صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۱ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۲

در پنجمین نشست مسئولان دفاتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد چه گذشت؟

پنجمین نشست سراسری مسئولان دفاتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در زاهدان برگزار شد و مباحث مهمی مورد بررسی قرار گرفت.
کد خبر : 850648

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پنجمین نشست سراسری مسئولان دفاتر تقریب مذاهب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی دانشگاه آزاد زاهدان برگزار شد.

در این نشست که با حضور علی سروری‌مجد مشاور رئیس دانشگاه و رئیس گروه تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان دفاتر تقریب مذاهب برگزار شد با تشریح معنای تقریب و ضرورت تقریب مذاهب اسلامی در عصر حاضر اقدامات مهم دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله تشکیل شورای راهبردی تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه، تشکیل گروه تخصصی و راه‌اندازی دفاتر تقریب در واحد‌ها و مراکز تلفیقی، راهبرد‌ها و برنامه‌های آتی تقریب مذاهب مورد بحث قرار گرفت.

در این نشست و در بخش سیاست‌های کلی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه تقریب مذاهب اسلامی مباحثی مانند اجرای طرح‌های پژوهشی در مسیر بررسی جایگاه و نقش زنان و خانواده در تحقق تمدن نوین اسلامی با محور وحدت و تقریب مذاهب اسلامی توسط کارگروه تقریب مذاهب اسلامی، بازبینی کتب معارف اسلامی در مناطق تلفیقی، بازبینی نقشه راه تقریب مذاهب اسلامی در حوزه علوم انسانی و هنر، کمک به توسعه رشد رشته‌های تقریبی، تولید و بازنگری سرفصل‌ها، جهت‌دهی طرح‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری بررسی شد.

کمک محتوایی به برپایی جشنواره‌های تقریبی، دیپلماسی تقریبی، شناسایی و تجلیل از شخصیت‌های برتر و ممتاز تقریبی در دانشگاه، اجرای کارگاه‌های تخصصی توانمندسازی اساتید در مناطق تلفیقی، تبیین مدل مفهومی امت واحده اسلامی، وحدت اسلامی بر پایه بیداری اسلامی در دوره معاصر، گسل‌های موجود در فضای مذهبی و خطر ایجاد گسست بین پیروان مذاهب اسلامی و رویکرد عقلانی به مقوله وحدت اسلامی از دیگر موارد بررسی شده این نشست بود.

 در بخش دیگر این نشست با توجه به اهمیت راهبرد‌های تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ورز از میان علمای فریقین، راه‌اندازی کرسی‌های ترویجی تقریبی، تبادل آرا و گفتمان علمی بین نظریه پردازان و عالمان دینی فرق اسلامی. تدوین آثار تقریبی و بهره‌گیری مناسب از آن در جهت گسترش و تعمیق فرهنگ تقریب، شناسایی زمینه‌ها و عوامل اختلاف و اشراف و عوامل بر عوامل و زمینه‌های تقریب و همگرایی مورد بحث قرار گرفت.

** به استضعاف کشیدن ملت‌ها کار فرعون زمانه‌ ماست

سروری‌مجد در بخش دیگری از نشست مسئولان تقریب مذاهب اسلامی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اظهار کرد: کار استکبار جهانی در زمان حاضر ما این است که ملت‌ها و گروه‌ها را دسته دسته کند و آن‌ها را به استضعاف بکشد، آنچه در تقریب مذاهب باید به دنبال آن باشیم در حقیقت مبارزه‌ فرهنگی در قالب وحدت با فرعون زمانه باشد؛ زیرا آن‌ها به دنبال پاره پاره کردن فرق اسلامی هستند.

رئیس گروه تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان دفاتر تقریب مذاهب گفت: واقعیت امر این است که مشترکات زیادی بین شیعیان و اهل تسنن درباره مسائل تقریبی و به‌خصوص حضرت مهدی موعود(ع) وجود دارد و باید از این ظرفیت برای تبلیغ، ترویج و غنی کردن امور فرهنگی استفاده کرد.

وی افزود: در آخرالزمان جنگ استکبار جنگ شناختی است، استراتژی‌های رسانه‌ای برخی از غربی‌ها در خیلی از مواقع مقابله‌ مستقیم با اعتقادات دینی مسلمانان دارد و چالش برانگیز هم بوده است؛ بنابراین باید از طریق تقریب آماده شد برای تمدن سازی، تقریب، یک استراتژی و راهبرد است. به دلیل اینکه در مباحث تقریبی نباید مصلحت اندیشی باشد باید همه استراتژی هماهنگی داشته باشیم.

سروری مجد ادامه داد: اگر توانستیم که شبکه‌ای منسجم و فرهیخته‌ای را برای این جنگ شناختی به وجود آوریم آنگاه تقریب نتیجه گرفته است، باید در زمینه شرارت‌های تفرقه انداز دشمن اطلاعات قوی داشته باشیم، در سمت دیگر هم در امر تقریب باید خیلی مطلع باشیم؛ چراکه بدون تجمیع اطلاعات هرگونه سیاست‌گذاری محکوم به شکست است.

سروری مجد با توجه به ظرفیت استان‌ها گفت: باید هر استان فرصت‌ها و تهدید‌ها را بشناسد و با توجه به شرایط در امر تقریب به هدایت دیگران بپردازند.

رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد که این دانشگاه، دانشگاه حل مسئله است، دانشگاهی است که در امر تعلیم و تربیت گام‌های بلندی را برداشته، دانشگاه تمدن ساز است، تاثیرگذاری را در جامعه نمایان کرده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر