صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۲

سیگار‌های الکترونیکی اضطراب و استرس را افزایش می‌دهد

یافته‌های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد جوانانی که از سیگار‌های الکترونیکی و ویپ استفاده می‌کنند، بیشتر احتمال دارد با استرس مزمن مواجه شوند.
کد خبر : 867925

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ترزا تو، دانشمند ارشد بیمارستان کودکان تورنتو به همراه تیمی از متخصصان در حال بررسی تأثیر سیگارهای الکترونیکی بر سلامت روان افراد و به‌ویژه جوانان است.

وی در این‌باره اعلام کرد: تحقیقات پیشین ما نشان داده است مصرف سیگارهای الکترونیکی با آسم ارتباط مستقیم داشته و ما در این مطالعه به‌طور ویژه به بررسی رابطه بین مصرف سیگار الکترونیکی، سلامت روان و کیفیت زندگی پرداختیم.

در این مطالعه، محققان از داده‌های نظرسنجی اقدامات بهداشتی کانادا استفاده کرده و اطلاعات ۹۰۵ فرد بین ۱۵ تا ۳۰ سال را تجزیه‌وتحلیل کردند که ۱۳ درصد آن‌ها از سیگارهای الکترونیکی استفاده می‌کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد جوانانی که از سیگارهای الکترونیکی استفاده می‌کنند از نظر جسمی بیشتر فعال هستند، اما احتمال بیشتری دارد که استرس مزمن و شدید را در زندگی خود تجربه کنند.

ترزا تو در توضیح این موضوع گفت: استرس مزمن می‌تواند منجر به ایجاد شرایط نامناسب سلامت روانی مانند اضطراب و افسردگی شود. برای جوانانی که استرس مزمن را تجربه می‌کنند بسیار مهم است که در مراحل اولیه مورد درمان قرار گیرند. سیگار روش مؤثری برای مقابله با استرس نیست، اما استرس و اضطراب می‌تواند باعث افزایش میل به سیگار شده و همین موضوع ترک سیگار را دشوار می‌کند.

موضوع بسیار مهم دیگری که باید مدنظر قرار گیرد این است که به‌رغم ارتباط بین استرس و مصرف دخانیات، این احتمال نیز وجود دارد که عوامل دیگری به‌طور هم‌زمان هم منجر به افزایش استرس و هم بیشتر شدن مصرف سیگارهای الکترونیکی شود. با این حال، پژوهشگران اشاره کردند که تحقیقات آن‌ها برای نتیجه‌گیری نهایی، عوامل دیگری مانند سطح درآمد، مصرف الکل و بیماری‌هایی مانند آسم و دیابت را که بر استرس تأثیر می‌گذارند، در نظر گرفته است.

باید توجه داشت که مصرف انواع دخانیات از جمله سیگارهای الکترونیکی، می‌تواند تأثیراتی مخرب و بلندمدت بر سلامت افراد داشته باشد و به همین دلیل توصیه می‌شود از دخانیات و محصولات زیرمجموعه آن استفاده نکنید.

اگر جزء مصرف‌کنندگان این محصولات هستید، فارغ از هر سن، جنسیت و سابقه مصرفی که دارید، این عادت را ترک کنید.

شرح کامل این مطالعه روز گذشته در آخرین جلسه انجمن تنفسی اروپا در میلان ایتالیا ارائه‌شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر