تیم رباتیک دانشآموزی با ۴۲ عضو در راه مسابقات جهانی پکن
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نادر نوبخت سرپرست تیم رباتیک دانشآموزی کشورمان امروز در نشست خبری اعزام این تیم به مسابقات ۲۰۲۳ پکن اظهار کرد: این مسابقات از سال ۲۰۱۹ در رده سنی زیر ۱۷ سال آغاز شده که ایران سال گذشته مقام دوم را کسب کرد.
وی با بیان اینکه امسال ۲۴ کشور در این مسابقات شرکت کردهاند، گفت: تیم اعزامی ایرانی متشکل از ۴۲ نفر هستند که با برگزاری مسابقاتی در اردیبهشت امسال انتخاب شدند.
سرپرست این تیم گفت: ۴۲ نفر اعزامی به این مسابقات در تیمهای سه نفره در لیگهای مختلف به رقابت میپردازند.
نوبخت عنوان کرد: نخستین مسابقات برگزارشده در رشته رباتیک فقط ۸۳ شرکت کننده داشت؛ اما اکنون با برگزاری مسابقات انتخابی از بین صدها نفر ۴۲ نفر برتر انتخاب و ۱۵ مرداد به مسابقات جهانی پکن اعزام میشوند.
وی گفت: آیندهنگری و اهداف ما این است که خلاء موجود در دانشگاه و آموزش و پرورش را که همان استعدادیابی و هدایت دانش آموزان است را پرکنیم.
وی با تشریح حریفان ایران در مسابقات پکن بیان کرد: رقابت با حریفان شرق آسیا مانند کرهجنوبی، ژاپن و چین به دلیل اینکه در زمینه تولید قطعات الکترونیکی پیشتاز هستند، بسیار سخت است.
جزئیات لیگهای مسابقات جهانی رباتیک
در ادامه احمد سمیعی، سرمربی تیم اعزامی ایران با بیان اینکه ۵ لیگ در این مسابقات برگزار میشود، گفت: لیگ«راگبی» بهصورت تیمی در قالب دو تیم اجرا میشود؛ توپ این مسابقات کروی شکل بوده و هر تیم که بتواند گلهای بیشتر به ثمر برساند پیروز رقابت است.
وی اضافه کرد: لیگ دیگر بین رباتهای مسیریاب برگزار میشود که باید خطی را دنبال کرده و در زمان کمتری به انتهای خط برسند سطح این لیگ بستگی به تنوع کشورهای شرکت کننده دارد. لیگ خلاقیت در زمینه نوآوری و ایدههای جدیدی که باید شرکتکنندگان این ایدها را خودشان عملیاتی کنند. در لیگ جنجگو یا سومو رباتها باید روبروی همدیگر قرار بگیرند و هر رباتی که ربات دیگر را از میدان بیرون کند پیروز است.
سرمربی تیم اعزامی رباتیک ایران ادامه داد: لیگ گزارش ساخت ربات از دیگر لیگهای این مسابقات است که باید شرکت کنندگان گزارش ساخت رباتهای خود از صفر تا صد را ارائه دهند.
پریسا افشار، مربی لیگ خلاقیت مسابقات رباتیک ۲۰۲۳ پکن نیز بیان کرد: در این لیگ رباتها در هیچ دستهبندی قرار نمیگیرند و قوانینی ندارند تنها محدودیت آنها ذهن شرکتکنندگان که چقدر میتوانند خلاقیت داشته باشند. آنان باید با خلاقیت و نوآور، ایدههای پیچیده و ساده را اجرا کنند.
وی مطرح کرد: امسال تیم اعزامی به مسابقات رباتیک ۲۰۲۳ پکن ربات بهبود دهنده اختلال اتیسم، ربات پرستاریار یا مادریار، ربات سالمند، هوشمندسازی منازل و قرارداد هوشمند را به رقابت با دیگر شرکتکنندگان قرار میدهد.
انتهای پیام/