صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۵ - ۲۱ آبان ۱۴۰۲
مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی تبریز عنوان کرد؛

افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه با قرارداد برون‌دانشگاهی ۸۰ میلیارد تومانی

سعید غفارزاده گفت: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در راستای افزایش ارتباط صنعت و دانشگاه قرارداد برون دانشگاهی به مبلغ 80 میلیارد تومان برای طراحی و ساخت دستگاه AGV منعقد کرده است.
کد خبر : 878621

سعید غفارزاده مدیر مرکز رشد داشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا پروژه طراحی و ساخت دستگاه AGV را به‌عنوان بزرگ‌ترین قرارداد برون دانشگاهی از حیث مبلغ قرارداد در سطح واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی خواند و اظهار کرد: این پروژه در قالب طرح برون دانشگاهی توسط اعضای هیئت علمی گروه مهندسی مکانیک این واحد دانشگاهی از جمله آرش رنجبران، ساسان امانی و سعید غفارزاده تعریف شده است.

وی افزود: این پروژه یک نمونه موفق از ارتباط صنعت و دانشگاه بوده و بازخورد آن برای مجموعه دانشگاهی بسیار مهم است. این پروژه با مشارکت اعضای هیئت علمی و دانشجویان مهندسی مکانیک کامپیوتر و برق در حال انجام بوده و از امکانات بخش صنعتی استان جهت ساخت آن استفاده شده که همه بخش طراحی نرم‌افزار و برنامه‌ریزی آن توسط همکاران دانشگاه انجام می‌شود.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز گفت: دستگاه AGV (مخفف Automatic Guided Vehicle) وسیله نقلیه صنعتی هدایت شونده است که وظیفه حمل بار در تناژ بالاتر دارد. این دستگاه توسط نشانگر‌های مغناطیسی و بینایی‌سنجی هدایت می‌شود و قابلیت حرکت در خطوط مشخص‌شده و ایستگاه‌های تعریف شده را دارد.

غفارزاده اضافه کرد: این دستگاه با چرخ‌های الکتریکی و با قابلیت فرمان پذیری تمام چرخ‌ها می‌تواند همه مسیر‌های پیش‌بینی‌شده را بگذراند، دارای mini کامپیوتر بوده و اطلاعات plc را جمع‌آوری و به سرور مرکزی گزارش می‌کند. در این دستگاه به جز تجهیزات plc بخش‌های دیگر مانند شاسی چرخ‌ها و سیستم هیدرولیک آن در داخل کشور طراحی و ساخته‌شده و یکی از مهم‌ترین بخش‌های آن سیستم چرخ‌های الکتریکی آن است که علاوه بر قابلیت حمل بار در تناژ بالا باید امکان فرمان پذیری و حرکت در سرعت‌های مختلف و با دقت بالا را داشته باشند.

وی ادامه داد: این دستگاه به دلیل اینکه در فرآیند لجستیک شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند نیاز است که اطلاعات آن به‌صورت لحظه‌ای در پانل مدیریتی گزارش شود تا مدیریت سیستم امکان تصمیم‌گیری و دستور به ربات‌ها را داشته باشد. دستگاه طراحی‌شده برای مجموعه تراکتورسازی قابلیت حمل ۶.۵ تن داشته، می‌تواند همه تراکتور‌های تولیدی این شرکت را حمل کند و در خط مونتاژ تراکتور سنگین یک هزار و ۵۰۰ وظیفه حمل شاسی تراکتور برای مونتاژ صفر تا ۱۰۰ آن دارد.

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بیان کرد: چرخ‌های طراحی‌شده در این پروژه به همت اعضای پروژه ساخته‌ و در نوع خود در کشور منحصربه‌فرد است. تکنولوژی این نوع چرخ‌ها در اختیار معدود کشور‌های خاصی بوده که با ساخت آن در داخل کشور توسط متخصصین این پروژه کشورمان نیز در زمره سازندگان این نوع چرخ‌ها قرار می‌گیرد.

پروژه AGV با توانمندی ۱۰۰ درصدی واحد تبریز اجرا شد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز نیز گفت: پروژه AGV، پروژه بسیار مهمی است و قرارداد آن با شرکت تراکتورسازی که یکی از بزرگ‌ترین صنایع کشور بوده در دو فاز بسته و فاز اول این پروژه در مرحله اتمام و تحویل پروژه است.

رحیم وکیل‌زاده افزود: سال گذشته بر مبنای رسالت معاونت پژوهش و فناوری درباره ارتباط با صنعت این پروژه آغاز شد، جلسات متعددی با متخصصان و مسئولان امر کارخانه تراکتورسازی برگزار کردیم. این پروژه با توانمندی ۱۰۰ درصدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و اعضای هیئت علمی دانشگاه آغاز و برای ساخت خط تولید اتوماتیک رباتیک که با عنوان AGV مطرح و در دو فاز اول و دوم قرارداد آن بسته شد.

وی مطرح کرد: حدود ۸۰ میلیارد تومان مبلغ این قرارداد است که بزرگ‌ترین قرارداد برون دانشگاهی در طول تاریخ دانشگاه آزاد اسلامی و کل دانشگاه‌هاست. فارغ از همه بحث‌های مالی افزایش پیوند بین صنعت و دانشگاه بوده و استادانی که سال‌ها در این زمینه تخصص و تبحر دارند، صنعت به دانشگاه اعتماد کرد. هفته گذشته تست اولیه دستگاه و ربات انجام گرفت از بازخورد رفتار مسئولان تراکتورسازی متوجه شدیم که از اعتماد به دانشگاه خرسند هستند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز توضیح داد: در فاز دوم قرار است ۳۰دستگاه AGV به شرکت تراکتورسازی تحویل دهیم. در فاز اول دانشجویان برق، کامپیوتر و مکانیک در کنار استادان خود در این پروژه همکاری داشته‌اند که در فاز دوم این تعداد افزایش خواهد یافت.

وکیل‌زاده ابراز امیدواری کرد که این دستگاه بتواند یکی از دغدغه‌های صنایع را برطرف ساخته و ارتباط بین صنعت و دانشگاه را محکم‌تر کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر