صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۲۱ ماهواره اینترنتی به مدار زمین رفت

شرکت فضایی اسپیس‌ایکس دقایقی پیش تعدادی ماهواره اینترنتی را به مدار از پیش تعیین شده پرتاب کرد.
کد خبر : 869618

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، شرکت فضایی اسپیس‌ایکس دقایقی پیش، ۲۱ ماهواره استارلینک را پرتاب کرد. استارلینک، مجموعه‌ای از ماهواره‌هایی است که توسط اسپیس‌ایکس برای ایجاد شبکه اینترنت از فضا طراحی شده است. این پرتاب برای ۳:۲۳ بامداد روز دوشنبه  به وقت شرقی و ساعت ۱۰:۵۳ دقیقه صبح به وقت تهران برنامه ریزی شده بود.

این عملیات برای علاقه‌مندان به مباحث فضایی به صورت زنده از طریق حساب کاربری شرکت فضایی اسپیس‌ایکس در شبکه اجتماعی ایکس که همان توئیترسابق است پخش شد.

موشک فالکو‌ن‌۹ از پایگاه فضایی واندنبرگ در فلوریدا این پرتاب را به مدار زمین می‌رساند. پیش‌بینی می‌شود، ۶۵ دقیقه پس از بلند شدن موشک ماهواره‌های استارلینک در مدار تعیین شده قرار گیرند.

اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، نخستین مرحله موشک فالکون‌۹ به سلامت به زمین باز می‌گردد و حدود ۸.۵ دقیقه پس از بلند شدن، روی سکوی شناور بدون سرنشین شرکت اسپیس‌ایکس در اقیانوس اطلس فرود می‌آید.

این پرتاب امکان فراهم کردن خدمات اینترنت سریع و پوشش گسترده را در سراسر جهان فراهم می‌کند. برخلاف ارتباطات سنتی که بر اساس زیرساخت‌های زمینی مانند کابل‌ها و سامانه‌های مخابراتی استوار است، استارلینک از ارتباطات فضایی استفاده می‌کند تا ارتباطات اینترنت را در مناطقی که دسترسی به زیرساخت‌های زمینی محدود است، فراهم کند.

با این پرتاب جدید، تعداد کل ماهواره‌های استارلینک پرتاب شده تا کنون به بیش از  ۴ هزار و۷۵۰ ماهواره می‌رسد. این پروژه بزرگ، به طور کلی هدف خود را در زمینه ایجاد شبکه اینترنت جهانی از فضا دارد و برای کاهش اختلالات و افزایش پوشش ارتباطی در سراسر جهان بسیار مهم است.

همچنین، توانمندسازی ارتباطات در مناطقی که از زیرساخت‌های مناسب برخوردار نیستند، مهم است. علاوه بر این، استفاده از ارتباطات فضایی توسط استارلینک می‌تواند در حمایت از برنامه‌های مطالعه و تحقیقات علمی فضایی به کار گرفته شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر