بازنگری رشتهها نیازمند تدوین کاملتر آمایش سرزمینی است
حسن قدسی پور، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره بازنگری رشتههای دانشگاهی متناسب با نیازهای جامعه گفت: بازنگری رشتههای دانشگاهی دارای چند محور اصلی است که آینده پژوهی یعنی حرکت علمی دنیا به سمت بروزترین مسیرها هم جزئی از آن است.
وی افزود: محورهای اصلی دیگر برای بروز رسانی رشتهها شامل ظرفیت و امکانات موجود در دانشگاهها مانند استادان، دانشجویان و آزمایشگاهها، نیازهای جامعه و آمایش سرزمین است.
قدسی پور تصریح کرد: باید برای بازنگری رشتههای دانشگاهها اهداف آمایش سرزمین را در ابتدا مشخص کنیم. برای مثال، از آنجایی که تراکم جمعیتی در شرق کم و در غرب زیاد است؛ بنابراین باید در برنامه ریزیها حرکت جمعیتی کشور از شرق به غرب را جدی بگیریم که در صورت تحقق باعث توسعه دانشگاهها و ایجاد رشتهها میشود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: ممکن است دانشگاهی در شرق کشور تاسیس شود که در زمینههای غیر مرتبط با نیازهای کشور فعالیت کند، اما به لحاظ اینکه در فاکتور توسعهای منطقه کمک کننده است با هزینههای دولت جمعیت در این ناحیه متمرکز شود و این امر مبنای کار توسعهای شود.
قدسی پور اضافه کرد: باید آمایش رشتهها در توسعه منطقهای کشور برای بازنگری دروس و سرفصلها لحاظ شود تا بدانیم که آیا میخواهیم برای این امر هزینه و سرمایه گذاری کنیم یا خیر؟ در شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره برخی معیارها جهت بازنگری رشتههای دانشگاهی صحبت شده و نیاز است که آمایش سرزمینی به صورت کاملتر تدوین شود تا بتوانیم شاهد بازنگری رشتههای دانشگاهی باشیم، البته در این زمینه به صورت موازی کارهایی انجام شده و باید همزمان اصلاحاتی انجام شود.
انتهای پیام/