صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۳ - ۳۰ خرداد ۱۴۰۲

ورود نرم‌افزار‌های سه‌بعدی به ساخت سازه‌های با‌کیفیت

فعال اقتصاد دانش‌بنیان گفت: طراحی سازه‌های سه بعدی قبل از ساخت سازه‌های واقعی، راه را برای توسعه تولیدات با‌کیفیت و امنیت بیشتر در بازار پُر‌تقاضای ساخت‌و‌ساز هموار می‌سازد.
کد خبر : 853530

سعید بزرگی مدیرعامل یک شرکت خدماتی دانش‌بنیان در حوزه مسکن و زیرساخت‌های توسعه روستایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: خدمات ارائه شده توسط این شرکت دانش‌بنیان به صورتی است که از سازه‌های ساختمانی قبل از ساخت، یک مدل در راستای رفع مشکلات و تسریع در اجرای پروژه‌ها به صورت سه بعدی ارائه می‌کند.

کاهش هزینه‌های ساخت سازه با محصولات دانش بنیان

فعال اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه طراحی نرم‌ افزار گفت: مدل سه بعدی طراحی شده به طور کامل شبیه مدل اصلی سازه خواهد بود و همه بخش‌های یک سازه را از کلید، پریز و ... به صورت سه بعدی نشان می‌دهد که این مدل کمک می‌کند تا قبل از اجرایی شدن عملیات ساخت‌و‌ساز و ایجاد تغییرات، هزینه‌های ساخت‌و‌ساز را ۱۰ تا ۱۵ درصد و هزینه دوباره کاری‌هایی که در ساخت‌و‌ساز ساختمان صورت خواهد گرفت که هزینه آن قابل توجه می‌باشد بین ۹۰ تا ۹۵ درصد کاهش می‌دهد که این محاسبه به طور قطعی به نفع مصرف کننده خواهد بود.

این فعال دانش‌بنیان در خصوص کارکرد‌های مهم این محصول دانش‌بنیان در سازه‌ها گفت: مدیریت بحران یکی از مولفه‌های موثر در تولید این محصول دانش‌بنیان (است. با استفاده از این مدل سه بعدی میتوان مدیریت بحران‌هایی نظیر آتش سوزی، امنیتی و ... را کنترل کرد. این مدل سه بعدی قابلیت این را دارد که در هنگام استفاده از آن راه‌های دسترسی و ورودی هوا را نشان دهد تا بتوان از این سازه برای جلوگیری از آتش‌سوزی مقابله کرد. کارکرد دیگر این مدل سه بعدی این است کل زیر ساخت‌هایی که در تونل، ساختمان سازی، پتروشیمی و سازه‌های حساس شهر مانند بیمارستان‌ها و... اتفاق می‌افتد را نشان دهد.

حفظ نکات ایمنی سازه‌ها با محصولات دانش بنیان

فعال اقتصادی در حوزه دانش‌بنیان افزود: باید اجرای چنین طرحی قبل از ساخت سازه‌ها الزامی شود چراکه با توجه به سه بعدی بودن طراحی ساخت سازه، نکات ایمنی و استاندارد‌ها به طور کامل مشخص و هر کدام به اندازه نیاز یک سازه معرفی می‌شود.

او تصریح کرد: این نرم افزار سه بعدی طراحی شده توسط شرکت دانش‌بنیان می‌تواند علاوه بر مقاوم سازی سازه ها، هزینه‌های ساخت سازه واقعی را نیز کاهش دهد.

بزرگی در ادامه افزود: یکی ازچالش‌های مهم پیش رو این است که تعداد متخصصین این بخش (طراحی نرم افزار‌های سه بعدی سازه ها) بسیار کم است و هدف این شرکت دانش‌بنیان، آموزش و توسعه این مدل از طراحی سه بعدی به مهندسین سازه‌هاست تا سبب افزایش سرعت و کیفیت در ساخت سازه‌ها شود.

گذر از روش سنتی و رسیدن به بازار مدرن با دانش بنیان‌ها

فعال اقتصادی دانش‌بنیان در حوزه طراحی نرم افزار در ادامه به چالش‌های دیگر در این مسیر اشاره کرد و گفت: برای توسعه چنین طرحی، شرکت‌های دانش‌بنیان برای گذر از روش سنتی و رسیدن به ارتقاء و توسعه تولیدات با کیفیت سازه‌ها با روش‌های نوین، الزام به حمایت دولت از بخش‌های مختلف به ویژه در موضوع ساخت سازه‌ها می‌باشند.

او در ادامه افزود: اولین هدف این شرکت دانش‌بنیان در بحث مدیریت بحران است. با توسعه این طرح به راحتی می‌توان از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری کرد به ویژه اینکه با ایجاد و راه اندازی انجمن صنفی بحث اکادمیک و آموزش و بازاریابی طراح‌های مدل سه بعدی قبل از ساخت واقعی، به یک بازار پُر تقاضا در ساخت سازه‌های با کیفیت خواهیم رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر