حسگر نوین فاسد شدن گوشت و مرغ را اطلاع میدهد
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، انسان انبوهی از مواد غذایی را دور میریزد که برخی از آنها فاسد شده اند. در همین راستا گروهی از محققان یک حسگر کوچک توسعه داده اند که تازگی مواد غنی از پروتئین مانند گوشت قرمزو سفید را به طور واقعی اندازه میگیرد و اطلاعات را به موبایل فرد میفرستد.
این دستگاه میتواند ایمنی و امنیت سلامت غذایی در سراسر جهان را متحول کند. هنگامیکه غذاهای مملو از پروتئین مانند گوشت قرمز و سفید در مرحله آغازین فاسد شدن قرار دارند، آمینههایی بیوژنیک تولید میکنند. این مواد ترکیباتی آلی هستند که کیفیت إذا و احتمال سمی بودن آن برای انسان را نشان میدهند.
هرچند آمینههای بیوژنیک استانداردی طلایی برای رصد فاسد شدن مواد غذایی هستند، اما به کارگیری آنها نیازمند ابزارهای گرانقیمت و غیر قابل حمل است که باید توسط پرسنل آموزش دیده، به کار گرفته شوند. اکنون محققان در دانشگاه کوچ ترکیه حسگر کوچکی ابداع کرده اند که میت واند تازگی غذا را به طور بی سیم و بدون باتری رصد کند و نتایج را به موبایل فرد بفرستد.
حسگر در حقیقت از نوعی پلیمری ساخته شده که به راحتی روی الکترودها را میپوشاند که از حسگری خازنی برای ردیابی آمینههای بیوژنتیک تولید شده در مواد غذایی غنی از پروتئین به کار میروند. وزن حسگر حدود ۲ گرم و اندازه آن نیز ۲ سانتیمتر مربع است.
این حسگر از فناوری NFC همراه تراشهای در موبایل استفاده میکند و به طور بی سیم اندازه گیریهای انجام شده را ارسال میکند. تراشه هنگامیکه یک موبایل مجهز به NFC نزدیک حسگر قرار میگیرد، انرژی دریافت میکند. محققان حسگر را روی یک بسته گوشت مرغ و استیک استفاده کردند تا کاربرد آن را نشان دهند. این نمونه گوشتها در شرایط مختلف (در فریزر، یخچال و در دمای اتاق) نگهداری شده بودند.
حسگر نشان داد آمینههای بیوژنیک در گوشتی که در دمای اتاق نگهداری شده بود پس از ۳ روز بالا رفته و همزمان ماده غذایی فاسد شده است.
به گفته محققان این امر نشان میدهد حسگر فاسد شدن ماده غذایی را به درستی رصد کرده است. به گفته محققان حسگر را به راحتی میتوان استفاده کرد، ارزان است و همچنین به رصد مداوم موادغذایی پروتئینی در سوپرمارکت یا خانه کمک میکند.
انتهای پیام/