صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۷ - ۱۷ مهر ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

بسترسازی فعالیت دانش‌بنیان‌ها در مدیریت تولید برق

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن با بیان اینکه مقدمات افزایش ۱۰ هزار مگاواتی تولید برق در ۴ سال آینده فراهم است، گفت: وزارت اقتصاد و نیرو برای بسترسازی فعالیت دانش‌بنیان‌ها در تولید برق اعلام آمادگی کرده‌اند.
کد خبر : 871918

آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا در پاسخ به این پرسش که انرژی‌های تجدیدپذیر چه سهمی از سبد انرژی کشور را به خود اختصاص می‌دهد و راه استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها برای افزایش این سهم چیست؟ عنوان کرد: سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از سبد انرژی در کشور بسیار پایین است و این سهم حتی به ۱۰۰۰ مگاوات هم نمی‌رسد؛ بنابراین نمی‌توان گفت این سهم جدی است و شاید کمتر از نیم‌درصد هم نباشد و حالا با توجه به برنامه‌ریزی‌های دو وزارتخانه، تولید برق ازنیروگاه‌های تجدیدپذیر‌ها به میزان ۱۰۰۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.

وی افزود: اهتمام دولت جدید به تولید انرژی‌های تجدیدپذیراز سایر دولت‌ها بیشتر بوده است. با توجه به اینکه پروتکل‌هایی میان اتاق بازرگانی و وزارتخانه‌های نیرو و اقتصاد به امضا رسیده است به نظر می‌رسد مقدماتی برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی تولید برق طی ۴ سال آینده با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر فراهم شود.

سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از تولید برق کشور افزایش می‌یابد

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تصریح کرد: زیرساخت‌هایی در حال انجام است و اهتمام جدی از سوی دولت مطرح شده تا بتوان طی سال‌های آینده سهم انرژی‌های تجدیدپذیر را از تولید برق در کشور افزایش داد به این منظور ابتدا باید وضع موجود جهان را در این زمینه احصا کنیم.

دانش‌بنیان‌ها باید به استراتژی بهینه‌سازی و مصرف درست انرژی اقدام کنند

نجفی با بیان اینکه دانش‌بنیان‌ها باید به استراتژی بهینه‌سازی و مصرف درست انرژی اقدام کنند، اظهار کرد: دانش‌بنیان‌ها باید به استراتژی ورود به راندمان اقدام کنند و برای استفاده از طرح‌ها و مدل‌های مدیریت تولید و مصرف برنامه‌ریزی داشته باشند. در پیش گرفتن این استراتژی‌ها به نفع تولید در کشور خواهد بود.

نجفی عنوان کرد: شدت و سرعت دنیا در بحث تکنولوژی‌های تجدیدپذیر بسیار بالا است و شرکت‌های فناور کشور فرصت آن را نخواهند داشت که با توجه به این عقب‌ماندگی به آن‌ها برسند بنابراین معقول‌ترین راهکار این است که دستاورد‌های جهانی را احصاء و بومی‌سازی کنیم و زمانی که به سطح آن‌ها رسیدیم فناورانه اقدام کنیم.

ارائه ضمانت‌نامه‌های بانکی بین‌المللی لازم به شرکت‌های فعال در حوزه انرژی از سوی وزارت اقتصاد

وی با بیان اینکه بستر مناسبی برای فعالیت دانش‌بنیان‌ها در زمینه مدیریت مصرف انرژی در کشور فراهم است، تصریح کرد: وزارت اقتصاد قول داده است تا در چارچوب توافقنامه با ساتپا ضمانت‌نامه‌های بانکی بین‌المللی لازم را به شرکت‌ها ارائه دهد. وزارت نیرو نیز قول مساعد داده است تا بستر ایجاد نیروگاه‌ها را فراهم کرده و به بازگشت بی‌دغدغه سرمایه‌ها کمک کند.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران عنوان کرد: فرآیند تولید انرژی از تجدید‌پذیر‌ها کمک ویژه‌ای به کنترل آلایندگی کربن در جهان خواهد داشت به همین دلیل جزو تحریم‌ها نیست و کشور‌های جهان نیز در این بحث با ما همراهی خواهند داشت؛ بنابراین اگر وزارتخانه‌های نیرو و اقتصاد این دو زیرساخت را فراهم کنند این قابلیت را خواهیم داشت که در زمینه افزایش تولید این دسته از انرژی‌ها رشد مناسب را به دست آوریم.

زیرساخت مناسب برای صادرات انرژی با توسعه تجدیدپذیر‌ها

وی افزود: وزارت نیرو موافقت کرده است تا درطی ۸ ماه که کشور کمبود برق ندارد مازاد تولید را با رگولاتوری وزارت نیرو صادر شود. طبیعی است که توسعه تجدیدپذیر‌ها می‌تواند زیرساخت مناسبی برای صادرات تولید تجدیدپذیر‌ها به کشور‌های همسایه باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر