صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان نظام پزشکی:

چالش‌های عمیق حوزه سلامت باید به‌درستی درک شود

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران نسبت به تبعات هجمه علیه جامعه پزشکی هشدار داد و گفت: اگر چالش‌های عمیق حوزه سلامت به‌درستی درک نشود، آینده پزشکی و سلامت مردم دچار مخاطرات جدی خواهد شد.
کد خبر : 869379

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد رئیس‌زاده، در مراسم روز پزشک که توسط نظام پزشکی شهرستان شهریار در مرکز همایش‌های صداوسیما تدارک دیده شده بود، با خطاب قرار دادن خانواده جامعه پزشکی، گفت: زحمات و رنج اصلی را خانواده جامعه پزشکی متحمل می‌شوند تا شما پزشکان به مردم خدمت کنید.

وی با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس، افزود: در هفته دفاع مقدس نام و یاد بیش از ۴۰۰۰ شهید بهداری رزم را گرامی می‌داریم.

رئیس‌زاده در ادامه به جایگاه پزشکی ایران در دنیا اشاره کرد و گفت: جامعه پزشکی ما ممتاز و منحصر به فرد است و سابقه درخشان پزشکی ایران در دنیا کم‌نظیر و شاید بی‌نظیر است.

وی به دوران سخت کرونا اشاره کرد و افزود: در پاندمی کرونا همچون سایر بحران‌ها و…، جامعه پزشکی در کنار مردم بود و دل به دریای خطر زدند تا هم‌وطنان خود را نجات بدهند.

رئیس‌زاده تأکید کرد: جامعه پزشکی همواره در متن کانون‌های خطر و بحران‌ها قرار دارد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با اشاره به شتاب بی‌‌‌‌‌‌سابقه جامعه پزشکی در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: پیشرفت حوزه پزشکی باعث شده تا امروزه به خیلی از کشورهای دنیا خدمات می‌دهیم و در پزشکی، به خودکفایی مطلق رسیده‌‌‌‌‌ایم.

وی به جایگاه جراحی مغز و اعصاب ایران به‌عنوان نمونه‌ای از خودکفایی در رشته پزشکی اشاره کرد و گفت: بر اساس نُرم جهانی، ۶ متخصص مغز و اعصاب به ازای یک میلیون نفر جمعیت برآورد می‌شود که WHO عدد ۴.۵ نفر به ازای ۶ میلیون جمعیت را اعلام کرده است.

رئیس‌‌‌‌‌‌زاده ادامه داد: در آمریکا ۱۰.۵ متخصص مغز و اعصاب به ازای یک میلیون نفر جمعیت وجود دارد. در ایران این عدد در سال ۵۷، ۱.۵ متخصص بود که امروز به ۱۳ متخصص مغز و اعصاب به ازای یک میلیون نفر رسیده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که افزایش ظرفیت فله‌ای را قبول نداریم، گفت: هیچ حوزه‌ای مثل پزشکی در کشور به خودکفایی نرسیده است.

وی با انتقاد از هجمه‌ای که متوجه زحمتکشان عرصه سلامت است، افزود: اگر شرایط فعلی و چالش‌های عمیق در حوزه سلامت به‌درستی درک نشود، آینده پزشکی کشور و سلامت مردم دچار مخاطرات جدی خواهد شد.

رئیس‌زاده تاکید کرد: جامعه پزشکی باید قدر خود را بداند و تخصص و تعهد حرفه‌ای را در کنار هم داشته باشد.

عبدالقیوم بفکین جراح مغز و اعصاب و رئیس هیئت مدیره نظام پزشکی شهریار، در ابتدا به علت تأخیر در برگزاری روز پزشک اشاره کرد و افزود: با توجه به تقارن روز پزشک با ماه محرم و صفر، تصمیم گرفتیم این مراسم را در زمان مناسب برای جامعه پزشکی شهریار و خانواده آنها برگزار کنیم.

وی با عنوان این مطلب که عمر طبابت به اندازه عمر بیماری است، گفت: نظام پزشکی شهریار حدود ۱۶۰۰ عضو دارد.

رئیس هیئت مدیره نظام پزشکی شهریار با اشاره به مسائل و مشکلات مبتلا به جامعه پزشکی، افزود: مهم‌ترین چالش جامعه پزشکی، تعرفه‌های غیر واقعی است که باید اصلاح شود.

بفکین در ادامه از کمبود مراکز درمانی در شهرستان‌های استان تهران انتقاد کرد و گفت: در مقایسه با جمعیت ساکن در این مناطق، سرانه پزشکی کافی نیست.

در ادامه محمود کرباسفروشان متخصص بیهوشی، با عنوان این مطلب که همه ما مشکلات سیستم درمانی را می‌دانیم، اظهار کرد: سازمان نظام پزشکی برای حمایت از حقوق اعضای سازمان شکل گرفته است.

وی با عنوان این مطلب که سطح علمی در پزشکی ایران در بالاترین سطح دنیا قرار دارد، گفت: خدمات درمانی در ایران، بالاترین کیفیت را دارد اما با ارزان‌ترین قیمت انجام می‌شود.

کرباسفروشان افزود: تعرفه‌های غیرواقعی باعث نشده که کیفیت خدمات درمانی اُفت کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر