صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۴ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲
کارشناس جهان عرب در گفتگو با آنا:

محصول توافق تهران ـ ریاض، تنش زدایی در سطح منطقه است

کارشناس جهان عرب می گوید اگر چه توافق تهران و ریاض، یک توافق دو جانبه است و کمتر به مسائل منطقه ای می پردازد، اما محصول این توافق، تنش‌زدایی در سطح منطقه‌ است و نمود آن را می توان در بازتعریف رابطه اعراب با دمشق دید.
کد خبر : 850297

«کامران کرمی» کارشناس مسائل عربستان در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص تغییر نگاه ریاض به سوریه، گفت: ما این موضوع را می‌توانیم از زاویه تحولاتی مورد ارزیابی قرار دهیم که تقریبا از دو سال پیش به محور تنش‌زدایی در منطقه تبدیل شد، یعنی یک تنش‌زدایی فراگیر که نه تنها در سوریه بلکه حتی در بحران‌های دیگری مانند یمن و لیبی هم شاهد آن بودیم.

وی افزود: این موضوع به نوعی بازیگران را در شرایطی قرار داد که بتوانند با اولویت بخشی به پروسه تنش‌زدایی، منافع خود را در شرایط بهتری تامین کنند.

کارشناس مسائل عربستان تاکید کرد: یک دهه تنش در منطقه بسیاری از بازیگران را دست خوش تحولات جدی کرد، هزینه‌های گزاف را بر دوش اقتصاد منطقه تحمیل کرد، شاهد حضور داعش در منطقه بودیم و به طور کلی منطقه را بسیار ضعیف‌تر از قبل کرد.

کرمی در مورد تاثیر توافق تهران و ریاض بر حضور سوریه در اتحادیه عرب، گفت: طبیعتا این امر دارای تاثیر گذاری قابل توجهی است، چون ایران و عربستان دو بازیگران اصلی هستند که در سوریه نقطه مقابل یکدیگر قرار داشتند.

وی با یادآوری اینکه عربستانی‌ها یک دهه تلاش کردند دولت اسد را ساقط کنند، اما نتوانستند، بیان کرد: متقابل این امر، ایران هم یک دهه تلاش کرد که اسد را در قدرت ابقا کند، بنابراین توافق ایران و عربستان از زاویه اینکه دو طرف به این نتیجه رسیدند که پس از مدت‌ها تنش به سمت یک نوع تنش‌زدایی حرکت کنند حائز اهمیت است.

کارشناس مسائل عربستان افزود: ما این موضوع را در توافق ایران و عربستان سعودی شاهد بودیم و درواقع، سوریه یکی از اضلاع این توافق در سطح منطقه است.

کرمی تاکید کرد: اگر چه توافق تهران و ریاض، یک توافق دو جانبه است و در آن خروجی‌هایی در مورد چگونگی بازگشایی سفارتخانه‌ها لحاظ شد و کمتر به مسائل منطقه‌ای می پردازد، اما محصول این توافق، تفاهم و تنش‌زدایی در سطح منطقه‌ای است.

کرمی گفت: این تنش زدایی توانست شرایط بسیار مناسبی را برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، به عنوان یکی از بازیگرانی که در سطح منطقه‌ای حائز نقش مهمی در مسئله اعراب و اسرائیل است، داشته باشد و به احیای نقش سنتی سوریه در جهان عرب منجر شد.

وی در پایان تاکید کرد: سخنرانی «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در نشست اتحادیه عرب، نشان داد که تاکید عربستانی‌ها بر تنش‌زدایی و رسیدن به تفاهم است و در نهایت اجازه نخواهند داد که مجدداً منطقه در شرایط بحران قرار گیرد. این تاکید حائز اهمیت است و می‌تواند در بازیابی احیای نقش سنتی سوریه در جهان عرب هم کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر