تماشای «ابرماه آبی» و زیباترین سیاره منظومه شمسی در آسمان امشب
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سیجیتیان، دومین ابرماه سال جاری از شب گذشته آغاز شده و تا پاسی از شب امروز، پنجشنبه ادامه دارد.
طلوع ابرماه کامل و زحل یکی از رویدادهای جذاب نجومی، همزمانی ماه کامل با حضیض مداری آن بوده که به این رویداد ابر ماه کامل میگویند.
به طور کلی، ابرماه زمانی به ماه کامل اشاره میکند که در ۹۰ درصد مدار بیضوی خود، نزدیکترین نقطه به زمین باشد.
دومین ابرماه سال جاری که با نام ماه آبی شناخته میشود، بزرگترین طلوع ماه در سال ۲۰۲۳ است، زیرا با زمین تنها ۳۵۷ هزارو ۳۴۴ کیلومتر فاصله دارد و به سیاره ما نزدیکتر از هر زمان دیگری است، در حالی که میانگین فاصله ماه تا زمین ۳۸۴ هزار و ۴۰۰ کیلومتر است.
لحظه دقیق طلوع ماه کامل این بار در ساعت ۹:۳۶ صبح پنجشنبه به وقت پکن رخ میدهد.
به طور کلی، بهترین زمان برای مشاهده ابرماه زمانی است که از افق بالا میرود؛ علاقهمندان به تماشای آن نیاز به تجهیزات اضافی ندارند؛ در یک منطقه باز میتوان این پدیده را تماسا کرد و با چشم غیر مسلح از آن لذت برد.
یک مزیت دومین طلوع ابرماه این است که افراد این بار این میتوانند جفت ماه و زحل را ببینند که دومی نیز در روشنترین حالت خود قرار دارد و درخشش چشم گیری دارد.
آخرین ابرماه امسال در ۲۹ سپتامبر در آسمان طلوع خواهد کرد.
ابر ماه آبی
اگر در یک ماه دو ماه کامل رخ دهد، ماه دوم ماه آبی نامیده میشود.
ژیو، از سازمان فضایی چین گفت: ماه آبی به این معنی نیست که مردم میتوانند ماه را به رنگ آبی ببینند. رنگ ماه تفاوتی با ماه کامل عادی ندارد. این اتفاق هر دوتا سه سال یک بار رخ میدهد.
با این حال، به گفته ناسا، وقوع پدیده نجومی ابر ماه آبی بسیار بیشتر طول میکشد.
به گفته ناسا، ماه آبی و اتفاقات ابرماه به طور متوسط هر ۱۰ سال یک بار رخ میدهند، اگرچه زمان بین هر دو اتفاق میتواند از دو ماه تا دو دهه یا بیشتر متغیر باشد.
این گزارش میافزاید: رویداد دوباره ابر ماه آبی و خودنمایی زحل در کنار آن در ژانویه و مارس ۲۰۳۷ رخ خواهند داد.
انتهای پیام/