صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده انجمن مهندسان راه و ساختمان ایران:

باید در حوزه مهندسی ساختمان از نگاه جزیره‌ای فاصله بگیریم

نماینده انجمن مهندسان راه و ساختمان ایران با تأکید بر اینکه باید در مبحث ساختمان از نگاه جزیره‌ای فاصله بگیریم، گفت: به‌شدت نیاز به نگاه سیستمی در حوزه ساختمان داریم.
کد خبر : 876385

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی پیش کنفرانس مدیریت نگهداری ساختمان با حضور منوچهر شیبانی اصل نماینده انجمن مهندسان راه و ساختمان ایران، عهد یزدی‌نژاد رئیس سازمان نظام‌مهندسی استان مازندران، امینی راد قائم‌مقام دانشگاه نوشیروانی و کمیل هاشمی عضو هیئت‌علمی دانشگاه نوشیروانی بابل و نایب‌رئیس شورای شهر بابل و تعدادی از اعضای سیاست‌گذاری کنفرانس مدیریت نگهداشت ساختمان در محل دانشگاه نوشیروانی بابل برگزار شد.

شیبانی اصل نماینده انجمن مهندسان راه و ساختمان ایران گفت: در کشور ما اهمیت موضوع ساختمان بر کسی پوشیده نیست.

شیبانی هدف از برگزاری این کنفرانس را انسجام دادن به مباحث ساختمان مطرح کرد و گفت: من تاریخچه‌ای عرض کنم در مورد شکل‌گیری این ایده که درواقع شروع ایده این کنفرانس از یک پایان‌نامه شروع شده بود.

وی ادامه داد: به نظرم یکی از جلوه‌های خوب دانشگاه با صنعت همین است و اینکه یک پایان‌نامه راهش را باز می‌کند و بازار و صنعت و دانشگاه به هم وصل می‌شوند به نظرم جای تأمل دارد.

شیبانی گفت: مدیریت و نگهداشت و سیستم سه کلیدواژه این کنفرانس است. ما از توان مهندسی چیزی کم نداریم و آنچه مورد بحث است ساختار حقوقی اداری و اجرایی این موضوعات مربوط به ساختمان است.

شیبانی در ادامه گفت: پروانه‌های ساختمان بر چگونگی ساخت‌وساز نظارت دارند، اما بعد از آن همه مسائل مربوط به ساختمان فراموش می‌شود.

وی با اشاره به سه کلیدواژه اصلی کنفرانس ادامه داد: وقتی صحبت از مدیریت می‌کنیم یعنی اداره و جمع‌بندی همه موارد مربوط به ساختمان در مورد نگهداشت، بنابراین با تعمیر و نگهداری فرق می‌کند و اساس براین است که بعد از ساخت باید ساختمان نگهداری شود و این نوع نگهداشت مربوط به دوره محدود نمی‌شود.

شیبانی گفت: سیستم هم ناظر بر این است که از نگاه جزیره‌ای فاصله بگیریم ما به شدت نیاز به نگاه سیستمی در حوزه ساختمان داریم. به عنوان مثال الان متاسفانه شاهد انواع معماری با سلایق مختلف در ساخت ساختمان‌ها در کشور هستیم.

نماینده انجمن راه و ساختمان کشور با اشاره به متعدد بودن ضوابط ساختمان در کشور گفت: ضوابط زیادی برای بخش‌های مختلف ساختمان وجود دارد که باید به سمت یکپارچه‌سازی بروند. همچنین رشته‌های مختلف در دانشگاه‌ها داریم که در حال حاضر به ۷ رشته دانشگاهی می‌رسد.

نماینده انجمن راه و ساختمان ایران گفت: اگر تفکر واحد در مباحث مربوط به ساختمان نداشته باشیم به خیلی از بخش‌ها صدمه وارد خواهد شد، ما نیاز به قانون داریم تا اگر بنا بر بهسازی ساختمانی بود اقدام شود.

شیبانی گفت: بعد از ساخت ساختمان قانون ملک در اختیار مالک است و هیچ نظارتی هم بعد از ساخت بنا بر ساختمان‌ها نیست و هیچ‌کس هم امکان ورود و دخالت ندارد. دستگاه‌های نظارتی باید امکان ورود به ساختمان‌ها را داشته باشند، اما با قوانین فعلی امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: ما نیاز به قانون داریم تا اگر بنا بود ساختمانی نیازی به بهسازی داشت بتوان اقدام کرد. مسائل اقتصادی این حوزه را نیز باید مورد توجه قرار داد. بالاخره این‌گونه امور مستلزم هزینه زیادی است.

شیبانی گفت: باید عوارض مرتبط با نوسازی و بهسازی ساختمان‌ها کاهش یابد و بسته‌های تشویقی لحاظ شود. می‌شود بیمه‌ها را فعال کرد تا هزینه این بخش برای مردم کم شود.

امینی راد قائم مقام دانشگاه نوشیروانی نیز در این نشست بیان کرد: دانشگاه نوشیروانی تمام قد ایستاده است تا به نگاهداشت ساختمان با رویکرد سیستمی کمک کند.

توکلی عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه نوشیروانی نیز عنوان کرد: عنوان نگاهداشت ساختمان خیلی عنوان خوبی است به تعبیر عوام معنی نگهداشت این است که ساختمان ساخته میشود و بعد از ساخت روی نگهداری ساختمان فکر کرد در حالیکه این نوع نگاه با نگاه علمی من در تضاد است.

وی گفت: عمر مفید ساختمان در ایران کمتر از ۳۶ سال است در حالیکه در خیلی از کشورهای دیگر عمر مفید ساختمان به بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ سال رسیده است. بنابراین قبل از ورود به هر موضوع تازه ای باید فکر کنیم که قبل از ساخت بنا و ساختمان چه باید کرد‌.

عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه نوشیروانی در ادامه افزود: مشکل ما آفرینش واژه های جدید نیست. طراحی ساختمان های ما بد نیست شاید هم آیین نامه های مرتبط با ساختمان ما ضعف هایی داشته باشد. ما تجربه زلزله های متعددی را در کشور داشتیم که خسارت‌های زیادی وارد کرد. بررسی خسارت‌های وارده نشان می دهد بیشتر از همه باید در اجرای ساختمان دقت شود وگرنه نگهداشت در مرحله بعدی مهم است.

توکلی گفت: پیشنهاد من این است تا راهکارهای قانونی مصوب شود و ساختمان موجود را موظف کنیم تا ارزیابی سریع در مورد آنها انجام شود ارزیابی های غیر مخرب برای همه ساختمان ها صورت گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه نوشیروانی گفت: در ارزیابی های اولیه اگر ساختمانی مشکلی داشت بسته های تشویقی داشته باشیم و به مردم بدهیم تا رغبت داشته باشند در جهت اصلاح وضعیت ساختمان اقدام کنند.

وی ادامه داد: دانشگاه نوشیروانی دارای ۶۰۰ دانشجوی دوره دکتری و ۱۷۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و ۳۵۰۰دانشجو در مقطع کارشناسی است و دارای هیئت علمی برخوردار از توان علمی بالا هستند. امینی راد گفت: نوشیروانی دارای دانشکده‌های متعدد در حوزه‌های فنی است و میتواند با به خدمت گرفتن پتانسیل‌های موجود به موضوع نگاهداشت ساختمان کمک کند.

کمیل هاشمی عضو هیات علمی دانشگاه نوشیروانی و نایب رئیس شورای شهر بابل گفت: باید ببینیم بعد از ساخت ساختمان چه دست آوردهای از گذشته تاکنون داشتیم. ما تجربه ای داریم از ساخت و ساز در کشور. باید عرض کنم هنوز درسه بخش پیش از ساخت و بعد از ساخت و حین اجرای ساختمان اقدام موثری انجام ندادیم.

وی ادامه داد: بحث های مرتبط با مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان اصلا الزام آور نیست. الان اگر ساختمانی دچار حریق شود و دچار مشکلی نشود و آسیب زیادی نبیند ما بعد از آن چه اقدامی انجام میدهیم؟

وی ادامه‌داد: یکی از مشکلات ما نداشتن آمار به روز است. در اکثر حوزه ها از جمله از وضعیت ساختمان های شهر آمار درست و به روزی نداریم!

رمضان نصرالله تبار نماینده انبوه سازان مازندران گفت: ما باید به فرایند های قبل از ساخت توجه می کنیم، چند درصد از ساختمان های که ساخته میشود ارتباطی با طرح اولیه و نقشه راه دارد. 

انتهای پیام/

ارسال نظر