صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۱۷ آبان ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

۶ تغییر در سیستم بدنی سالمندان با فعالیت ورزشی

متخصص فیزیولوژی ورزشی گفت: با فعالیت ورزشی به سلامت سیستم بدنی سالمندان کمک می‌شود.
کد خبر : 876788

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با افزایش سن، برخی از عملکرد‌های فیزیولوژیک افراد تغییر پیدا می‌کند و در سالمندی بیشتر افراد با بی‌تحرکی به این روند در بدن کمک می‌کنند.

امروزه یکی از مسائل کشور‌های پیشرفته کیفیت زندگی در دوران سالمندی است؛ به این مفهوم که یک سالمند بتواند فعالیت‌های روزمره شخصی خود را انجام دهد و نیازمند نگهداری تمام‌وقت نباشد. پیش‌بینی می‌شود تعداد افراد بالای ۶۰ سال در سراسر جهان تا سال ۲۰۵۰ تقریباً سه برابر شود و «پیرترین گروه» (بیش از ۸۵ سال) به‌سرعت در حال گسترش است.

شاهین ریاحی ملایری، متخصص فیزیولوژی ورزشی در همین زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی آنا اظهار کرد: یکی از چالش‌های رو به رشد، نگهداری از افراد سالمند است. در سالمندان، استقلال عملکردی مستقیماً به آمادگی جسمانی وابسته است، یعنی «توانایی انجام کار‌های روزانه با نشاط و هوشیاری، بدون خستگی مفرط و با انرژی کافی برای لذت بردن از فعالیت‌ها [اوقات فراغت] و رویارویی با شرایط اضطراری پیش‌بینی نشده.

وی افزود: در میان تغییرات فیزیولوژیکی مرتبط با افزایش سن، تغییراتی که بر سیستم قلبی تنفسی، عروقی و ماهیچه‌های اسکلتی تأثیر دارند، بیشتر بر آمادگی جسمانی تأثیر می‌گذارند، در حالی که فعالیت ورزشی می‌تواند چند مورد را کاهش دهد. از این رو فرد در دوران سالمندی برای برطرف کردن این مورد نیازمند جسم و ذهن فعال است تا بتواند کار‌های روزانه خود را انجام دهد و کیفیت زندگی بالایی در دوران سالمندی داشته باشد.

ریاحی تأکید کرد: یکی از راهکار‌های مورد نظر فعالیت ورزشی است که می‌تواند عاملی یاری‌رسان باشد. تغییر‌هایی که بر اثر فعالیت ورزشی در سیستم‌های بدن در سالمندی شکل می‌گیرد شامل «بهبود عملکرد مغز به‌خصوص با افزایش نوروژنز»، «بهبود عملکرد قلبی عروقی به ویژه کاهش فشار خون و افزایش حجم خون»، «بهبود عملکرد ریوی به‌ویژه افزایش تهویه و تبادل گاز‌های تنفسی»، «بهبود عملکرد عضلانی به‌ویژه افزایش استقامت عضلانی و تعادل و جنبش‌پذیری»، «بهبود ترکیب بدنی به‌ویژه افزایش تراکم استخوانی وحجم عضلانی» و «بهبود متابولیسم به‌ویژه افزایش متابولیسم استراحتی و سنتز پروتئین عضلانی» است.

این متخصص فیزیولوژی خاطرنشان کرد: در کنار این فواید تغییر‌های درون سلولی هم اتفاق می‌افتد؛ بنابراین فعالیت ورزشی یکی از بهترین راهکار‌ها در کیفیت زندگی در دوران سالمندی است. حال چه نوع فعالیت ورزشی برای سالمندان مفید است در مطالب آینده مطرح خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر