کرسی نگهداشت ساختمان در دانشگاهها راهاندازی و تدریس شود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، رمضان نصرالله تبار در کنفرانس ملی مدیریت نگهداشت ساختمان با رویکرد سیستمی در دانشگاه آزاد ساری در اهمیت نگهداشت ساختمان گفت: ساختمان یه مجموعه یک مجموعه فراگیر است که مسکن بخشی از آن دارد. به جهت ارتباط مستقیم مسکن با انسان بسیار حائز اهمیت است. مسکن گرانترین کالای تولیدی است و طبیعتا باید تولید آن در اختیار متخصصترین افراد باشد.
نماینده انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان مازندران گفت: مسکن ۲۵ الی ۳۰ درصد گردش مالی کشور و ۵۰ الی ۷۰ درصد سبد هزینه خانواده را تشکیل میدهد و متأسفانه عمر مفید ساختمانهای ایران بین ۲۰ تا ۲۵ سال است، اما در کشورهای توسعه یافته این عدد به ۱۰۰ سال میرسد. این مورد به این معنا است که هزینه ساخت مسکن برای ما ۴ برابر است.
نگهداشت ساختمان باید فرهنگ سازی شود
وی ادامه داد: از نظر بنده مهمترین مشکل در بخش نگهداشت ساختمان بحث فقر و اطلاعات کم فرهنگی در این بخش است. برای درک اهمیت نگهداشت ساختمان باید فرهنگ سازی انجام شود.
نصرالله تبار اظهار داشت: برای کارکرد درست سیستم نگهداشت ساختمان باید به آسیبهای قبل از آن مانند استاندارد نبودن مصالح یا حرفهای نبودن ناظران و ... توجه شود.
نماینده انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان مازندران اعلام کرد: در موضوع آسیبهای نگهداشت موضوع دو نقشهای بودن ساختمانها یک بحران است. تقریبا تمام ساختمانها با نقشههایی غیر از نقشهای که به نظام مهندسی ارائه شده است ساخته میشود.
مشکلات بخش نگهداشت ساختمان حل شود
به گفته نصرالله تبار؛ تا مشکل مستند شدن مسکنی که ساخته میشود حل نشود کار بر روی نگهداشت ساختمان اثر کافی نخواهد داشت.
ضرورت تربیت نیروی اجرایی متخصص در نگهداشت ساختمان
وی آسیب دیگر را عدم وجود نیروی کارآمد دانست و گفت: بایستی دانشگاهها وارد بحث تربیت نیروی اجرایی متخصص شوند. همچنین درخواست داریم کرسی نگهداشت در دانشگاهها تاسیس و نگهداشت تدریس شود.
نماینده انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان مازندران گفت: به نمایندگی از جامعه انبوه سازان پیشنهاد کرد که شرکتی برای نگهداشت ساختمان تاسیس شود و پس از ساخت نگهداری از ساختمان به آن شرکت سپرده شود و به نوعی بیمهای برای ساختمان ساخته شده باشد.
وی تاکید کرد: تفاوت قیمت بین بدترین ساختمان از نظر کیفیت و بهترین ساختمان نهایتا ۱۵ درصد خواهدبود.
انتهای پیام/