می‌کنند و به دلیل اینکه نقدینگی‌شان کم است از بانک چندین وام می‌گیرند.» 

در همین ارتباط، مریم الهامیان یکی از دو کارگردان این اثر  در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با اشاره به سوژه‌های متعدد از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی گفت: در ساخت یکی از سوژه‌ها بخشی از کار، دریافت نظر وکلا بود و بنده به وکلا سپرده‌ام سوژه پیشنهاد کنند. اگر پرونده خاصی باشد باز هم  حاضر به ساخت مستند آن هستم.

وی افزود:  تولید فیلم «خانواده خلج» چهار سال به طول انجامید و به حدی روی این فیلم تمرکز داشتیم که با پرونده دیگری درگیر نشدیم.

این مستندساز متذکر شد: تأکید من صرفاً طرح معضلات بانکی و تولید مانند موضوع خانواده خلج نیست و در خانواده خلج، ما صرفاً معضلات این خانواده را گفتیم؛ چراکه من مستندساز هستم و نه پژوهشگر مسائل اقتصادی و بانکی.

الهامیان گفت: دو سوژه جدید در دست بررسی دارم که البته فعلاً جزئیات آن را نمی‌گویم. دنیای مستند دنیای آرامی است و مانند تلویزیون و سینما نیست.

وی درباره انگیزه معرفی یک قهرمان زن در فیلم «خانواده خلج» نیز افزود: تنها چیزی که می‌توان گفت اکرم خلج یک زن قدرتمند، مادری به تمام معنی و چندوجهی است. برای هدف خود می‌جنگد و بسیار قدرتمند است که تلاش کردم در فیلم این ویژگی‌ها را بیان کنم.

لازم به یادآوری است، هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» به دبیری محمد حمیدی مقدم ۲۷ آذر تا دوم دی ۱۴۰۲ در پردیس چارسو برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر