حادثهخیزی ایران ایده دانشبنیانی در ساخت را میطلبد
صدیف بدری در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: بخش مسکن به عنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور با صنایع مختلفی در ارتباط است و مشاغل بسیاری نیز به این صنعت وابسته هستند. در این میان ظرفیتهای این بخش مهم اقتصادی برای حضور دانشبنیانها میتوان به رونق ساخت و ساز و بهبود وضعیت کیفی ساخت چه در بخشهای مسکونی و چه تجاری بدل شود.
نقش مهم دانشبنیانها در بهبود کیفیت ساخت مسکن در کشور
وی افزود: واقعیت این است که مسکن مهمترین سرمایه هر خانوادهای است و ممکن است چند سال طول بکشد تا یک خانواده بتواند هزینه خرید یک واحد مسکونی را تهیه کند بنابراین مسکن ساختهشده باید بالاترین استاندارد و بهترین و مطلوبترین کیفیت را داشته باشد و طبیعی است که دانشبنیانها میتوانند نقشی مهم در بهبود کیفیت داشته و با استفاده از دانش و فناوری تولیدات بهتری را هم در مصالح ساختمانی و هم در مسکن ساختهشده به بازار ارایه دهند.
عضو کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: به دلیل حادثهخیزی و بروز سوانح طبیعی از جمله زلزله کیفیت ساخت در ایران بسیار حائز اهمیت است و این دقیقا همان پتانسیلی است که دانشبنیانها در اختیار بخش ساخت و ساز و مسکن کشور قرار میدهند تا بتوان ایمنی و استاندارد ساخت را افزایش داد.
صنعتیسازی زمینهای برای جذب دانشبنیانها
بدری تأکید کرد: به دلیل حادثهخیزی و بروز سوانح طبیعی از جمله زلزله کیفیت ساخت در ایران بسیار حائز اهمیت است و این دقیقا همان پتانسیلی است که دانشبنیانها در اختیار بخش ساخت وساز و مسکن کشور قرار میدهند تا بتوان ایمنی و استاندارد ساخت را افزایش داد.
وی افزود: صنعتی سازی مسکن که موجب ارزانسازی و افزایش زمان ساخت میشود نیز موضوعی است که با بهرهگیری از ظرفیت دانشبنیانها روند مطلوبتری در کشور طی خواهد کرد.
ضرورت بهرهگیری از تجارب چین در صنعتیسازی
بدری با بیان اینکه چند سال پیش بحث صنعتیسازی مسکن در ساخت مسکن مهر در دستور کار قرار گرفت، اما توفیق مناسبی حاصل نشد، گفت: صنعتی سازی ساخت مسکن یکی از موضوعاتی که کشورهای دیگر از جمله چین در آن موفقیت بسیار خوبی به دست آوردهاند و میتوان از تجربه کشورها در این زمینه استفاده کرد.
الگوسازی برای صنعتیسازی مسکن با استفاده از ظرفیت طرح ملی مسکن
وی با بیان اینکه اکنون که ساخت مسکن ملی توسط دولت در دستور کار قرار دارد بهترین زمان است تا با استفاده از این شیوه برای ساخت مسکن صنعتی الگوسازی شود، خاطرنشان کرد: بهرهوری انرژی، سبکسازی ساخت، کنترلهای الکترونیکی، تسریع زمان ساخت و کاهش هزینهها از جمله مزایای صنعتیسازی بوده و فرصتی برای بخش مسکن است تا بتواند از ظرفیت دانشبنیانها به خوبی استفاده شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد: وزارت راه و شهرسازی مطالعاتی را در سالهای گذشته در زمینه حرکت به سمت صنعتیسازی انجام داده و اقدامات اجرایی اندکی نیز آغاز شده است، اما تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله وجود دارد.
ضرورت ارائه تسهیلات ارزانقیمت، فرهنگسازی برای تولیدات دانشبنیانها یا حتی الزام به استفاده از آنها
وی خاطرنشان کرد: صنعتی سازی ساختمان و حضور دانشبنیانها در بخش مسکن نیازمند حمایتهای دولتی است. این حمایتها در سالهای گذشته بسیار کم بوده است. دانشبنیانها در صنعت ساختمان تولیدات، محصولات و دانشی در اختیار دارند که باید مورد حمایت قرار گیرد. یکی از این حمایتها تسهیلات ارزانقیمت، فرهنگسازی برای مصرف آنها یا حتی الزام به استفاده از آنها در ساختمانها است.
بدری عنوان کرد: ساخت و ساز و پروژههای عمرانی بسیاری با مدیریت دولت در حال انجام است که بهتر است دولت خود در خرید این تولیدات پیشقدم باشد. استفاده دولتی میتواند زمینهساز الگوسازی در این زمینه شود.
انتهای پیام/