صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۶ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۲

لزوم شناسایی سرعت‌گیر‌ها در مسیر نوسان قیمت دلار

پژوهشگر مسائل اقتصادی عنوان کرد؛ با شناسایی سرعت‌گیر‌ها در مسیر نوسانات قیمت دلار، انتظارات تورمی کنترل و سیاست‌های اقتصادی به‌درستی انجام می‌شود.
کد خبر : 868836

گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ قیمت‌ها در بازار ارز به آرامی نزولی شده است؛ گفته می‌شود کنترل بازارساز در بازار ارز و افزایش عرضه، نرخ دلار را کاهشی کرده است. روند نزولی حباب دلار تأیید می‌کند که انتظارات از بازار ارز ادامه نزول قیمت است. پرسش این است که سرعت‌گیر‌ها در مسیر نوسانات قیمت دلار ناشی از چه عواملی هستند؟ رصد روزانه قیمت دلار در بازار ارز در هفته گذشته حکایت از آن دارد که قیمت دلار در محدوده ۴۹ هزار و ۱۰۰ تا ۴۹ هزار ۳۰۰ تومان بوده و با کاهش تقاضا نیز روبه‌رو شده است.

کارشناسان اقتصادی عقیده دارند عوامل متعددی می‌توانند در یک کشور در تعیین قیمت ارز خارجی و پول ملی تاثیر بگذارند. برخی از این عوامل مربوط به سیاست‌ها و عملکرد دولت بوده و برخی در نتیجه رفتار مردم در بازار‌های مختلف است. مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت ارز در سطح کلان، نرخ تورم است که موجب نوسانات قیمت ارز و قیمت کالا‌ها و خدمات می‌شود.

به گفته سیداحسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت سیاست‌های کوتاه مدت مهار تورم متمرکز بر مسئله انتظارات و کنترل بازار ارز بوده که عملکرد نیمه نخست سال جاری، ثبات قابل قبولی را در حوزه بازار‌های مرتبط با ارز نشان می‌دهد.

تشریح عوامل موثر بر بازار ارز

نقش کنترل انتظارات روانی بر بازار ارز

یک کارشناس مسائل اقتصادی سیاست‌های اعمال‌شده توسط بانک مرکزی، آزادسازی ارز‌های بلوکه‌شده ایران در سایر کشور‌ها و تزریق آن به بازار را از جمله دلایل کنترل نرخ ارز در ماه‌های گذشته می‌داند.

زینت گلی، تحلیلگرمسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی آنا درباره کنترل انتظارات روانی بازار ارز و نقش آن در تثبیت نرخ ارز‌ها در بازار، خاطرنشان کرد: کنترل انتظارات تورمی نیازمند آن است که سیاست‌های اقتصادی درست انجام شود تا انتظارات کنترل شود و به طور قطع تنها با دستور و تعیین نمی‌توان بازار را کنترل کرد.

سیاست همسان‌سازی نرخ ارز در تالار دوم و نقش آن بر تقاضای ارز

گلی خاطرنشان کرد: اعمال سیاست‌هایی مانند همسان‌سازی نرخ ارز در مکان‌های مختلفی از جمله تالار دوم موجب ایجاد انگیزه در صادرکنندگان در بازگشت ارز حاصل از صادرات شده است.

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: همچنین سیاست‌هایی مانند افزایش نرخ سود بانکی که از جمله بازار‌های موازی با بازار ارز است و بر یکدیگر تاثیرگذار هستند از جمله موضوعاتی است که موجب شده است تا در شرایط تورمی انگیزه برخی از صاحبان سپرده را برای ماندگاری سپرده‌ها در بانک‌ها افزایش دهد.

بهبود درآمد‌های ارزی حاصل از فروش نفت با یافتن راهکار‌هایی برای دورزدن تحریم‌ها

وی با اشاره به شرایط جدید کشور به لحاظ وضعیت فروش نفت، خاطرنشان کرد: تقلیل تحریم‌ها در بخش فروش نفت و موفقیتی که در دورزدن تحریم به وجود آمده موجب شده تا درآمد‌های ارزی کشور با افزایش مواجه شود و این موضوع نیز به طور حتم یکی از مهمترین دلایل در تثبیت قیمت ارز بوده است.

چین و روسیه به گذر ما از تحریم‌ها کمک کرده‌اند

گلی درباره نقش عضویت ایران در مجامع اقتصادی مانند پیمان شانگ‌های یا بریکس بر بازار ارز نیز عنوان کرد: تاثیر این عضویت‌ها را بر بازار ارز چندان بالا نمی‌دانم به این دلیل که بیشترین مراودات مالی و کالایی ایران با چین است و این کشور چندان تحت تاثیر آمریکا نیست. اکنون چین و روسیه دو کشوری هستند که مراودات تجاری مناسبی با ایران دارند و به شرایط ما در گذر از تحریم‌های سخت کمک کرده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر