صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۱ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

هشدار امام رضا(ع) به شیعیان چه بود؟

یک کارشناس دینی گفت: امام رضا(ع) در نقل حدیثی از جد خود امام سجاد(ع) هشدار می‌دهد فریب انسان‌های بی‌دین و دینداران فاقد انسانیت را نخوریم.
کد خبر : 868276

حجت‌الاسلام والمسلمین «سیدحسین خادمیان»؛ مدرس حوزه و کارشناس دینی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و آیین خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره نقش سیره امام رضا (ع) در تعالی و رشد شیعه بیان کرد: امامت به انسان دو بال دیانت و انسانیت را تعلیم و تذکر می‌دهد. شیطان همان اندازه که به دیانت انسان حمله می‌کند به انسانیت آدمی هم هجوم می‌آورد، بنابراین همان طور که در روایات داریم «أثافِیُّ الإِسلامِ ثَلاثَةٌ: الصَّلاةُ وَالزَّکاةُ وَالوِلایَةُ، لا تَصِحُّ واحِدَةٌ مِنهُنَّ إلّا بِصاحِبَتَیها»؛ ارکان دیانت بر سه اصل نماز و زکات و ولایت آل محمد (ص) استوار است.

هر انسانی برای رشد و تعالی‌اش به ۲ بال نیاز دارد!

وی افزود: درباره انسانیت هم داریم «بُنِیَ الإنسانُ على خِصالٍ، فمَهْمَا بُنِیَ علَیهِ فإنَّهُ لا یُبْنى على الخِیانَةِ و الکَذِبِ»؛ انسانیت هم ارکانی دارد و به هر موجود دو پا و دو گوش و چشم و ... نمی‌توان صفت انسان داد. پس در مکتب امامت که همان رسالت است انسان برای تعالی و رشد ۲ بال دارد؛ بال دیانت و بال انسانیت. «بال دیانت» بدون انسانیت نمی‌تواند آدمی را پرواز دهد و «بال انسانیت» بدون دیانت ناتوان و عاجز است.

خادمیان ابراز کرد: «اینشتین» که کمک کرد بمب اتم اجرایی شود و ده‌ها هزار انسان را در ژاپن خاکستر کرد، ارسطو که به اسکندر دستور کتاب‌سوزی در ایران را داد و امثال این‌ها کسانی بودند که یا بال دیانت نداشتند یا بال انسانیت!

هشدار امام رضا (ع) از فریب انسان‌های بی دین

وی ادامه داد: امام رضا (ع) در نقل حدیثی از جد خود امام سجاد (ع) هشدار می‌دهد فریب انسان‌های بی دین و دینداران فاقد انسانیت را نخوریم؛ «إذا رَأیتُمُ الرجُلَ قد حَسَّنَ سَمتَهُ و هَدیَهُ و تَماوَتَ فی مَنطِقِهِ و تَخاضَعَ فی حَرَکاتِهِ فَرُوَیدا لا یَغُرَّنَّکُم ... فإنّهُ لا تُرَدُّ لَهُ دَعوَةٌ، و لا تَخِیبُ لَهُ طَلِبةٌ»؛ اگر دیدید کسى ظاهر الصلاح است و در گفتارش دم از پارسایى مى‌زند و در حرکات و رفتارهایش اظهار فروتنى مى‌کند، بپایید که فریبتان ندهد؛ زیرا، چه بسیارند کسانى که به سبب ضعف و سستى در اندیشه و بزدلى، دستشان از دنیا و ارتکاب حرام‌هاى آن کوتاه است. اینان دین را دام دنیا کرده‌اند و اگر دیدید از خوردن مال حرام خوددارى مى‌کند، بپایید که شما را نفریبد؛ چرا که امیال و خواهش‌هاى مردم گوناگون است.

بهترین روش برای دستیابی به نیکوترین راه پایان

این کارشناس دینی اظهار کرد: در ادامه امام رضا (ع) در این حدیث فرمود: «اما مرد به تمام معنا مرد، آن مردى است که هواى نفْسِ خود را پیرو فرمان خداوند گرداند و توانایی‌هایش را در راه رضاى خدا به کار گیرد. ضعف و خوارى همراه حق را، از عزت و قدرت توأم با باطل، به عزت و قدرت ابدى نزدیکتر ببیند و بداند که رنج و سختی‌هاى اندکى را که در دنیا تحمل مى‌کند، او را به نعمت پاینده مى‌کشاند. این است آن مرد، نیکو مرد. پس به دامان او چنگ زنید و راه و روش او را سر مشق خود کنید و در درگاه پروردگارتان به او توسل جویید؛ زیرا که هیچ دعایى از او رد نمى‌شود و هیچ یک از خواهش‌هاى او بى‌پاسخ نمى‌ماند».

وقتی جریان نفاق، مأمون را منزه نشان می‌دهد

وی گفت: شما ببینید مامون عباسی ملعون که امام رضا (ع) یک روز از دست جنایات و آزار او از خدا طلب مرگ کرد، چنان نفاقی دارد که حتی برخی اهل نظر فریب نفاق او را می‌خورند و او را شیعه و تمدن‌آفرین معرفی می‌کنند. موجودی که حتی علم را برای بسط جنایات خود به اسارت و ابتذال کشاند.

خادمیان با اشاره موردی درباره نفاق مأمون عباسی خاطرنشان کرد: «مأمون» جنایتکاری است که وقتی مردم بصره به او از دست قاضی القضاه شهر به جرم تجاوز به نوجوانان و ... شکایت کردند، در عین ناباوری مأمون عباسی به جای اینکه دستور عزل و مجازات آن قاضی را صادر کند، بر عکس آن جنایتکار را ارتقا سمت داد و به وزارت رساند. پناه بر خدا این موجود سفاک خون‌آشام ضد فرهنگ و تمدن را تمدن خواه معرفی می‌کنند.

رویایی که دشمنان اسلام در سر داشتند

وی افزود: چقدر تاریخ اسلام مظلوم واقع شده است که امثال مأمون لعین در آن چهره لطیف پیدا می‌کنند، حقیقتاً چه معماران سقیفه، چه جانیان اموی، چه خون‌آشامان زبیری و چه سفاکان عباسی هر چهار گروه، ستمگرانی بودند که در یک بستر خوابیدند. آن‌ها چهار رویای خونین علیه دیانت و انسانیت می‌دیدند، هر چهار گروه دنبال از بین بردن اسلام و انسانیت بودند. بدعت، غصب، خونریزی، جعل حدیث، کینه و قتل، نفاق و فساد تعبیر دل خواسته رویای این چهار گروه بود.

این استاد حوزه تصریح کرد: ائمه هدی مانند امام رضا (ع) در برابر چنین ظالمانی با اتصال به خدای سبحان و اتکاء به امداد الهی معماران دیانت و انسانیت و پاسدران کرامت، شرافت، عزت دینی و انسانی بشریت در عصر خود بودند. بهره‌مندی از ۲ بال دیانت و انسانیت شناخت صحیح کلام و سیره ائمه هدی (ع) است. هر واعظ و مداحی که به جعل حدیث، خواب ساختگی، روضه دروغین و ... اقدام می‌کند در خط مأمون عباسی‌ها، یزید و معاویه‌ها است.

وقتی امام رضا (ع) درباره بهترین روش برای دعوت به اسلام می‌گویند

وی ادامه داد: امام رضا (ع) فرمود امر ما را احیا کنید: «رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً أَحْیَا أَمْرَنَا قُلْتُ کَیْفَ یُحْیِی أَمْرَکُمْ قَالَ یَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ یُعَلِّمُهَا اَلنَّاسَ فَإِنَّ اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا اَلْحَدِیثَ»؛ رحمت خدا بر آن بنده‌اى که معالم و معارف ما را زنده گرداند. عرض کردم: چگونه زنده مى کند؟ فرمود: تعالیم ما را فرا مى‌گیرد و آن‌ها را به مردم مى‌آموزد؛ زیرا مردم اگر زیبایی‌هاى سخن ما را بدانند، بى‌گمان از ما پیروى مى‌کنند.

خادمیان با تأکید بر اینکه تاریخ‌نویس اسلامی، واعظ، مداح، شیعه عالم و عامی، شاعر و ... باید تعالیم آل الله را بیاموزد و نشر دهد، بیان کرد: تعالیم آل الله (ع) را نمی‌توان از متونی که در راستای اهداف سقیفه، امویان، زبیریان و عباسیان تدوین و تنظیم شده به دست آورد. از تعالیم آل الله از غیر متون معرفتی امامیه دریافت کنیم گرفتار نفاق مأمون عباسی‌ها شده و آن جنایت پیشگان را شیعه و آنان که مفسدین فی الارض هستند را اهل فرهنگ و تمدن معرفی خواهیم کرد.

چرا اینقدر به زیارت امامان توصیه شده است؟

وی گفت: نقل است یکی از مشاهیر ایران و اسلام گفته است «زیارت» حمام روح است، وقتی ما به زیارت آل الله (ع) می‌رویم روح خود را تنزیه و تطهیر می‌کنیم، پس زائر حقیقی امام رضا (ع) کسی است که با تعالیم معارف و معالم و احادیث آن حضرت آشنا شود. امروز زائران رضوی چند حدیث از آن امام (ع) بلد هستند؟

چگونه از گردنه‌های سخت قیامت عبور کنیم؟

این کارشناس دینی ابراز کرد: امام رضا (ع) وقتی بر سفره غذا حاضر می‌شدند، اول بهترین قسمت غذای حاضر جدا می‌کردند و می‌فرمودند: به فقیر برسانید و این آیه را تلاوت می‌کردند «فَلا اقْتَحَمَ الْعَقَبَةَ وَ ما أَدْراکَ مَا الْعَقَبَةُ»؛ در قیامت گردنه‌های سختی است که جز با انفاق نمی‌توان از آن عبور کرد و بعد به خوردن غذا مشغول می‌شدند، این انفاق یعنی اوج انسانیت داشتن و ...؛ بنابراین بر رسانه‌ها، حوزه ها، دانشگاه‌ها، هیأت‌ها، وعاظ، مادحین و ... فرض است تا حقیقت معالم و معارف آل الله را تعلیم و ترویج دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر