صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کاوشگر هندی به مدار ماه رسید

کاوشگر هندی که ۱۴ ژوئیه به فضا پرتاب شد، دیروز با موفقیت وارد مدار اولیه ماه شد.
کد خبر : 861790
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کاوشگر چاندرایان-۳ که ۱۴ ژوئیه از مرکز فضایی ساتیش دهاوان در جنوب ایالت آندرا پرادش به فضا پرتاب شد، دیروز شنبه ۶ اوت با موفقیت وارد مدار اولیه ماه شد. چاندرایان پس از رسیدن مدار ماه به سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) اعلام کرد که من گرانش ماه را احساس می‌کنم.

سومین ماموریت هند برای ارسال کاوشگر بدون سرنشین به سطح ماه، پس از ۲۲ روز از پرتاب برای یک سفر بسیار پیچیده ۴۱ روزه برای رسیدن به قطب جنوب ماه آماده می‌شود. چاندرایان-۳ پس از انجام مانور موردنیاز که آن را به ماه نزدیک‌تر کرد، بدون هیچ‌گونه نقصی به تأسیسات فضایی هند در بنگالور، پیام داد. وارد شدن به مدار ماه نقطه عطف مهمی در ماموریت جاه طلبانه سازمان تحقیقات فضایی هند بود .

این فضاپیما از زمان پرتاب حدود دو سوم فاصله تا ماه را طی کرده است و ۱۸ روز آینده برای سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) حیاتی خواهد بود. کاوشگر چندرایان که در زبان سانسکریت به معنای ارابه ماه است بیش از ۳۰۰ هزار کیلومتر را از مبدا طی خواهد کرد.

سفینه چندرایان-۳ توسط سازمان تحقیقات فضایی هند (ISRO) ساخته شده و هدف آن فرود ایمن در سطح ماه، جمع‌آوری داده‌ها و انجام یک سری آزمایش‌های علمی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترکیب ماه است.

در صورتی که این عملیات موفقیت‌آمیز باشد هندوستان پس از روسیه، آمریکا و چین، چهارمین کشوری خواهد بود که توانایی رسیدن به ماه را به دست خواهد آورد. چندرایان-۳ یک کاوشگر و یک ماهنورد را با هدف انجام آزمایش‌های علمی روی سطح ماه حمل می‌کند. پیش از این در سال ۲۰۱۹، سری دوم ماموریت ماه هند، چندرایان-۲ به فضا پرتاب شد اما نتوانست به فرود مورد نظر روی سطح ماه دست یابد.

کارشناسان می‌گویند هند می‌تواند با کپی‌برداری و تطبیق فناوری فضایی موجود و به لطف مهندسان بسیار ماهری که بخشی از دستمزد همتایان خارجی خود را دریافت می‌کنند، هزینه‌ها را پایین نگه دارد.

فضاپیمای چاندرایان-۳ نسبت به ماموریت‌های سرنشین‌دار آپولو در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ که در عرض چند روز به ماه رسیدند، زمان بیشتری برای رسیدن به ماه صرف کرده است.
 
راکت هندی مورد استفاده بسیار کم قدرت‌تر از ساترن ۵ ایالات متحده است و در عوض این کاوشگر پیش از ارسال در یک مسیر یک ماهه قمری، ۵ یا ۶ بار بیضوی به دور زمین می‌چرخد تا سرعت بگیرد. در صورت موفقیت‌آمیز بودن فرود، این مریخ‌نورد از کاوشگر خارج شده و به کاوش در مناطق نزدیک ماه خواهد پرداخت و تصاویری را جمع‌آوری خواهد کرد تا برای تجزیه و تحلیل به زمین ارسال شوند. این مریخ‌نورد دارای عمر ماموریت یک روز قمری یا ۱۴ روز زمینی است.
 
برنامه فضایی هند از زمانی که برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ یک کاوشگر را به مدار ماه فرستاد، از نظر اندازه و شتاب رشد قابل توجهی داشته است. در سال ۲۰۱۴، این کشور اولین کشور آسیایی بود که ماهواره‌ای را در مدار مریخ قرار داد و سه سال بعد، سازمان تحقیقات فضایی هند در یک ماموریت ۱۰۴ ماهواره را پرتاب کرد. هند همچنین در تلاش است تا با ارسال محموله‌های خصوصی به مدار برای کسری از هزینه رقبا، سهم ۲ درصدی خود از بازار جهانی فضایی تجاری را افزایش دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر