شایعترین علت کم خونی چیست؟
حسین کرمانپور، رئیس اورژانس بیمارستان سینا در گفتوگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: شایعترین کمبود مواد مغذی در دنیا کمخونی است و بیشتر مواقع به دلیل کمبود فقر آهن در بدن است.
وی با بیان اینکه اصولاً افرادی که دچار کمبود آهن میشوند علائم و نشانههایی دارند گفت: خستگی مداوم باوجود خواب خوب و تحرک نه چندان زیاد، درد در ناحیه قفسه سینه و بالا رفتن ضربان قلب و یا تنگی نفس درصورتیکه با سردرد و سرگیجه همراه باشد میتواند یکی از علائم فقر آهن در بدن باشد.
رئیس اورژانس بیمارستان سینا اظهار کرد: گاهی برخی افراد دست و پای سردی دارند و دلیل آن به کمبود آهن مربوط است، گاهی اوقات و در موارد نادر درد و التهاب در زبان و ناخنهای شکننده نیز میتواند از عوامل ابتلا به کمخونی باشد.
کرمانپور تصریح کرد: فقر آهن و کمخونی به عملکرد گلبولهای قرمز بر میگردد وقتی تعداد این گلبولها کاهش پیدا میکند نتیجهاش این است که انتقال اکسیژن که وظیفه این گلبولها است با مشکل روبرو شود در نتیجه بافتها و ماهیچهها اکسیژن کمتری دریافت میکنند و عملکردشان ضعیف میشود.
وی با بیان اینکه، فقر آهن میتواند به علائم ناخوشایندی نیز منجر شود که میتواند روند عادی زندگی را برای فرد تا حدودی مختل کند، گفت: ریزش مو، کاهش تمرکز و خستگی عضلات نتیجه این کمبود است و افرادی که این علائم را دارند حتماً میزان آهن خود را هرچند وقت یکبار چک کنند از سوی دیگر افرادی که هیچ علائمی ندارند، اما در گروه بیماریهای پر خطر قرار دارند نیز این چکابها را انجام دهند.
رئیس اورژانس بیمارستان سینا افزود: سالمندان، کسانی که کم اشتها هستند، افرادی که عادت ماهیانه شدید یا طولانی دارند یا افرادی که رژیمهای غذایی محدودی دارند نیز باید حتماً میزان آهن بدن خود را با آزمایش مشخص کنند.
کرمانپور اظهار کرد: تمامی ویتامینهای گروه B و مواد معدنی مثل آهن و روی بهتر است برای جذب بهتر با معده خالی مصرف شوند و بیشتر توصیه میشود که این مکملها نیم ساعت قبل از صبحانه میل شود.
انتهای پیام/