صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
گفتگو/حرکت قیمت‌ها در بازار مسکن قابل کنترل است؟

دوره انتظار برای خرید خانه در تهران طولانی‌تر شد

عضو هیات مدیره انبوه سازان استان تهران گفت: افزایش نرخ تورم، جهش قیمتی مسکن و کاهش توان پس‌انداز خانوارها، دوره انتظار برای خرید خانه در تهران را افزایش داده است.
کد خبر : 846424

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با نزدیک شدن به فصل جابه‌جایی، مرکز آمار ایران تورم ماهیانه مسکن در فروردین ماه امسال را ۲.۲درصد اعلام کرد این در حالی است که بر اساس آماررسمی، اواخر سال گذشته رشد قیمت مسکن در تهران به ۶۶ درصد رسید.

صاحبنظران از سال ۱۳۹۷ در خصوص تبعات سنگین تورم بر بخش مسکن هشدارداده اند. حالا در سال جاری نیز بررسی‌های میدانی از نوسان نرخ‌های پیشنهادی آپارتمان در پایتخت حکایت از تورم افسار گسیخته دارد.

نسخه های دولت برای بازار مسکن

در سال‌های اخیر دولت برای تنظیم و کنترل قیمت‌ها در بازار مسکن به ویژه درخصوص نرخ اجاره بهای مسکن، دست به نسخه پیچی جهت درمان هرچند موقتی بازار بیمار و معیوب مسکن زده است. تعیین سقف افزایش اجاره بها تا ارائه تسهیلات حمایتی به مستاجران.

حسن محتشم عضو هیات مدیره انبوه سازان استان تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: افزایش نرخ تورم، جهش قیمتی مسکن و کاهش توان پس‌انداز خانوارها، دوره انتظار برای خرید خانه در تهران را افزایش داده است.

عضو هیات مدیره انبوه سازان استان تهران گفت: وعده دولت در راستای تولید یک میلیون مسکن در سال تا کنون به دلایل مختلف هنوز به طور کامل عملیاتی نشده و همین موضوع دلیلی بر افزایش تورم در این بخش شده است.

محتشم ادامه داد: روند افزایشی نرخ تورم طی دو- سه سال گذشته سبب افزایش هزینه مسکن در سبد خانوار شده است. در حالی که براساس بر مبنای همین داده‌های مرکز آمار هزینه اِسکان مستاجران در همین سال‌ها بیش از ۷۰ درصد بیشتر شده است.

مولفه‌های تأثیر گذاربر تورم مسکن

همزمان با افزایش میانگین قیمت مواد غذایی، روند صعودی تورم مسکن و اجاره بهاء نیز ادامه دارد؛ عضو هیات مدیره انبوه سازان استان تهران با تأکید بر این موضوع گفت: افزایش میانگین نرخ اجاره، زمین و مسکن به همراه قیمت کالا‌های ضروری از جمله مواد غذایی و کاهش درآمد‌های مردم، وضعیت بازار مسکن را به گونه‌ای دچار بحران کرده که هر اقدامی از سوی دولت نیاز به صرف زمان و هزینه دارد بحثی که در حال حاضر دولت به آن ورود نمی‌کند.

این فعال صنعت ساختمان گفت: به غیر از مولفه‌های تأثیر گذارمطرح شده بر قیمت مسکن، افزایش قیمت مصالح و نهاده‌های ساختمانی نیز دلیل دیگری برای گرانی مسکن است. در سال جاری عوامل تأثیر گذار بر قیمت مسکن تشدید شده است، اما دولت با مهار تورم وافزایش تولید می‌تواند حرکت قیمت‌ها در بازار مسکن را کنترل کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر