صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۲ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۲

پهپاد‌های آشیانه‌دار تحت شبکه به کمک صنایع و معادن می‌آیند

پهپادهای آشیانه‌دار تحت شبكه، تولیدشده در یک شرکت دانش‌بنیان توانسته‌اند با تصویربرداری برخط از معادن، گام مؤثری در رشد و توسعه آنها بردارند.
کد خبر : 865390

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پهپاد‌های آشیانه‌دار تحت شبکه از جمله پهپاد‌های غیرنظامی است که برای فیلم‌برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این فناوری پیشرو که در اصطلاح سکوی «DIB» نامیده می‌شود، چندسالی است که مورد توجه قرار گرفته است و کشور‌های مختلفی در این زمینه ورود کرده‌اند.

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی تولید پهپاد‌های آشیانه‌دار تحت شبکه را در دستور کار خود قرار داده است. سجاد کریمی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اهمیت استفاده از پهپاد‌ها در تصویربرداری گفت: پهپاد‌هایی که توسط سایر شرکت‌ها تولید می‌شوند به حضور کاربر یا همان خلبان متخصص در محل نیاز دارند که محدودیت‌هایی ایجاد می‌کند، اما این مجموعه توانسته است با طراحی یک سیستم متشکل از یک پرنده (پهپاد)، آشیانه و نرم‌افزار تحت شبکه، عملاً خلبان و اپراتور را از سیستم پهپاد حذف کند.

وی افزود: در برنامه طراحی شده توسط این شرکت، به جای اینکه خلبان در مکان استقرار پهپاد حضور داشته باشد تنها با زدن یک دکمه دستور پرواز این پهپاد به مکان مشخص شده صادر و اطلاعات لازم از طریق نرم‌افزار تحت شبکه دریافت می‌شود.

کریمی درباره کاربرد‌های این سیستم گفت: به طور کلی پهپاد به نقاطی که دسترسی آن برای انسان دشوار و یا خطر جانی دارد به راحتی دسترسی پیدا می‌کند و مزیت سیستم پهپاد‌های آشیانه‌دار تحت شبکه در این است که با حذف اپراتور می‌تواند در معادن در امور مربوط به نقشه‌کشی و امور حفاظت و نگهبانی مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان از همکاری با چندین مجموعه معدنی و همچنین همکاری با سازمان جغرافیایی کشور خبر داد و افزود: در مدت کوتاه تأسیس این شرکت، بیش از ۵۰ هزار هکتار توسط پهپاد‌های آشیانه‌دار تحت شبکه این شرکت نقشه‌برداری شده است.

وی از اخذ مجوز طراحی و تولید پهپاد از سازمان هواپیمایی کشوری نیز خبر داد و گفت: در آینده نزدیک و با جذب سرمایه‌های لازم، تجاری‌سازی گسترده پهپاد‌های آشیانه‌دار تحت شبکه توسط این مجموعه در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر