صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

بودجه دولتی پاسخگوی خانواده تئاتر خیابانی نیست

شهرام نوشیر، مدیر کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنر‌های نمایشی گفت: هر جشنواره‌ای که استعدادها و توانمندی‌های استان را برای مردم آن منطقه فرهنگ سازی کند، مورد وثوق ما و مثمرثمر است، به شرطی که استانداردهای لازم را رعایت کند.
کد خبر : 852403

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، تئاتر خیابانی یکی از گونه‌های مورد علاقه و پر استقبال مردم در همه کشور‌ها محسوب می‌شود چرا که به دلیل راحتی و سهولت اجرا در هر مکانی و کمتر بودن امکانات دکورو صحنه می‌تواند بساطش را پهن کرده و بدون پرداخت بلیت مردم را با خود همراه کند.

درباره وضعیت فعلی کانون تئاتر خیابانی اداره کل هنر‌های نمایشی با مدیر جدید این مجموعه که چند ماهی است به کانون اضافه شده، شهرام نوشیر، نویسنده، بازیگر، طراح و داور و مدرس جشنواره‌های مختلف هنری به گفتگو نشستیم که مشروح آن را می‌خوانید:

** در ارتباط با رویکرد‌های جدید کانون تئاتر خیابانی برایمان بفرمایید که چه اولویت‌هایی را در سال جاری مدنظر دارید؟

ما در عرصه‌های مختلف تلاش داریم اتفاقات جدید را خلق کنیم، ضمن اینکه کانون تئاتر خیابانی که این روز‌ها در حال فعالیت است، حاصل زحمات افراد و مدیرانی است که در سال‌های گذشته به سهم خود و براساس امکانات توانمندی‌هایشان را نشان دادند که الان ما در این مرحله هستیم بنابراین ما تصمیم نداریم آتش را از نو اختراع کنیم و همه کار می‌کنیم تا امکانات موجود به هدر نرود.

در گام نخست تلاش کردیم تا برای استان‌های مختلف کشور یک مسئول تئاتر خیابانی تعیین کنیم، شروع به مذاکره با روسا و مدیران انجمن هنر‌های نمایشی سراسر کشور کردیم تا فعالیت‌هایمان را دقیق و حساب شده پیش ببریم؛ بنابراین از هر ۳۴ استان پیشنهاداتی داشتیم، فرم‌های معرفی مورد تدیید هیئت مدیره قرار گرفت و احکام صادر شد که مسئول تئاتر خیابانی تعیین شود.

** وضعیت بودجه‌ای کانون تئاتر خیابانی با توجه به شرایطی که هنر‌های نمایشی در عرصه بودجه‌ای دارد، به چه صورت است؟

قرار است به زودی بودجه به ما اعلام شود و ما هم برنامه‌ریزی‌هایمان را انجام دهیم که براساس آن اعتبارات شروع به اجرای برنامه‌ها کنیم. در نهایت بودجه‌ای که در وزارت فرهنگ برای کانون تئاتر خیابانی در نظر گرفته شود قطعا پاسخگوی هنرمندان این عرصه نخواهد بود، خیلی از سازمان‌ها، نهاد‌ها و ارگان‌های دولتی و خصوصی هستند که بخش‌هایی دارند و به شکل اجرایی می‌توانند کمک کننده باشند، مثل شهرداری‌ها که الان چند استانمان تئاتر شهروندی‌شان فعال است؛ بنابراین بودجه تئاتر خیابانی که از وزارت فرهنگ تزریق می‌شود پاسخگوی این خانواده گسترده به لحاظ اجرا، آموزش و پژوهش نیست ما باید به سمتی برویم که از نهاد‌ها و ارگان‌های دیگر نیز جذب اعتبار کنیم.

** در حال حاضر چقدر از گروه‌های تئاتر خیابانی ثبت شده و تکلیفشان مشخص است؟

ببینید یکی از دلائلی که ما می‌خواستیم یک مسئول کانون تئاتر در هر استان داشته باشیم، همین است که ظرفیت‌ها را شناسایی کنیم، حال این برنامه‌ریزی را ما به شکل گسترده و ملی می‌خواهیم انجام دهیم و بطور شفاف و دقیق این اطلاعات را در بیاوریم.

طبیعتا مسئولین کانون تئاتر خیابانی استان‌ها که معرفی شوند، تعداد جشنواره‌های هر استان و گروه‌های فعالشان نیز به راحتی ثبت می‌شود و بعد ما در نیم سال دوم می‌توانیم متناسب اطلاعات هر استان را با برنامه ریزی جامع و دقیق بیرون بیاوریم و این اتفاق را تلاش داریم تا پایان تابستان رقم بزنیم.

** وضعیت جشنواره‌های خیابانی سراسر کشور به چه صورتی خواهد شد، آیا قرار است این جشنواره‌ها چابک سازی شوند؟

سیاست‌های ما در کانون تئاتر خیابانی پیرو اداره کل خواهد بود، منتها اینکه جشنواره‌ها چطور بررسی شوند، یک ارزیابی کیفی می‌خواهد حتما جزو برنامه‌های ما این است که متناسب سیاست‌ها برنامهریزی کنیم و حال اینکه جشنواره‌ها کمتر یا بیشتر شود به ظرفیت آن‌ها مرتبط می‌شود.

هر جشنواره‌ای که استعداد‌ها و توانمندی‌های استان را برای مردم آن شهر و استان فرهنگ سازی کند، قطعا مورد وثوق ما و برای اداره کل هنر‌های نمایشی و وزارتخانه نیز مثمرثمر است به شرطی که استاندارد‌های جشنواره‌ای را رعایت کند، همه این‌ها به زودی ساماندهی و یک سری اولویت‌ها مشخص می‌شود.

امکان دارد یک جشنواره در سطح ملی باشد، اما کیفیتش در حد یک شهرستان هم نباشد یا بالعکس یک جشنواره قد و قواره یک جشنواره ملی را داشته باشد، اما در سطح پایینتری باشد، این احصای اطلاعات باعث ساماندهی کلی جشنواره‌ها می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر