صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۰ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۲

ساخت دستگاه توانبخشی مفصل و عضله توسط محققان کشور

پژوهشگران کشور با اتکا به دانش روز موفق به طراحی و ساخت دستگاه توانبخشی مفصل و عضله به صورت فعال و تطبیقی شدند.
کد خبر : 868001

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عادل پرویزی فرد مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در مجتمع نوآوری پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه گفت: شرکت ما در زمینه تجهیزات پزشکی مختص توان‌بخشی فعالیت دارد.

به گفته پرویزی فرد، دستگاهی که ما ساخته‌ایم توان‌بخشی مفصل و عضله به‌صورت فعال و تطبیقی است. این دستگاه دو کانال تحریک الکتریکی با قابلیت تنظیم جریان خروجی، محاسبه گشتاور مفصل بیمار در حرکت فعال مقاومتی و حمایتی، قابلیت تنظیم ارتفاع و استفاده برای تمامی مفاصل، نمایشگر لمسی با کاربری آسان دارد.

وی درباره نحوه کارکرد این دستگاه توضیح داد: با کمک این دستگاه دامنه حرکت مفصل آسیب‌دیده بهبود پیدا می‌کند. پس از اینکه مفصل بهبود یافت و دامنه حرکتی‌اش به‌صورت طبیعی درآمد، در گام بعدی روی عضله بیمار کار می‌شود و به‌صورت تطبیقی، مقدار نیرویی که عضله نیاز دارد به مفصل اعمال کند، به‌صورت ایزوکنتیک (تمرینات قدرتی که باعث منقبض شدن عضلات می‌شوند و فرد می‌تواند یک حالت را حفظ کند) وارد می‌کند. در نهایت مفصل‌ ترمیم می‌شود.

پرویزی فرد خاطرنشان کرد: همچنین محوری که مفصل در آن قرار می‌گیرد نیز با کمک این دستگاه‌ ترمیم داده می‌شود؛ زاویه و محوری برای قسمت آسیب‌دیده در نظر گرفته می‌شود. مفصل آسیب‌دیده در یک محور رفت‌وبرگشت (تا حدی که بیمار قادر به حرکت است) به حرکت درمی‌آید.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان مطرح کرد: در واقع این دستگاه مانند دستگاه فیزیوتراپی چندمنظوره است که ما می‌توانیم با کنترل تحریک الکتریکی جریان، حالت باز و بسته شدن دستگاه را تنظیم کنیم و همه آن‌ها به‌صورت بسته کامل خدمات توان‌بخشی در اختیار بیمار قرار دهیم.

وی یادآور شد: ارتفاع این دستگاه قابل تنظیم است. ارتفاع باکس این دستگاه در ابعاد ۳۰ در ۳۰ سانتی‌متر و ارتفاع خود دستگاه نیز ۸۰ تا ۱۱۰ سانتی‌متر است. هرچند این دستگاه نمونه مشابه داخلی و خارجی دارد اما مزایایی دارد که آن را نسبت به نمونه‌های مشابه متمایز می‌کند.

این پژوهشگر بیان کرد: نمونه داخلی این دستگاه غیرفعال تولید شده درحالی‌که این دستگاه به‌صورت فعال ساخته شده است. این دستگاه می‌تواند طبق محاسباتی که انجام می‌دهد بر اساس گشتاور، مقدار نیروی اعمال‌شده به مفصل را محاسبه کند اما نمونه مشابه این دستگاه چنین قابلیتی را ندارد. همچنین نمونه‌های مشابه این دستگاه تنها برای زانو تولید شده است اما این دستگاه می‌تواند برای شانه، زانو و لگن مورد استفاده قرار بگیرد. قیمت این دستگاه نسبت به نمونه مشابه خارجی بسیار مقرون به‌صرفه‌تر است.

وی تأکید کرد: این دستگاه مورد استفاده بخش فیزیوتراپی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی است اما افراد عادی نیز می‌توانند این دستگاه‌ها را خریداری کنند.

پرویزی فرد گفت: در حال حاضر نمونه اولیه این دستگاه ساخته شده است و به‌زودی نیز به تولید انبوه می‌رسد. چنانچه مشکلات مالی این مجموعه که یکی از چالش‌های اصلی ما برای اجرای این طرح است، برطرف شود قصد داریم محصولمان را به کشور عراق و ناحیه کردنشین عراق صادر کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر