نبرد کتابهای دارای کپیرایت با هوش مصنوعی ادامه دارد
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک آزمایش برای این که ببینند آیا هوش مصنوعی ChatGPT محتویات کتابهای دارای کپی رایت را حفظ و ثبت میکند یا نه؟ نشان میدهد که این نرم افزار مطالب کتابهایی مانند «هری پاتر»، «بازی تاج و تخت» و بسیاری از رمانهای دیگر را به حافظهاش میسپارد.
به گزارش سایت علمی نیو ساینتیست، ChatGPT و جانشینش GPT-4 ظاهراً جزئیات زیادی از تعداد زیادی از کتابهای دارای کپی رایت را به حافظه سپردهاند. حالا این پرسش مطرح است که قانون چه برخوردی با این مدلهای زبانی بزرگ در پیش خواهد گرفت.
دیوید بامن، استاد دانشگاه کالیفرنیا، برکلی در این زمینه تحقیقاتی را انجام داده است. یافتههای این تحقیق نشان می دهند که ChatGPT و جانشینش GPT-4 مجموعه عظیمی از مطالب دارای کپی رایت را به خاطر سپردهاند.
علاوه بر توانایی به خاطر سپردن کتابها، بامن و همکارانش متوجه شدند که هر دو هوش مصنوعی فوق روی دستههای فانتزی و علمی تخیلی تمرکز کردهاند.
شاید از نظر برخی این یک یافته بی خطر و ضرر به نظر برسد، اما بامن به مشکلات ناشی از استفاده هوش مصنوعی از متون علمی تخیلی و داستانی اشاره کرده است.
او در توییتی نوشت: «با سوگیری نسبت به علمی-تخیلی/ فانتزی، باید به این فکر کنیم که تجربیات روایی چه کسانی در این مدل ها رمزگذاری میشوند و اینها چگونه روی رفتارهای دیگر ما تاثیر می گذارند.»
** مشکلات دیگر استفاده هوش مصنوعی از کتابها
البته یکی از مسائل اصلی در مورد ChatGPT و جانشینش GPT-4 و استفاده آنها از رمانها مشکلات مربوط به کپی رایت هستند.
بعد از انتشار این تحقیق جدید، تایلر اوکوا، استاد دانشکده حقوق سانتا کلارا، گفت که به زودی شکایتهایی از این برنامهها تسلیم دادگاه میشوند و روند دادرسی و رسیدگی به آنها شروع میشود.
انتهای پیام/