صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مطالبات رهبری در حوزه تهاجم فرهنگی؛

ورود استحاله فرهنگی در اینجا ممنوع است

رهبر انقلاب برای پیشگیری از استحاله فرهنگی می‌فرماید: وظیفه ما این است که برای مقابله با آن آماده باشیم و نگذاریم این استحاله انجام بگیرد، نگذاریم انقلاب را از درون، پوک و پوسیده و میان تهی کنند؛ یعنی انسان‌ها را سالم و قوی و خوب نگهداریم.
کد خبر : 881756

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، طی گزارش‌هایی به بازخوانی مطالبات حضرت آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی درباره تهاجم فرهنگی پرداخته‌ایم، مطالباتی که بیش از سه دهه است که با عناوین «تهاجم فرهنگی»؛ «شبیخون فرهنگی»، «غارت فرهنگی»، «قتل‌عام فرهنگی» و «ناتوی فرهنگی» مطرح شده است، به امید آنکه همتی والا برای تحقق این مطالبات وارد میدان شود، در ادامه قسمت ششم این گزارش را با هم می‌خوانیم:

گفتیم یکی از کلیدواژه‌های مورد استفاده شده رهبر انقلاب درباره خطر تهاجم فرهنگی واژه «استحاله» است، البته برای مقابله با این خطر معظم‌له راه‌حل‌هایی را ارائه کرده‌اند که اگر به درستی مورد توجه قرار گیرد، دشمن را می‌توان خلع سلاح کرد. ایشان دراین زمینه راهکاری برای خنثی کردن این حربه دشمن ارائه می‌دهند که شامل آمادگی برای مقابله و سالم نگه داشتن انسان‌ها از لحاظ بنیه معنوی؛ وجود داشتن احکام اسلامی در جامعه و استفاده از ذخائری که خدا در دین اسلام قرار داده است.

راه اول؛ خودتان را مجهز به سلاح ایمان کنید

منفعل نبودن و قوی نگه داشتن انسان‌ها از لحاظ بنیه معنوی برای مقابله با استحاله دشمن از مهم‌ترین وظایف در این رابطه است. زیرا اگر تسامح و تساهل نسبت به احکام دینی در جامعه رواج یابد، افراد از درون نیز دچار ضعف معنوی می‌شوند. رهبر انقلاب برای پیشگیری از وقوع چنین حالت مخربی می‌فرماید: وظیفه ما این است که برای مقابله با آن استحاله فرهنگی آماده باشیم و نگذاریم این استحاله انجام بگیرد، نگذاریم انقلاب را از درون، پوک و پوسیده و میان تهی کنند؛ یعنی انسان‌ها را سالم و قوی و خوب نگهداریم. (۲۱/۲/۱۳۷۰)

چرا احکام اسلامی در جامعه باید بروز و ظهور داشته باشد؟

این روز‌ها که حال فضای عمومی جامعه خوب نیست و شاهد کشف حجاب برخی بانوان و عدم رعایت پوشش از سوی برخی آقایان هستیم، برخی بر طبل این موضوع می‌زنند که بگذارید مردم خودشان نوع پوشش را انتخاب کنند، آیا به راستی باید این مورد را اختیاری و دل بخواهی کرد؟

به اصل موضوع برگردیم که شاید پاسخ به این سؤال هم باشد، حاکمیت احکام اسلامی در جامعه عامل مهم دیگری است که اگر در جامعه بروز و ظهور داشته باشد، می‌توان با استحاله و بی‌هویت کردن درونی مقابله کرد، حضرت آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای معتقد هستند: جامعه اسلامی به این است که رفتار‌های اسلامی یا به معنای وسیع‌تر؛ احکام اسلامی هم وجود داشته باشد. حکم اسلامی، فقط بکن و نکن به صورت واجب نیست، بلکه بکن‌های مستحب و نکن‌های مکروه هم جزء احکام اسلامی است که شامل رفتار‌ها و خلقیات و نفسانیات ما می‌شود، ما باید به این طرف برویم. در جامعه اسلامی دائماً باید صیروت و تحول وجود داشته باشد تا در این تزریقات بیگانه یا رسوبات گذشته، افراد استحاله نشوند. (۱۴/۱۲/۱۳۷۰)

جایی که نیروی ایمان در برابر حیله دشمن پیروز می‌شود

ایمانتان قوی باشد، در کنار توکل و داشتن همت‌ها بلند می‌تواند کاری کنید که نقشه دشمن بر آب شود. در همین راستا رهبر انقلاب داشتن این ویژگی‌ها را نه تنها برای مصونیت افراد جامعه بلکه برای در امان بودن از خطر استحاله ملت‌ها بسیار لازم می‌دانند و می‌گویند: امروز جهان اسلام دچار مشکلات بزرگ و تهدید‌کننده‌ای است که اگر مسلمانان با نیروی ایمان و مجاهدت و توکل و با همت‌های بلند و چشم‌باز و استفاده از ذخائری که خداوند در این دین حنیف قرار داده است، این مشکلات را برطرف نسازد دشمنان مستکبر اسلام که به سلاح قدرت سیاسی و نظامی و تکنولوژی مسلح‌اند، هر روز دایره مشکلات را تنگ‌تر خواهند کرد و آزادی و نجات را برای ملت‌های اسلامی باز هم ده‌ها سال بلکه قرن‌ها به عقب خواهند انداخت و شاید برخی ملت‌ها را به کلی استحاله کرده و خصوصیت اسلامی آنان را با تحمیل و ترویج نیمه فساد و مفسد فرهنگی غربی، به تدریج نابود خواند ساخت. (۴/۲/۱۳۷۵)

ادامه دارد...

انتهای پیام/

ارسال نظر