صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چت جی‌پی‌تی قانون‌نویس شد

تصویب ناخواسته مصوبه ارائه‌شده توسط یک چت‌بات، علاوه بر آشفته کردن وضعیت شهر «پورتو آلگره» در جنوب برزیل، بحث درباره نقش هوش مصنوعی در عرصه حکمرانی را داغ کرده است.
کد خبر : 882993

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورونیوز، اعضای شورای شهر «پورتو آلگره» (Porto Alegre) واقع در جنوب برزیل، بی‌آنکه خبر داشته باشند، مصوبه‌ای را تصویب کردند که چت جی‌پی‌تی آن را تهیه و تنظیم کرده است.

زمان تصویب این مصوبه به دو ماه قبل بازمی‌گردد، اما شورا این هفته از نقشی که هوش مصنوعی در ارائه آن داشت، آگاه شده و به همین دلیل، بلوایی در شهر برپا شده است.

ماجرا از این قرار است که در ماه میلادی اکتبر، «رامیرو روزاریو» (Ramiro Rosário) از اعضای این شورا، از چت جی‌پی‌تی خواست تا با هدف اطمینان از اینکه مالیات‌دهندگان مجبور به پرداخت هزینه تعویض کنتور آب نخواهند بود، طرح پیشنهادی را بنویسد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا همان موقع درباره نقش چت جی‌پی‌تی به همکارانش چیزی نگفته است، مدعی شد: ترسیدم چنانچه این موضوع را علنی کنم، مصوبه شانسی برای بررسی و رای‌گیری نداشته باشد.

این نخستین مصوبه قانونی برزیل است که تمام و کمال از سوی یک چت‌بات هوش مصنوعی نوشته شده است، اما قبلاً هم یک قانونگذار آمریکایی در اقدامی طعنه‌آمیز از چت جی‌پی‌تی خواسته بود که به وی در تنظیم لایحه‌ای کمک کند که شرکت‌ها را به برآورد خطر و اجرای تدابیر امینی با هدف کمک به دولت برای درک الگوریتم‌های هوش مصنوعی، ملزم می‌کرد.

استفاده از چت جی‌پی‌تی برای نوشتن مصوبه‌های قانونی به طرح این سوال منجر می‌شود که اساساً در دولت چه نقشی باید برای چت‌بات‌ها تعریف کرد حال آنکه پرهیز از تکرار اتفاق‌هایی نظیر آنچه در شهر پورتو آلگره رخ داد، بر اهمیت تسریع فرایند قانون‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی می‌افزاید.

انتهای پیام/

ارسال نظر