کبوترها باهوشتر از هوش مصنوعی هستند!
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیواطلس، یک مطالعه جدید کبوتر را در مقابل یک مدل هوش مصنوعی قرار داده است و نشان میدهد که پرنده و کامپیوتر هر دو فرآیند مشابهی را دنبال میکنند تا مشکلی را که با آن مواجه شدهاند، حل کنند.
براندون ترنر، نویسنده اصلی این مطالعه و استاد روانشناسی در دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت: شواهد بسیار قوی پیدا کردیم مبنی بر اینکه مکانیسمهای هدایت یادگیری کبوتر به طور قابل ملاحظهای شبیه به همان اصولی است که هوش مصنوعی و تکنیکهای هوش مصنوعی را هدایت میکند که در کبوتر، طبیعت ممکن است راهی برای ایجاد یک یادگیرنده فوقالعاده کارآمد پیدا کرده باشد که مانند انسان توانایی تعمیم آن را ندارد.
برای این آزمایش، ترنر به همراه ادوارد واسرمن، استاد دانشگاه آیووا، ۲۴ کبوتر از نوع کبوتری را که در طبیعت میبینید، مطالعه کردند.
به پرندگان یک محرک نشان داده شد در اشکال مختلف که شامل حلقههای متحدالمرکز و برش بودند و سپس باید دکمهای را نوک میزدند که با دستهای که محرک به آن تعلق دارد، همسو میشد. در صورت صحت، پاداش یک پلت غذا را دریافت میکردند؛ و هیچ جایزهای برای پاسخهای اشتباه وجود نداشت.
چهار وظیفه با سطوح مختلف مهارت نشان داده میشد که از طریق آزمون و خطا، کبوترها به سرعت توانستند خود را اصلاح کنند تا پاسخ مناسب را بیابند و در طول مسیر با محرکها و دسته بندیها ارتباط برقرار کنند.
در سادهترین آزمایشها، کبوترها از میانگین ۵۵ درصد تقریباً همه صحیح بودند، ۹۵ درصد بهبود یافتند، در حالی که آزمونهای سختتر یادگیری آنها کندتر بودند و از ۵۵ درصد به ۶۸ درصد بهبود رسیدند.
اما این موضوع کمتر در مورد آنچه که آنها به درستی دریافت کردند پرداخته شد و بیشتر در مورد فرآیندهایی بود که آنها میتوانستند یاد بگیرند. محققان بر این باورند که پرندگان از یادگیری تداعی یا به سادگی پیوند دادن دو چیز با هم استفاده میکردند.
ترنر میگوید: معمولاً تصور میشود که یادگیری تداعی بیش از حد ابتدایی، سفت و سخت است که نمیتواند طبقهبندی بصری پیچیده را توضیح دهد، مانند کاری که کبوترها انجام دادند را دیدیم. کبوترها سعی نمیکنند قوانینی وضع کنند آنها فقط از این روش آزمایش و خطا و یادگیری انجمنی و در برخی از انواع خاص وظایف استفاده میکنند که به آنها کمک میکند بهتر از انسانها عمل کنند.
مدل هوش مصنوعی مورد استفاده در این آزمایش شامل دو مکانیسم ساده بود که محققان تصور میکردند کبوترها از آنها استفاده میکنند، یادگیری انجمنی و تصحیح خطا بود. درست مانند روشی که کبوترها خودشان را تصحیح کردند تا با آزمایشهای تکراری بیشتر و بیشتر پاسخهای صحیح را دریافت کنند، هوش مصنوعی نیز هرچه پیش میرفت، انتخابهای صحیحتری داشت.
انتهای پیام/