صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نرخ بیکاری در ۲۴ استان تک رقمی شد

سخنگوی اقتصادی دولت خبرداد: نرخ بیکاری بهار به ۸.۲ درصد رسیده و ۷۲۸ هزار نفر به جمعیت شاغل در کشور افزوده شده است.
کد خبر : 858698

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید احسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری هفتگی خود با بیان اینکه یکی از شاخص‌هایی که وضعیت بنگاه‌ها و تولیدکنندگان کشور را حکایت می‌کند؛ شاخص مدیران خرید است، گفت: در خردادماه این شاخص به بالای ۵۰ درصد رسید ورقم ۵۳.۲۸ را تجربه کرد. یعنی اقتصاد ایران همچنان در منطقه رشد اقتصادی قرار دارد و اگر این رقم کمتر از ۵۰ شود، احتمال رکود را افزایش می‌دهد؛ البته این شاخص در صنایع ۵۵.۳۰ رسید.

وی افزود: شرکت‌های بزرگ صنعتی در مردادماه ۲.۱ درصد رشد داشته است که از۱۳ مورد صنعتی، ۱۲ صنعت رشد مثبت داشته اند و در بخش ماشین آلات نیز ۱۲ درصد و در بخش صنایع عمومی ۱۱.۹ درصد رشد داشته است.

تک رقمی شدن نرخ بیکاری  

خاندوزی گفت: نرخ بیکاری بهار به ۸.۲ درصد رسیده است و درهمین فصل ۷۲۸ هزار نفر به جمعیت شاغل افزوده شده است. نرخ بیکاری برای افزایش جمعیت فعال، کاهشی بوده و ۲۴ استان، نرخ بیکاری تک رقمی داشته اند که درمجموع، بهار امسال سه دهم درصد نرخ مشارکت اقتصادی افزایش یافت که نشان دهنده شرایط خوب اقتصاد است.

به گفته سخنگوی اقتصادی دولت؛ از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ افزایش اشتغال با رشد جمعیت فعال بوده است. جمعیت بیکاران ۱۲۷ هزار نفر کاهش یافته است. بین افراد با سنین ۱۵ تا ۲۹ ساله، بیکاری کاهش یافته است. اشتغال ناقص نیز در بهار امسال ۱.۴ درصد کاهش و به ۸.۳ رسیده است.

خاندوزی با بیان اینکه یکی از مهمترین اهرم‌های تامین مالی پروژه‌ها از نرخ سود ترجیحی است و برای اولین بار برای تمام استان‌ها حساب‌های ویژه پیشرفت عدالت افتتاح شد تا در تبصره ۱۸ منابع آن مصرف شود؛ گفت: برای سال‌جاری ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل تبصره برای اشتغال حمایتی واشتغال عادی صرف می‌شود. 

وی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین اهرم‌های تأمین مالی پروژه‌ها از آنجا که می‌خواهند از نرخ ترجیحی بانک‌ها کمک بگیرند به تبصره ۱۸ معروف است که برای اولین‌بار در سال جاری برای ۳۱ استان حساب‌های ویژه پیشرفت و عدالت ایجاد شد. دستورالعمل این تبصره باید به تأیید هیئت امنا با ریاست رئیس جمهور می‌رسید که این اقدام انجام و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

گشوده شدن بازار‌های خارجی به سوی تجار ایرانی

خاندوزی با اشاره به سفر رییس جمهور به سه کشور آفریقایی گفت: درب بازار‌های این کشور‌ها بیش از گذشته به روی تجار ایران باز شد. بازار این کشور‌ها ظرفیت فرصت‌های جدید را دارد.بازارهای آفریقا بیش از ۱۲۰۰ میلیارد دلار فرصت دارد که سهم ما ازاین بازار ۶۰۰ میلیون دلار بوده است؛ البته این رقم در دولت سیزدهم به ۱.۲ میلیارد دلار رسید.خوشبختانه ایران توانست ظرفیت حضور دربازا‌رها را نسبت به گذشته ارتقاء دهد. 

وی با اشاره به سفر هیات اقتصادی ایران به چین گفت: در این سفر تلاش شد توافقاتی که در سفر رییس جمهور به چین انجام شده بود، وارد فاز اجرایی شود.

خاندوزی درباره تحولات قیمتی در بازارهای مختلف، گفت: در تیرماه جاری با توجه به تعاملات بین‌المللی و کنترل تورم ورشد نقدینگی، قطعاً شاهد تثبیت قیمت‌ها در بازار ارز، مسکن خواهیم بود. 

تمرکز بر اخذ مالیات از خانه‌های خالی

وزیر اقتصاد افزود: برای کاهش سوداگری در بازار‌های اقتصادی تلاش‌هایی صورت گرفت. از جمله این اقدامات؛ صدور برگه‌های مطالبه مالیاتی برای خانه‌های خالی با سرعت زیادی صادر شد. در این خصوص بیش از ۶۳ هزار برگه مطالبه خانه خالی را برای صاحبان این خانه‌ها صادر شد که درکل ارزش آن به ۱،۴۰۰ میلیارد تومان رسید. البته دراجرای این طرح، تمرکز بر کسانی بود که ۲ واحد خالی به بالا دارند و سایر کسانی که احتکار مسکن می‌کنند. البته تأثیر این اتفاق را بر بازار مسکن شاهد بودیم.

وی در مورد اخذ مالیات از سلبریتی‌ها و لوکس نشینان گفت: ۵۵۰ کاربر رسانه‌های اجتماعی که درآمد‌های تبلیغاتی بالا داشتند و شناسایی شدند که از این میزان ۱۲۳ نفر ۲،۳۰۰ میلیارد تومان درآمد واریزی در حساب‌های بانکی داشتند.

سخنگوی اقتصادی دولت افزود: همچنین برای ۴۵ هزار خانه لوکس برگه مطالبه مالیاتی صادر شد. هدف دولت از این سیاست‌ها افزایش درآمد مالیاتی خود نیست بلکه بیشتر جنبه اجتماعی را در نظر دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر