صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۱۰ آبان ۱۴۰۲

روایت یک روانشناس در مورد ناهنجاری‌های ورزش: نان عده‌ای در حاشیه‌سازی برای استقلال و پرسپولیس است

یک روانشناس دانشگاه آزاد گفت: ورزش ایران جزیره‌ای جدا از مردم نیست و تمرکز روی آن زیاد است.
کد خبر : 876212

کامران گنجی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره اثرات زیان‌بار اجتماعی ناشی از اختلاف و درگیری‌های تیم‌های استقلال و پرسپولیس اظهار کرد: در همه جای دنیا ورزشکاران در رشته‌های مختلف از جمله فوتبال در گروه‌های مرجع هستند. گروه‌هایی که هر گونه رفتار و گفتار مورد توجه و تقلید عموم جامعه قرار می‌گیرد. در دنیا ورزش والیبال اهمیت بالاتری از سایر رشته‌ها دارد، ولی فوتبال پرطرفدارترین است. تمام رفتار و گفتار جامعه فوتبال مورد توجه قرار می‌گیرد و در اتاق‌های منازل یا در مغازه‌ها و دفاتر، عکس‌ها قرار می‌گیرد و برخی در پس زمینه گوشی‌های همراه یا لب‌تاپ‌ها تصاویر تیم یا بازیکن محبوب خود را قرار می‌دهند. این موضوع نقش مهم فوتبالی‌ها را در جامعه عیان می‌کند.

بحث‌های ورزشی در اوج است

وی ادامه داد: تیم‌های استقلال و پرسپولیس که پیش از انقلاب در جامعه جایگاه پیدا کردند و پس از انقلاب برجسته شدند، شهرت‌شان از مرز‌های جغرافیایی عبور کرده است. ساختار قدیمی، انتخاب بیشتر ملی‌پوشان از این دو تیم، حضورشان در تهران و دسترسی به امکانات، حرف و حدیث پیرامون این دو تیم را در جامعه پررنگ کرده است. در همه جای دنیا در کنار تمامی مباحث، بحث‌های ورزشی در اوج است. زمانی مرحوم دکتر مهدی خانبانی به عنوان پزشک و روانشناس در کنار تیم پرسپولیس بود. همه تیم‌های ورزشی دنیا برای آموزش مهارت‌های ارتباطی و برخورد با هیجانات ورزشی از روانشناس کمک می‌گیرند. چرا استقلال و پرسپولیس از روانشناس استفاده نمی‌کنند. مؤکد تأکید می‌کنم روانشناس همه جا از جمله ورزش نیاز است.

روانشناسان راه‌های برخورد با خشم و هیجان را آموزش می‌دهند 

دانشیار روانشناسی دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: مردم انتظار دارند ورزشکار محبوب آن‌ها کلام فاخری داشته باشد در حالی که خیلی از ورزشکاران آموزش لازم را در رابطه با مهارت سخنوری ندیده‌اند و به همین دلیل جایگاه کلام خود را نمی‌دانند. شاید حرف ساده‌ای بزنند، ولی انواع و اقسام برداشت‌ها از صحبت‌های آن‌ها می‌شود. فقط در سایه آموزش می‌توان ورزشکاران را دارای مهارت صحبت کرد. متولیان ورزش و در ادامه هواداران هم به این موضوع مرتبط هستند. از طرف مدرسه عالی مهارتی روانشناسی در حال تنظیم نامه‌ای هستیم تا آن را در اختیار کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان بگذاریم و انواع خدمات مشاوره‌ای از طریق روانشناسی را به اطلاع برسانیم. اسرار افراد در اختیار روانشناسان قرار می‌گیرد پس مشکلی بر مشکلات قبلی نمی‌افزاید؛ بلکه راه‌های برخورد با موارد رفتاری مانند استرس، خشم، شادی و هیجان را در اختیار ورزشکاران قرار می‌دهد.

ورزشکاران یاد بگیرند چگونه مقابل دوربین حرف بزنند

وی یادآور شد: بعضی از بازیکنان یا مربیان تحت تأثیر تماشاچی هستند. اصول روانشناسی باعث می‌شود تا رفتار‌های بازیکن و مربی را بتوان تا پایان مسابقه مدیریت کرد. ورزش را فی نفسه برای ورزش انجام نمی‌دهیم. امثال پوریا ولی، غلامرضا تختی و ... در خدمت جامعه خود بودند. ورزش ایران جزیره‌ای جدا از مردم نیست و تمرکز روی آن زیاد است. یک اظهارنظر بی‌مورد روی کل جامعه اثر می‌گذارد و افزایش چنین موردی می‌تواند به عموم جامعه آسیب بزند. باید ورزشکاران و مربیان آن‌ها یاد بگیرند چگونه مقابل دوربین گزارشگران و خبرنگاران حرف بزنند. حواشی متعددی رخ می‌دهد که لازم است چگونگی صحبت درباره آن‌ها آموزش داده شود. آن‌هایی که در حوادث و اتفاقات ورزشی هوش هیجانی بالایی دارند باید بیاموزند درباره رخداد‌ها چگونه صحبت کنند. کلام و سکوت آن‌ها چه بُرد وسیعی دارد. نگران کننده و ناراحت کننده اظهارنظر نکنند.

بی‌اخلاقی‌ها مانند اخلاق‌مداری‌ها آموزش داده می‌شود

گنجی خاطرنشان کرد: جامعه ورزشی همانند دیگر جوامع نیازمند آموزش و آرامش است. از یک ورزشکار؛ یک مربی، یک مدیر، یک سازمان ورزشی انتظار‌هایی وجود دارد. رفتار‌های آن‌ها در میان تماشاگران و رسانه‌ها بازتاب دارد و به کل جامعه کشیده می‌شود. بی‌اخلاقی‌ها همانند اخلاق‌مداری‌ها آموزش داده می‌شود. مباحث داوری باید آموزش داده شود تا جلوی افزایش حاشیه‌ها گرفته شود. اهمیت کلام صحیح تا قرن‌ها اثر خواهد داشت. کلام حافظ و سعدی با وجود گذشت قرن‌ها هنوز متواتر است. راه‌حل برای حل معضلات و مشکلات فرهنگی این دو تیم بزرگوار؛ آموزش، آموزش و باز هم آموزش است. اصولاً انتشار اخبار آن‌ها از طریق فیلم، صوت، رسانه مکتوب و ... در جامع دیده می‌شود. یک عده نان‌شان در حاشیه برای این دو تیم است. فقط در زمان پیروزی نباید اخلاقی خوش داشت و در زمان باخت هم انتظار می‌رود تا یک تیم به بهترین شکل مدیریت داشته باشد. سخنگوی یک باشگاه نقش مهمی دارد تا بتواند مانع از ایجاد حاشیه شود و حواشی را جمع کند. کسانی باید مسئولیت بگیرند که به رفع حواشی کمک کنند تا از فضای ورزش و تماشای بازی‌های استقلال و پرسپولیس همگان لذت ببرند.  

انتهای پیام/

ارسال نظر