افزایش ۲۶ درصدی شکاف نیروی کار حوزه امنیت سایبری در سال ۲۰۲۲
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدحسام تدین عضو هیئت علمی و معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سمینار «راهکارهای توسعه بازار افتای ایران» که پیش از ظهر امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، درباره ظرفیتسازی و تقویت نیروی انسانی در حوزه امنیت فناوری اطلاعات کشور اظهار کرد: برای ظرفیتسازی نیاز است که نیروی کار امنیت سایبری در جهان تحلیل شوند.
معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ۵ میلیارد کاربر اینترنت در دنیا داریم که این تعداد از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند. پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰، ۳۰ میلیارد تجهیزات آیاوتی هم متصل بشوند.
وی درباره موضوع لزوم امنیت سایبری بیان کرد: بر اساس مطالعاتی در انگلیس ویپیانها ۳۸ درصد دارای بدافزار هستند و۸۰ درصد آنها به اطلاعات کاربران دسترسی خواهند داشت. ۵ میلیارد دستگاه گوشی هوشمند در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد که این مهم، لزوم امنیت سایبری را به خوبی مشخص میکند.
تدین عنوان کرد: درآمد نفتی کشورمان در سال ۱۴۰۰، ۳۸ میلیارد دلار بوده است، برای امنیت، اطلاعات کاربران و استفاده درست از گوشیهای هوشمند چقدر هزینه میکنیم؟ سرمایهگذاری در کسبوکارهای دیجیتال از سرمایهگذاری در امنیت سایبری پیشی گرفته و این یک چالش بزرگ است.
معاون پژوهشکده امنیت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره معضل نیروی کار متخصص در حوزه امنیت سایبری خاطرنشان کرد: نیروی کار در کشورهای توسعه یافته در سال ۲۰۲۲، ۴.۷ میلیون نفر تخمین زده میشود. شکاف نیروی کار در حوزه امنیت سایبری در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال قبل از آن ۲۶.۲ درصد افزایش داشته است.
وی در ادامه افزود: ۲۶ درصد از شرکتهای فعال در این حوزه با خودکارسازی، مشکلات امنیتی در زمینه کمبود نیروی انسانی را کاهش دادهاند. ۷۱ درصد شرکتها با بیش از ۱۰ هزار کارمند جذب جدید، سرمایهگذاری آموزشی، شرایط را انعطافپذیر کرده تا مشکل را حل کنند. ضمن اینکه ۴۸ درصد کشورهای توسعه یافته نیروی انسانی خود را در شرکتها به جای توجه به مدرک تحصیلی، مهارت آن نیروی کار را مدنظر قرار میدهند.
انتهای پیام/