صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف یک ابرنواختر جدید با فاصله ۲۱ میلیون سال نوری از زمین

در طی چند روز گذشته، ستاره شناسان تلسکوپ‌های خود را به سمت یک ابرنواختر جدید در آسمان شب نشانه گرفته‌اند تا به یک رویداد نادر نگاه کنند.
کد خبر : 849085

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک ستاره در کهکشکان‌ها منفجر شده است و تلسکوپ‌‌های بشر درحال رصد آن هستند. در طی چند روز گذشته، ستاره شناسان تلسکوپ‌های خود را به سمت یک جرم آشنای آسمانی در آسمان شب نشانه گرفته‌اند تا به یک رویداد نادر نگاه کنند؛ یک ابرنواختر جدید. این ابرنواختر که SN 2023ixf نام دارد، چهار روز پیش توسط اخترشناس ژاپنی Koichi Itagaki کشف شد و متعاقباً سه روز قبل در تصاویر خودکار به‌‌دست‌‌آمده از ابزار تلسکوپی «تسهیلات بررسی اجرام گذرای زویکی» دیده شد. 

ابرنواختر SN 2023ixf در «کهکشان فرفره» که تنها حدود ۲۱ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد، رخ داده است. این ابرنواختر، نزدیک‌‌ترین ابرنواختر دیده‌‌شده در پنج سال گذشته، دومین ابرنواختر نزدیک در ۱۰ سال گذشته و دومین ابرنواختر کشف‌‌شده در کهکشان M101  در ۱۵ سال گذشته است. مشاهدات درحال حاضر نشان می‌‌دهند که SN 2023ixf یک ابرنواختر نوع دو است، انفجاری که پس از اتمام سوخت هسته‌‌ای و فروپاشی یک ستاره سنگین رخ می‌‌دهد.

این تصویر، نمای سه روز پیش کهکشان فرفره را همراه با این ابرنواختر نشان می‌‌دهد، درحالی که تصویر دوم نمای یک ماه گذشته همین کهکشان را به‌‌تصویر می‌‌کشد. SN 2023ixf احتمالاً درخشان خواهد شد و ماه‌‌ها توسط تلسکوپ‌‌ها قابل مشاهده خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر