صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عین‌اللهی تشریح کرد؛

ارتقای روابط ایران و تاجیکستان در حوزه سلامت و تعاملات علمی

بهرام عین‌اللهی، به‌عنوان نخستین وزیر بهداشت کشورمان که پس از ۳۲ سال از زمان استقلال تاجیکستان به این کشور سفر کرده، از ارتقای روابط ایران و تاجیکستان در حوزه سلامت، تعاملات علمی و دانشگاهی، تبادل استاد و دانشجو، توسعه گردشگری سلامت و اشتراک تجربیات موفق نظام سلامت دو کشور خبر داد.
کد خبر : 858384

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران پس از ورود به شهر دوشنبه و دیدار عبدالله زاده وزیر بهداشت تاجیکستان گفت: اولین وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران هستم که پس از سی‌ودو سال به تاجیکستان سفر کرده‌ام البته وزیر بهداشت تاجیکستان، در دولت مردمی به تهران سفر کرده و مذاکرات خوبی برای ارتقای همکاری‌های حوزه سلامت بین دو کشور داشته ایم.

وی بازدید از مراکز بهداشتی و درمانی تاجیکستان را از اهداف سفر خود به این کشور دانست و گفت: روابط دو کشور در حوزه سلامت باید گسترده شود. آنچه مارا بیش از هر کشوری به تاجیکستان نزدیک می‌کند، زبان مشترک دو کشور است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تأمین امنیت و سلامت از مهم‌ترین وظایف هر حاکمیت است، از علاقه کشورمان برای توسعه همکاری‌های حوزه سلامت با کشور‌های منطقه خبر داد و گفت: در همین راستا گروه جی ۵ ایجادشده تا کشور‌های عراق، پاکستان، افغانستان، ایران، سازمان بهداشت جهانی و به‌تازگی تاجیکستان بتوانند همکاری‌های منطق‌های خود در حوزه سلامت را گسترش کنند.

عین‌اللهی با اشاره به انتقال آسان بیماری‌های واگیر از یک منطقه و کشور به سایر مناطق، بر ضرورت اقدام جمعی کشور‌های منطقه برای پیشگیری و مقابله با بیماری‌های واگیر تأکید کرد و انجام این اقدامات را نیازمند تبادل داده‌ها و تجارب حوزه سلامت این کشور‌ها دانست.

وزیر بهداشت کشورمان گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران و تاجیکستان به علت اشتراکات فراوان ازجمله زبان مشترک، می‌توانند همایش‌های علمی مشترک برگزار کرده و تجارب و توانمندی‌های علمی خود در رشته‌های مختلف پزشکی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند که این کار به نفع نظام سلامت و مردم هر دو کشور است.

وی از تبادل استاد و دانشجو به‌عنوان یکی از زمینه‌های ارتقای همکاری‌های سلامت بین ایران و تاجیکستان یاد و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حوزه بهداشت، پیشگیری از بیماری‌ها و مقابله با بیماری‌های واگیر، تجارب ارزند‌های دارد که میتواند با تاجیکستان به اشتراک گذاشته و منجر به کنترل و ریشه‌کن شدن برخی بیماری‌ها شود.

وزیر بهداشت با بیان اینکه واکسیناسیون همگانی از اقدامات خوب کشورمان در زمینه پیشگیری از بیماری‌های واگیر بوده است، گفت: حوزه سلامت دو کشور می‌توانند همکاری‌های نزدیک و سازند‌ه‌ای با یکدیگر داشته باشند.

عین‌اللهی با اشاره به همسایگی ایران و تاجیکستان و توانمندی‌های کشورمان در ارائه خدمات درمان به بیماران خارجی، یادآور شد: ایران باوجود مراکز درمانی پیشرفته و نیروی انسانی متبحر، از کشور‌های سرآمد منطقه در پذیرش بیماران خارجی است؛ به‌طوری‌که در کشورمان انواع عمل‌های جراحی پیشرفته و فوق پیشرفته انجام می‌شود و می‌تواند زمینه‌ساز توسعه گردشگری سلامت بین دو کشور باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر