صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی سنتی مطرح شد؛

«آیین، سنت و سرمایه ملی» شعار جشنواره امسال

احمد جولایی در این نشست گفت: آیین و سنت امر مهمی بوده و هست و تکرار این آیین همان سنت شد. به همین دلیل شعار این دوره جشنواره «آیین، سنت و سرمایه ملی» است.
کد خبر : 869679

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی سنتی، صبح امروز سوم مهر ماه با حضور کاظم نظری، مدیر کل هنر‌های نمایشی، و‌ جمعی از اصحاب رسانه و هنرمندان تئاتر کشور در مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

حسن رونده مدیر امور استان‌های تئاتر جشنواره استان‌های کشور در ابتدای نشست پیش از رونمایی پوستر سی‌و‌پنجمین جشنواره تئاتر استان‌های کشور گفت: ما امسال سی‌وپنجمین دوره جشنواره تئاتر استان‌ها را تجربه می‌کنیم، استان‌ها به فراخور دبیر‌ها و دبیرخانه‌ها را تشکیل دادند. جشنواره امسال ویژگی متفاوتی دارد و برای نخستین بار صحنه‌ای و خیابانی هم بعد مدت‌ها خواهیم داشت.

وی در ادامه افزود: جشنواره‌ها از بیست مهر از استان فارس آغاز و به تناوب آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی و کرمان را خواهیم داشت.

در ادامه مراسم از پوستر جشنواره تئاتر استان‌ها رونمایی شد.

در بخش بعدی نشست خبری جشنواره آیینی سنتی کاظم نظری مدیرکل هنر‌های نمایشی، هادی مرزبان و احمد جولایی پشت تریبون قرار گرفتند. در ابتدا مرزبان در صحبت‌هایی گفت: من خودم فعالیت هنری‌ام را از شهرستان شروع کردم، در جریان جشنواره‌ها قرار دارم، ما با عشق اینجا آمدیم با اینکه این روز‌ها تمرین هم دارم، شب‌ها متن‌ها را می‌خواندیم و انتخاب متن و چالش انتخاب نهایی کار دشواری است، اما خوشحالم که کار به نتیجه رسیده است. خوشحالم که به بچه‌های شهرستانی بها داده می‌شود و امیدوارم ادامه پیدا کند.

سپس نظری با تشکر از عوامل اجرایی جشنواره گفت: دوستان زحمت ویژه شبانه روزی کشیدند، تا کار به اجرا برسد. انشالا شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

در ادامه احمد جولایی در صحبت‌هایی گفت: آغاز بکار جشنواره ما با امامت امام عصر شروع و خاتمه‌اش یازدهم مهر ماه اختتامیه در استان گلستان شهر گرگان خواهد بود.

وی افزود، شعار این دوره جشنواره «آیین، سنت و سرمایه ملی» است. آیین و سنت امر مهمی بوده و هست و تکرار این آیین همان سنت شد. شروع جشنواره هفت مهر و پایانش یازدهم خواهد بود. در همین مدت فراخوان ۸۱۰ اثر رسید که با جامعه آماری ۸۷۱ هنرمند در این دوره جشنواره حضور داشته و فعال خواهند بود.

نرگس یزدی، دبیر بخش سمینار جشنواره با اشاره به اینکه این دوره سمینار به صورت متفاوت برگزار خواهد شد، گفت: « ما از زمان انتشار فراخوان سعی کردیم از رویکردهای رایج و کلیشه ای عبور کنیم و سمینارها را با محورها و پرسش های متفاوت برگزار کنیم. امیدواریم که مجموعه مقالات چاپ شود و بتوانیم منبع ارزشمندی به جا بگذاریم.»
  
او ادامه داد: «نزدیک ۷۰ مقاله به دست ما رسید. بخش مهم و بین‌المللی این سمینارها اهمیت دادن به گفت‌وگوی جهانی بود تا تبادل نظر شکل بگیرد به همین دلیل به سراغ مطرح‌ترین نظریه‌پردازان همچون ریچارد شکنر، ماروین کارلسن ، مایکل چمرز، ولادیمیر استانیفسکی، بهارات گوپت و... رفتیم.»
  
  
مژگان وکیلی، دبیر بخش بین‌الملل جشنواره نیز در این نشست گفت: «جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی در دو دوره قبل به صورت ملی برگزار شد و این بار با حمایت مدیرکل هنرهای نایشی مجددا به صورت بین‌المللی میزبان هنرمندان است.»
  
او ادامه داد: «از زمان انتصاب دبیر بلافاصله انتشار فراخوان جشنواره در سطح بین‌الملل آغاز شد داشتیم و بعد از فعالیت‌های چند ماهه ۴۰ اثر به ما رسید که با توجه به اولویت ۷ اثر در بخش اول پذیرفته شدند.»
  
وکیلی افزود: «با توجه به شرایط زمانی در نهایت ۳ نمایش را برای حضور در جشنواره دعوت کردیم. نمایش «کارنیوال» از ارمنستان در بجنورد اجرا خواهد داشت. نمایش «اپرای پکن» از کشور چین و نمایشی از تاجیکستان در گرگان اجرا خواهند شد.»
  
نماینده شورای انقلاب فرهنگی دیگر سخنران این نشست با اشاره به اینکه نمایش‌های آیینی تبلور
فرهنگ عمومی است، گفت: «ما 50 اثر دریافت کردیم و با توجه به اولویت‌های محتوایی 4 اثر انتخاب شد که از این میان یک اثر برتر و سه اثر شایسته تقدیر هستند.»
  
علی بهرامی، دبیر بخش رادیوتئاتر بیست و یکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در ادامه گفت: «این دوره اولین باری هست که بخش رادیوتیاتر در جشنواره آیینی سنتی خواهیم حضور دارد. این بخش از امروز سوم مهرماه به مدت ۴ روز با ۶ اثر در ساعت‌های ۱۴ و ۱۶ میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.»
  
دبیر بخش رادیوتئاتر بیست و یکمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، ایوب آقاخانی، امین رهبر و محسن سوهانی را داوران این رویداد معرفی کرد.
بهرامی در پایان گفت: «در بخش رادیوتئاتر یک اثر برگزیده و یک تقدیر خواهیم داشت و اختتامیه در ۱۱ مهرماه در گرگان برگزار می‌شود. لازم به ذکر است که نمایش برگزیده این بخش بدون سیر مراتب در بخش رادیوتئاتر چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی فجر ورود خواهد داشت.»

انتهای پیام/

ارسال نظر