صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
برای مقابله با تغییرات آب‌وهوا؛

سایبان فضایی در مدار قرار می‌گیرد

گروهی از دانشمندان برای ساخت سایبان فضایی به‌منظور کمک به جلوگیری از تغییرات آب و هوا گرد هم آمده‌اند.
کد خبر : 886287

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، دانشمندان تصمیم گرفته‌اند یک سایه‌بان عظیم را در مدار قرار دهند تا به مبارزه با تغییرات جهانی آب و هوای کمک کند.

گروهی برای مطالعه نحوه قرارگیری این سایبان تشکیل شده‌اند تا به جزییات نصب و راه‌اندازی آن بپردازند. 

براساس گزارش‌های منتشر شده، این ایده سال‌هاست که مورد بحث قرار گرفته، اما بنیاد «پلنتری سانشید» (Planetary Sunshade) در حال تولید مقالاتی است که این مفهوم را حمایت می‌کنند و قابلیت اجرای این رویکرد را برجسته می‌کنند.

این بنیاد پیشنهاد می‌دهد سایبان فضایی می‌تواند بهترین راه حل برای مدیریت تشعشعات خورشیدی باشد و باید به عنوان یک قسمت کلیدی از تلاش‌های جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوای پیش‌رو در زمین در نظر گرفته شود.

خنثی کردن بدترین اثرات تغییرات آب و هوایی ممکن است بر سه اصل کاهش گاز‌های گلخانه‌ای، حذف دی‌اکسید کربن و مدیریت تشعشعات خورشیدی باشد؛ براساس توافق بین‌المللی که صورت گرفته تلاش جهانی بر این است که میانگین دمای جهان را از فراتر رفتن ۱.۵ درجه سانتیگراد نسبت به میانگین فعلی حفظ کند، اما واقعیت این است که هر چه افزایش میانگین دمای جهان پایین‌تر باشد، آثار تغییرات آب و هوا کمتر خواهد بود.

با این حال، پژوهشگران تغییرات آب و هوا گزارش داده‌اند، سیاره زمین ممکن است در دهه بعدی از افزایش درجه ۱.۵ درجه سلسیوس عبور کند. در این میان، حوادث نابودی آب و هوا، روند افزایش سطح دریا، آتش سوزی‌های گسترده و ذوب شدن بخچال‌های یخ افزایش می‌یابد.

با توجه به این نشانه‌های هشداردهنده، فشار‌های سیاسی و اجتماعی برای مقابله با فاجعه تغییر‌ات آب‌وهوا هر روز پررنگ‌تر و جدی‌تر می‌شود.

گودوین، رئیس این بنیاد می‌گوید، کربن زدایی و کاهش انتشار دی اکسید کربن از طریق استفاده از منابع انرژی کم کربن برای دستیابی به خروجی کمتر گاز‌های گلخانه‌ای در جو زمین است، واضح است که استراتژی‌های کربن زدایی فعلی ضروری هستند، اما برای اینکه سیاره قابل زندگی بماند ناکافی هستند و قرارگیری سایبان عظیم در مدار آن چیزی است که از بین تمام روش‌های ارائه شده برای کاهش تابش خورشیدی شایسته سرمایه‌گذاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر