صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جلوگیری از خروج ارز با تولید بچه‌ماهی مقاوم قزل‌آلای رنگین‌کمان

مجری طرح تولید بچه‌ماهی مقاوم قزل‌آلای رنگین‌کمان در سازمان جهاد دانشگاهی تهران گفت: تولید بچه‌ماهی مقاوم قزل‌آلا بر مبنای اصول فنی و بهداشتی، علاوه بر تأمین نیاز‌های کشور، می‌تواند زمینه جلوگیری از واردات تخم چشم‌زده قزل‌آلا به کشور و خروج ارز را فراهم کند.
کد خبر : 858531

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد عرفان‌منش عضو هیئت علمی گروه فرآورده‌های بیولوژیک دامی سازمان جهاد دانشگاهی تهران و مجری طرح تولید بچه ماهی مقاوم قزل‌آلای رنگین‌کمان با بیان این‌که براساس آمار‌های موجود میزان بازماندگی ماهی‌های قزل‌آلای وارداتی به ایران ۴۷ درصد است، گفت: با اجرای این طرح از طریق مقابله با بیماری‌های «استرپتوکوکوزیس»، «لاکتوکوکوزیس» و «یرینیوزیس» توسط واکسن‌های این بیماری، نرخ بازماندگی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان از ۴۷ به ۷۰ درصد افزایش یافته است.

وی گفت: در این طرح با شناخت بیماری‌ها و درگیری در سنین مختلف و ارائه برنامه ویژه برای هر گروه سنی و کنترل بهداشتی محل زندگی بچه ماهی، تغذیه مناسب، تقویت سیستم ایمنی آن‌ها و توصیه به کارگاه‌ها براساس شرایط هر مزرعه به بهبود وضعیت کنونی آن کمک می‌کند.

عرفان‌منش افزود: تولید بچه ماهی مقاوم قزل‌آلا بر مبنای اصول فنی و بهداشتی، علاوه بر تأمین نیاز‌های بچه‌ماهی کشور، می‌تواند زمینه جلوگیری از واردات تخم چشم‌زده قزل‌آلا به کشور و خروج ارز و صادرات بچه ماهی قزل‌آلا به سایر استان‌های کشور را فراهم کند.

تولید بچه ماهی مقاوم از طریق همکاری با بخش خصوصی

در ادامه مجید خان‌زاده پژوهشگر گروه فرآورده‌های بیولوژیک دامی سازمان جهاد دانشگاهی تهران و همکار اصلی طرح، هم با بیان این‌که اجرای این طرح باعث جلوگیری از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها و تأثیر کیفی روی پروتئین مصرفی شده و به وضعیت سلامت جامعه کمک می‌کند، در ادامه خاطرنشان کرد: هم‌چنین اجرای این طرح نیازمند کارگاه استیجاری برای معرفی محصول جدید (بچه ماهی مقاوم) به بازار است که با محوریت کنترل آلودگی آب و افزایش سیستم ایمنی با مکمل‌ها، دارو‌ها و واکسن‌های موجود تحقق می‌یابد.

همکار اصلی طرح تولید بچه ماهی مقاوم قزل‌آلای رنگین‌کمان، تصریح کرد: تولید بچه ماهی مقاوم از طریق همکاری با بخش خصوصی و اجاره مراکز تکثیر شیلاتی با مدیریت جهاددانشگاهی، می‌تواند الگوی مناسبی جهت افزایش میزان تولید و نیز کاهش درصد تلفات در کارگاه‌های مورد مطالعه کشور باشد.

خان‌زاده، درباره علل شاخص بودن این طرح توضیح داد: پیشگیری از مقاومت دارویی، برای بهبود وضعیت سلامت جامعه همواره مورد تأکید همه مقامات بهداشتی و سیاسی کشور است. شیوع بیماری‌های مختلف در سطح مزارع کشور و درگیری روزافزون مزرعه‌داران با بیماری‌ها، میزان مصرف آنتی‌بیوتیک را افزایش می‌دهد که این موضوع علاوه بر تأثیر کیفی بر روی پروتئین مصرفی، موجب بروز مقاومت آنتی‌بیوتیکی در کشور شده است.

وی دستاورد‌های این طرح (تولید بچه ماهی مقاوم قزل‌آلا بر مبنای اصول فنی و بهداشتی)، را علاوه بر تأمین نیاز‌های بچه ماهی، جلوگیری از واردات بخشی از تخم چشم‌زده قزل‌آلا به کشور، خروج ارز و صادرات بچه ماهی قزل‌آلا برشمرد و افزود: از طرفی، اجرای این طرح با کاهش مصرف فرآورده‌های شیمیایی، مشکلات زیست‌محیطی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی و افزایش میزان بهره‌وری نهایی در کارگاه‌های ماهی‌قزل‌آلا همراه است.

وی با بیان این‌که این طرح با همکاری سازمان شیلات ایران و سازمان دامپزشکی و بخش خصوصی اجرا می‌شود، یادآور شد: از این‌رو اجرای این طرح، به حمایت از پرورش‌دهندگان و مراکز تکثیر بخش سردآبی شیلات کشور منجر می‌شود. هم‌چنین افزایش میزان فروش تخم چشم‌زده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان را به دنبال دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر