صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

شیشه‌ای ۱۰ بار قدرتمندتر ساخته شد

محققان توانستند با نوع جدیدی از ماده‌ای به نام «لیون گلس» شیشه‌ای ۱۰ بار قدرتمندتر بسازند.
کد خبر : 856358

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شیشه با وجود مزایای فراوان، شکننده بوده که عیب بزرگی به شمار می‌آید. محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نوع جدیدی از ماده به نام «لیون گلس» را ابداع کرده‌اند که نه تنها در برابر آسیب ۱۰ بار مقاوم‌تر است؛ بلکه تولید آن با مصرف انرژی کمتری انجام می‌شود.

معمول‌ترین نوع شیشه مورد استفاده را می‌توان در اشیای مختلف از پنجره‌ها گرفته تا لیوان‌ها یافت. این نوع به‌طور فنی شیشه سودالایم (Soda Lime Glass) نامیده می‌شود. برای تولید این نوع نیازمند دمای یک هزار و۵۰۰ درجه سانتیگرادی هستیم که مقدار زیادی انرژی مصرف و از سوی دیگر انبوهی از دی‌اکسید کربن در اتمسفر آزاد کرده و علاوه بر آن شیشه از شن‌های کوارتز، خاکستر سودا و سنگ‌آهک ساخته شده که آخرین مورد هنگام ذوب شدن دی‌اکسید کربن زیادی تولید می‌کند.

محققان دانشگاه پنسیلوانیا این دستورالعمل را ارتقا دادند تا شیشه‌ای بسازند که به حفظ محیط‌زیست کمک بیشتری می‌کند و از سوی دیگر قدرتمندتر است. در عناصر تشکیل‌دهنده شیشه جدید که «لیون گلس» نام گرفته به جای خاکستر سودا و سنگ‌آهک از اکسید آلومینیوم یا ترکیبات آهن استفاده می‌شود. وزن سیلیکا موجود در این شیشه نیز بین ۴۰ تا ۹۰ درصد متغیر است.

جایگزین کردن کربنات‌ها نه تنها انتشار مستقیم گاز‌های گلخانه‌ای طی فرایند ذوب شدن را کاهش می‌دهد؛ بلکه دمای مورد نیاز برای انجام فرایند نیز ۴۰۰ درجه سانتیگراد بوده به این ترتیب مصرف انرژی نیز ۳۰ درصد کمتر می‌شود. از سوی دیگر ترکیبات لیون گلس به شیوه‌ای انتخاب شده‌اند که خاصیت ضد ترک بودن آن حداقل ۱۰ بار بیشتر از شیشه معمولی سودالایم است.

محققان نمونه‌هایی از شیشه جدید را آزمایش کردند و متوجه شدند شیشه مذکور حتی تحت‌فشار نیروی یک کیلوگرمی ترک نمی‌خورد، حال آنکه شیشه معمول تحت‌فشار بار ۰.۱ کیلوگرم ترک می‌خورد. از سوی دیگر قابلیت مقاومت در برابر ترک لیون گلس احتمالاً بسیار بالاتر است. محققان معتقدند مزایای لیون گلس در دنیای واقعی چند برابر خواهد شد و محصولاتی که با آن ساخته می‌شوند به دلیل قدرت بیشتر، نازک‌تر و سبک‌تر خواهند بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر