صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۶ - ۰۶ آبان ۱۴۰۲
یافته‌های جدید پژوهشگران نشان داد؛

گوشت قرمز مضر نیست/ اغراق در معرفی مضرات

مطالعات جدید نشان می‌دهد در مورد مضرات گوشت قرمز اغراق شده و این ماده غذایی به میزانی که گفته می‌شود، مضر نیست.
کد خبر : 875602

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، بسیاری از مطالعات مدعی هستند که گوشت قرمز برای انسان مضر بوده و باید از رژیم غذایی حذف شود. یکی از مواردی که به طور جدی در مورد آن صحبت می‌شود، تاثیر التهاب آور گوشت قرمز در بدن انسان است. باید توجه داشت از نظر پزشکی، التهاب اندک معمولاً علامت مثبتی است که نشان می‌دهد سیستم ایمنی در حال کار است، اما التهاب مزمن می‌تواند آسیب زیادی به سلول ها، بافت‌ها و اندام‌های بدن وارد کند.

پزشکان مدت‌هاست که به بیماران توصیه می‌کنند از خوردن بیش از حد گوشت قرمز به عنوان عاملی برای جلوگیری از التهاب مزمن خودداری کنند؛ اما محققان کالج پزشکی بیلور می‌گویند که مصرف گوشت قرمز ممکن است چندان بد نباشد.

الکسیس وود (Alexis Wood)، دانشیار تغذیه اطفال در این دانشگاه می‌گوید: نقش رژیم غذایی از جمله گوشت قرمز، بر التهاب و خطر بروز بیماری به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است که بر اساس آن بتوان توصیه‌های بهداشت عمومی صادر کرد. بیشتر ادعا‌هایی که در مورد مضرات گوشت قرمز می‌شود، مبتنی بر شواهد قوی نیستند. ما با استفاده از داده‌های متابولیت در خون که می‌تواند ارتباط مستقیم تری بین رژیم غذایی و سلامتی ایجاد کند، به دنبال بررسی دقیق‌تر این موضوع بودیم.

برای مطالعه این موضوع، پژوهشگران داده‌های مقطعی را که شامل تقریباً ۴ هزار سالمند شرکت‌کننده در مطالعه چند قومیتی آترواسکلروز MESA بودند، تجزیه و تحلیل کردند. این مطالعه بدون هیچ تلاشی برای تأثیرگذاری بر سبک زندگی معمول داوطلبین انجام شده و به همین دلیل اطلاعات تا حد زیادی قابل اطمینان هستند.

در همین حال، تیم تحقیقاتی علاوه بر ارزیابی میزان مصرف غذای گزارش شده شرکت کنندگان و چندین نشانگر زیستی، مجموعه بزرگی از متابولیت‌های دریافتی رژیم غذایی را در خون آن‌ها نیز اندازه گیری کردند. متابولیت‌های پلاسما از نظر ارزیابی اثرات دریافت رژیم غذایی مفید هستند؛ زیرا باعث پردازش، هضم و در نهایت جذب غذا در بدن می‌شوند.

پس از تنظیم شاخص توده بدنی، محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف گوشت قرمز فرآوری نشده و فرآوری شده، به طور مستقیم با هیچ نشانگر التهابی مرتبط نیست. یافته‌های این تیم تحقیقاتی همچنین نشان می‌دهد که وزن بدن، نه لزوما مصرف گوشت قرمز، ممکن است دلیل اصلی افزایش التهاب سیستمیک باشد. نکته مهم این است که هیچ ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و پروتئین واکنش گر C (CRP) که نشانگر اصلی خطر التهابی بیماری مزمن در نظر گرفته می‌شود، دیده نشد.

وود در این رابطه توضیح می‌دهد: تحلیل ما به شواهد رو به رشدی اضافه می‌کند که نشان دهنده اهمیت اندازه گیری نشانگر‌های پلاسما، مانند متابولیت‌ها، برای ردیابی ارتباط‌های رژیم غذایی و خطر بیماری، در مقابل تکیه بر مصرف رژیم غذایی گزارش شده به تنهایی است.

گوشت قرمز غذایی محبوب، در دسترس و خوش طعم است و جایگاه آن در رژیم غذایی ما ریشه‌های فرهنگی عمیقی دارد. با توجه به این موضوع، توصیه‌های مربوط به کاهش مصرف این ماده باید با شواهد علمی قوی پشتیبانی شود، که هنوز وجود ندارد.

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی تغذیه بالینی منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر