صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

طرح جدید دانش‌بنیانی با محور محرومیت‌زدایی کلید خورد

طراحی برنامه‌های پیشرفت منطقه‌ای با اولویت حوزه اشتغال و کارآفرینی در مناطق محروم از برنامه یک شرکت دانش‌بنیان است که از مهم‌ترین اقدامات این طرح، الگوی انتشار فناوری با محور محرومیت‌زدایی است.
کد خبر : 854566

مهدی روح اللهی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت دانش‌بنیان به صورت اندیشکده در راستای مطالعات و پژوهش مربوط به حوزه محرومیت زدایی، فعال است.

فعال اقتصادی در حوزه دانش بنیان افزود: از عمده وظایف این شرکت، طراحی برنامه‌های پیشرفت منطقه‌ای با اولویت حوزه اشتغال و کار آفرینی در مناطق محروم است که از مهم‌ترین اقدامات این شرکت دانش بنیان، الگوی انتشار فناوری در مناطق محروم می‌باشد. در واقع این شرکت دانش بنیان مدل انتشار فناوری را از جهت ساختاری و نهادی، الزامات مورد نیاز در این کار، مدل درگیر کردن نهاد‌های متولی در این بخش را تبیین کرده است.

روح اللهی در ادامه درباره موانع موجود در حوزه زیست و فناوری افزود: این اندیشکده در دو سال اخیر به صورت ویژه در حوزه زیست و فناوری ورود پیدا کرده است و گلوگاه‌های موجود در این حوزه را بررسی کرده و به آن‌ها برنامه داده است. از جمله موانع اساسی فناوری موجود در مناطق محروم به دلیل سخت گیری‌هایی که در حوزه ارزیابی محصولات جدید زیست و فناوری در این مناطق است و یا به عبارتی تعارض منافعی است که در برخی از دستگاه‌ها وجود دارد.

اقدامات اساسی برای رفع موانع صادراتی

وی درباره مشکلاتی که صادرات این محصول با آن مواجه شده، اظهار کرد: با تشکیل کارگروه‌های اساسی، آئین نامه صادرات اصلاح شد و موانعی که در آن وجود داشت به نحو درستی اصلاح شد تا صادرات به خوبی انجام بگیرد.

وی افزود: از سری خدمات ارائه شده توسط این شرکت می‌تواند به الگوی برنامه ریزی برای توسعه زنجیره اقتصادی در مناطق محروم اشاره کرد؛ زیرا امکان استفاده از تمامی منابع در زنجیره‌های تولیدی و خدماتی امکان پذیر نمی‌باشد.

فعال اقتصادی در حوزه دانش‌بنیان گفت: از سری پروژه‌های کلانی که توسط این اندیشکده صورت گرفت این بود که این اندیشکده با شناسایی اولویت مناطق محروم یک برنامه بلند مدت و میان مدت برای زنجیره‌های اقتصادی اولویت دار طراحی و نقش دستگاه‌ها را در آن تبیین می‌کند و این ایدئولوژی به طور کامل بومی می‌باشد.

برنامه ریزی توسعه کسب و کار‌های محلی

این فعال دانش بنیان در حوزه مطالعات و پژوهش مربوط به حوزه محرومیت زدایی گفت: در استان سیستان و بلوچستان چند محصول از جمله گیاهان دارویی و حوزه دام سنگین این تحلیل و ارزیابی را انجام گرفت و اقدامات متناسب با ان را طراحی شده است که در سطح محلی هم این مدل برای جنوب شهر تهران در منطقه شهید هرندی (دروازه غار) به صورت مدل برنامه ریزی توسعه کسب و کار‌های محلی انجام شد.

روح اللهی افزود: در حوزه رصد فناوری‌های نوینی که ظرفیت ایجاد اشتغال در مناطق محروم را دارند مانند حوزه زیست فناوری با اولویت جلبک‌های دریایی که طراحی آن انجام شده و در مرحله پایدار سازی است در مناطق جنوب کشور مثل سواحل چابهار تیم‌های مورد نظر اعزام شده اند که کار طراحی میدانی را انجام دهند تا به راحتی نقش مهمی در توسعه زنجیره جلبک‌های دریایی و اشتغالزایی در مناطق محروم را ایفا و اجرایی کنند.

توسعه زنجیره‌های اقتصادی متناسب طراحی شد

وی گفت: یکی از اهداف شرکت دانش‌بنیان، توسعه رصد فناوری‌های نوین در حوزه ایجاد اشتغال بر محصولات دیگر است و بنا به سیاست این شرکت، با توجه به نیازمناطق محروم با اولویت قرار دادن مشاغل دانش بنیان، توسعه زنجیره‌های اقتصادی متناسب طراحی شده است.

وی درباره هسته‌های اندیشه‌ای و سیاست‌های دانش‌بنیان شرکت، گفت: هسته‌های اندیشه ور در موضوع پیشرفت منطقه‌ای از طریق یک رویداد در حال پیگیری است و توسعه این سیاست در اهم برنامه‌ها قرار گرفته، چراکه مناطق محروم نیاز به جریانات اجتماعی فعال دارند تا کنشگری کنند و برنامه دانش‌بنیان، شناسایی ایده‌ها و نقاط قوت این طرح است. در حال برنامه ریزی یک طرح به صورت مشترک با خانه اندیشه ورزان، مجلس و وزارت کشور می‌باشد تا برای توانمند سازی هسته‌ها در مناطق مختلف به دنبال توسعه مشاغل نوین و دانش بنیان مبتنی بر مزیت‌های موجود در منطقه نقش آفرینی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر