«دیپ مایند» با هوش مصنوعی ۲ میلیون ماده جدید طراحی کرد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، گوگل «دیپ مایند» از هوش مصنوعی برای پیشبینی ساختار بیش از ۲ میلیون ماده جدید استفاده کرده است، پیشرفتی که به گفته این شرکت میتواند به زودی برای بهبود فناوریهای دنیای واقعی مورد استفاده قرار گیرد.
در یک مقاله تحقیقاتی که روز چهارشنبه در مجله علمی «نیچر» منتشر شد، آلفابت شرکت هوش مصنوعی متعلق به گوگل گفت که تقریبا ۴۰۰ هزار طرح آن از مواد فرضی میتواند به زودی در شرایط آزمایشگاهی تولید شود.
کاربردهای بالقوه این تحقیق شامل تولید باتریهای با عملکرد بهتر، پنلهای خورشیدی و تراشههای کامپیوتری است.
کشف و سنتز مواد جدید میتواند یک فرآیند پرهزینه و زمانبر باشد. به عنوان مثال، حدود دو دهه طول کشید تا باتریهای لیتیوم - یونی که امروزه برای تامین انرژی همه چیز از گوشی و لپتاپ گرفته تا خودروهای الکتریکی استفاده میشوند به صورت تجاری در دسترس قرار گیرند.
اکین دوگوس کوبوک، یکی از دانشمندان پژوهشی در دیپمایند میگوید: ما امیدواریم که پیشرفتهای بزرگ درمدلهای آزمایش، سنتز خودمار و مدلهای یادگیری ماشین، این بازه زمانی ۱۰ تا ۲۰ ساله را به طور قابل توجهی کوتاهتر کرده و به چیزی قابل مدیریتتر تبدیل کند.
هوش مصنوعی دیپ مایند براساس دادههای پروژه مواد، یک گروه تحقیقاتی بین المللی که در سال ۲۰۱۱ در آزمایشگاه ملی لارنس برکلی تاسیس شد، آموزش دیده است که از تحقیقات موجود در حدود ۵۰ هزار ماده شناخته شده تشکیل شده است.
این شرکت گفت که اکنون دادههای خود را با جامعه تحقیقاتی به اشتراک میگذارد، به این امید که پیشرفتهای بیشتر در کشف مواد را تسریع بخشد.
کریستین پرسون، مدیر پروژه مواد میگوید: صنعت در مورد افزایش هزینهها کمی ریسک گریز است و مواد جدید معمولا کمی زمان میبرند تا مقرون به صرفه شوند.
اگر بتوانیم آن را حتی کمی بیشتر کاهش دهیم، یک پیشرفت واقعی محسوب میشود.
دیپ مایند با استفاده از هوش مصنوعی برای پیش بینی پایداری این مواد جدید استفاده کرده بود، گفت که اکنون تمرکز خود را بر روی پیش بینی آسانی سنتز آنها در آزمایشگاه معطوف خواهد کرد.
انتهای پیام/