صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

معرفی محصولات استارت‌آپی که با آلودگی هوا مبارزه می‌کنند

تیم‌های استارت‌آپی و شرکت‌های دانش‌بنیان دستاورد‌هایی مانند فیلتر درون بینی، کلاه ایمنی تصفیه هوا، فیلتر هوای اتاق خودرو و تولید دارو بدون نیاز به حلال را به تولید رساندند تا افراد در آلودگی هوا آسیب کمتری ببینند.
کد خبر : 885956

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به‌نقل از استارت‌آپ تاکی، آلودگی‌ها به عامل اصلی تأثیرگذار بر کل نژاد بشر تبدیل شده‌اند. مسائل بهداشتی ناشی از آن، تغییرات آب و هوا و گرم شدن زمین به طور مستقیم بر همه گونه‌های زنده صرف نظر از موقعیت جغرافیایی آن‌ها تأثیر می‌گذارد. اگرچه تعدادی از آلودگی‌ها به زمین آسیب می‌رسانند، اما آلودگی هوا نقش اصلی را ایفا می‌کند.

بر اساس گزارش های سازمان جهانی بهداشت، 90 درصد از جمعیت جهان هوای آلوده تنفس می‌کنند. آلودگی هوا عامل بیماری‌های متعددی مانند سکته مغزی، بیماری‌های قلبی، مرگ های زودرس، سرطان ریه و عفونت های تنفسی می‌شود.

تخمین زده می شود که سالانه حدود 7 میلیون نفر به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. سازمان جهانی بهداشت اقدامات مختلفی را برای مهار آلودگی هوا در کشورهای عضو خود انجام می دهد.

امروزه، بسیاری از کارآفرینان نیز محصولات و روش‌های نوآورانه‌ای ارائه می‌کنند که باعث انتشار آلودگی کمتری می‌شود و از ما در برابر آلودگی هوا محافظت می‌کند. در حالی که برخی از فناوری‌ها، در تلاش برای مبارزه با علت اصلی ایجاد آلودگی هستند، برخی شرکت‌های دانش بنیان نیز سعی می‌کنند راه حل‌هایی را برای زندگی راحت‌تر و سالم‌تر در کنار این آلودگی‌ها فراهم آورند.

در اینجا تعدادی از استارت‌آپ‌ها را معرفی می‌کنیم که با روش‌های مبتکرانه خود با آلودگی هوا مبارزه می‌کنند.

فیلتر درون بینی

استارت‌آپ دیگری «نانو کلین» محصول نوآورانه‌ای را به نام «نیزوفیلترز» «Nasofilters» عرضه کرده که یک فیلتر بینی با اندازه جمع و جور است که به راحتی درون بینی جای می‌گیرد.

این محصول دارای فیلتر پنج لایه است که از ورود آلاینده‌های هوا به بدن جلوگیری می‌کند و در عین حال استفاده از آن بسیار راحت است. آن‌ها در اندازه‌های مختلف ساخته شده و می‌توان آن‌ها را از فروشگاه‌های آنلاین مانند آمازون یا فلپکارت خریداری کرد یا می‌توان به طور مستقیم طی تماس با شرکت سفارش داد.

نانوکلین همچنین ماسک‌های ضد آلودگی  N۹۵ و فیلتر‌های AC را نیز تولید می‌کند. این شرکت در تولید نانوماسک‌های ضد ویروسی نیز متخصص است که می‌تواند در برابر ویروس‌های مسری مقاومت کند و آن‌ها را از بین ببرد.

کلاه ایمنی تصفیه هوا

«شلیوس» استارت‌آپی است که کلاه ایمنی تصفیه کننده داخلی هوا تولید کرده است. غشای فیلتر هوا که در کلاه ایمنی نصب شده است، قرار گرفتن کاربر در معرض آلاینده‌های سمی را بیش از ۸۰ درصد کاهش می‌دهد. این فیلتر هوا به یک باتری لیتیوم یون قابل شارژ از طریق USB متصل است که می‌تواند بسته به نیاز روشن یا خاموش شود.

کلاه شلیوس که در پنج رنگ مختلف عرضه شده را می‌توان از طریق وب سایت رسمی این شرکت یا آمازون سفارش داد. این شرکت همچنین هدست‌های بلوتوثی با طراحی سفارشی برای کلاه ایمنی تولید می‌کند که می‌توان به راحتی در هنگام سواری استفاده کرد.

تولید جوهر از کربن

شرکت دانش بنیان «گراویکی لبز» «Graviky Labs» در حال تولید جوهر از انتشار کربن است. آن‌ها دستگاه و روشی ابداع کرده اند که با نام «KAALINK» «کالینک» ثبت شده است تا انتشار گاز‌های گلخانه‌ای از وسایل نقلیه و صنایع را ثبت کند. کربن استخراج شده از این گاز‌های گلخانه‌ای برای تشکیل یک جوهر سیاه رنگ به نام «AIR-INK» «ایر-اینک» پردازش می‌شود. هدف این شرکت تبدیل آلودگی هوا به مواد صنعتی است و در حال حاضر در حال تولید سه محصول از AIR-INK یعنی جوهر فلکسوگرافی، جوهر صفحه نمایش ابریشم و یک ابزار نوشتن به شکل نشانگر است.

در حال حاضر، این شرکت در حال تبلیغ AIR-INK برای چاپ صنعتی است، زیرا حدود ۵۰ ٪ از چاپ با جوهر سیاه انجام می‌شود. می‌توان محصولات آن‌ها را مستقیماً از وب سایت Graviky Labs خریداری کرد.

اُجاق آشپزی زیست توده

شرکت دانش بنیان «Greenway Appliances» «گرین وی اپلینسز» روش سنتی آشپزی را تقویت می‌کند. بیش از ۲.۸ میلیارد نفر در سراسر جهان از انواع سنتی مانند اجاق‌های گلی و هیزمی برای پختن غذا‌های خود استفاده می‌کنند. این شیوه‌ها منجر به آلودگی هوای داخل خانه می‌شود که به ۲ درصد از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای کمک می‌کند. بنابراین، گرین وی یک اجاق آشپزی تمیز را ابداع کرد که اکنون به مردم کمک می‌کند تا به روش معمولی خود به طور موثر آشپزی کنند. این یک اجاق قابل حمل و نقل است که با همه سوخت‌های زیست توده جامد کار می‌کند، اما دود کمتری منتشر می‌کند.

فناوری تنظیم هوا که گرین وی  در محصول خود استفاده می‌کند توسط آن‌ها ثبت اختراع شده است. همچنین، طراحی آن‌ها اجازه جریان آزاد هوا را می‌دهد که به احتراق بهتر کمک می‌کند، بنابراین حداکثر گرما را با آلاینده‌های کمتر ارائه می‌دهد. گرین وی ادعا می‌کند که محصول آن‌ها ۶۵ درصد در مصرف سوخت صرفه جویی می‌کند و انتشار دود را تا ۷۵ درصد کاهش می‌دهد.

فیلتر هوای اتاق خودرو و نمایشگر‌های کیفیت هوا

شرکت دانش‌بنیان «نیروانا بی اینگ» «Nirvana Being» تولید کننده ماسک، فیلتر‌های هوای اتاق خودرو و AC و نمایشگر‌های کیفیت هواست. ماسک‌های Airfic این شرکت با استفاده از الیاف فناوری نانو تولید می‌شود که مانع از استنشاق آلاینده‌های کوچکتر از ۲.۵ PM و دیگر ویروس‌ها می‌شود.

فیلتر نانوالیاف «Electrospun» «الکترونانواسپون» محافظ پیشرفته‌ای است که در ماسک‌های Airfic  برای جلوگیری از ورود ذرات ریز کوچکتر از ۰.۳ میکرون به بدن استفاده می‌شود. این ماسک با وجود تمام لایه‌های محافظ، کاربری راحت را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.

سایر محصولات Nirvana Being مانند فیلتر‌های هوا و تصفیه‌کننده‌ها نیز از فناوری نانو استفاده می‌کنند تا هوای پاک و ایمن را به کاربران خود ارائه دهند.

اجاق‌های بدون دوده

اجاق‌های بدون دوده که انرژی کمتری استفاده می‌کنند در به حداقل رساندن آلودگی هوای داخل خانه نقش دارند. شرکت دانش بنیان «آگنیسو موخ» «Agnisumukh» اجاق آشپزی مدرنی را تولید می‌کند که مشعل‌های متخلخل تابشی دو لایه دارد، نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند و انتشار NO۲ و CO را تا ۸۰ درصد کنترل می‌کنند. این شرکت مدعی است با اجاق‌های بدون شعله و بدون دود خود، تا کنون مانع از انتشار  ۲۲۵۰ تن گاز دی اکسید کربن در جو شده است.

تولید دارو بدون نیاز به حلال

یک استارت‌آپ دیگر در حوزه تولید آنتی بیوتیک به شیوه جالب‌تری با آلودگی هوا مبارزه می‌کند. شرکت «سلزیم بیوتک» «Cellzyme Biotech» فرآیند نوآورانه‌ای برای تولید آنتی بیوتیک ارائه کرده است. آنزیم ساخت آن‌ها به گونه‌ای مهندسی شده است که به عنوان یک زیست کاتالیست عمل می‌کند. این آنزیم ساخت آنتی بیوتیک را در دمای اتاق و بدون نیاز به حلال امکان پذیر می‌کند.

حلال‌ها آلاینده‌ای به نام «ازون سطح زمین» منتشر می‌کنند. هنگام واکنش با نور خورشید ازون سطح زمین بیشتری، به شدت بر سلامت انسان ها، گیاهان، حیوانات و حتی مصالح ساختمانی تأثیر می‌گذارد. از این رو، سلزیم بیوتک، راهی را برای جلوگیری از استفاده از حلال‌ها در فرایند تولید خود ابداع کرده است.

همه این شرکت‌های دانش بنیان به طور مستقیم یا غیرمستقیم به دولت‌ها و سازمان‌های مختلف در روند به حداقل رساندن آلودگی هوا کمک می‌کنند. محصولات و روش‌های محتاطانه آن‌ها برای خلاص شدن از شر ماسکی به نام آلودگی برای جهان ما ضروری است. تلاش مشترک مسئولیت اجتماعی از سوی همه ما می‌تواند زمین ما را به مکانی امن و سالم برای زندگی تبدیل کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر