کاوشگر هندی به مدار ماه رسید
سومین ماموریت هند برای ارسال کاوشگر بدون سرنشین به سطح ماه، پس از ۲۲ روز از پرتاب برای یک سفر بسیار پیچیده ۴۱ روزه برای رسیدن به قطب جنوب ماه آماده میشود. چاندرایان-۳ پس از انجام مانور موردنیاز که آن را به ماه نزدیکتر کرد، بدون هیچگونه نقصی به تأسیسات فضایی هند در بنگالور، پیام داد. وارد شدن به مدار ماه نقطه عطف مهمی در ماموریت جاه طلبانه سازمان تحقیقات فضایی هند بود .
این فضاپیما از زمان پرتاب حدود دو سوم فاصله تا ماه را طی کرده است و ۱۸ روز آینده برای سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) حیاتی خواهد بود. کاوشگر چندرایان که در زبان سانسکریت به معنای ارابه ماه است بیش از ۳۰۰ هزار کیلومتر را از مبدا طی خواهد کرد.
سفینه چندرایان-۳ توسط سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) ساخته شده و هدف آن فرود ایمن در سطح ماه، جمعآوری دادهها و انجام یک سری آزمایشهای علمی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترکیب ماه است.
در صورتی که این عملیات موفقیتآمیز باشد هندوستان پس از روسیه، آمریکا و چین، چهارمین کشوری خواهد بود که توانایی رسیدن به ماه را به دست خواهد آورد. چندرایان-۳ یک کاوشگر و یک ماهنورد را با هدف انجام آزمایشهای علمی روی سطح ماه حمل میکند. پیش از این در سال ۲۰۱۹، سری دوم ماموریت ماه هند، چندرایان-۲ به فضا پرتاب شد اما نتوانست به فرود مورد نظر روی سطح ماه دست یابد.
کارشناسان میگویند هند میتواند با کپیبرداری و تطبیق فناوری فضایی موجود و به لطف مهندسان بسیار ماهری که بخشی از دستمزد همتایان خارجی خود را دریافت میکنند، هزینهها را پایین نگه دارد.
انتهای پیام/