صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۵ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

هدف‌گذاری دانش‌بنیان‌ها تا دستیابی به بازار‌های جهانی

  یک کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: ارتقای وضعیت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان به بهبود شرایط اقتصادی کشور وابستگی نزدیک دارد تا در ادامه این روند و با ارتباط با بازار‌های خارج از کشور به توسعه کسب و کار خود بپردازند.
کد خبر : 846341

علی سرزعیم، کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا عنوان کرد: ارتقای وضعیت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان به بهبود شرایط اقتصادی کشور وابستگی نزدیک دارد تا در ادامه این روند و با ارتباط با بازار‌های خارج از کشور به توسعه کسب و کار خود بپردازند.

وی افزود:شرکت‌های دانش‌بنیان برای ارتقای تکنولوژی در ایران و جهان نقش مهمی ایفا می‌کنند و می‌توانند برای توسعه اقتصادی مفید باشند، اما رشد این شرکت‌ها نیازمند بازشدن فضای اقتصادی در کشور است تا علاوه برنقشی که در اقتصاد داخلی دارند با ارتباط با بازار‌های خارج از کشور به توسعه کسب و کار خود بپردازند.

 موفقیت مراکز رشد در گام‌های نخست حمایتی از دانش‌بنیان‌ها

سرزعیم درباره وضعیت حمایت‌هایی که باید از شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شود، عنوان کرد: این شرکت‌ها در گام‌های نخست به حمایت‌های بیشتری نیاز دارند در این زمینه مراکز رشد موفق عمل‌کرده‌اند. در گام‌های بعد و پس از رشد‌های اولیه، این شرکت‌ها در تامین مالی با مشکل مواجه می‌شوند که در این زمینه، مشکلات و ضعف‌هایی وجود دارد.

وی ادامه داد: این شرکت‌ها از سایز کوچک رشد کرده و برای فعالیت در سایز متوسط نیازمند حمایت‌هایی به ویژه در بخش مالی هستند. در مراحل بعدتر شرکت‌های دانش‌بنیان برای تبدیل شدن به شرکت‌های بزرگ یا تولید انبوه محصولات یا کالا‌ها نیاز به حمایت‌های و مشوق‌های بیشتری دارند.

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: در گام نخست که تاسیس و راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان است شرایط ایران بد نیست، اما در توسعه فعالیت‌ها با مشکل مواجه می‌شوند.

وی درباره مشکلاتی که در تولید انبوه محصول یا ایده دانش‌بنیان وجود دارد، اظهار کرد: متولی خاصی در این زمینه نداریم و معین نیست که ساماندهی این بحث باید توسط چه نهاد‌ها یا بخش‌هایی انجام شود. البته به نظر می‌رسد که معاونت علمی و فناوری ریاسـت‌جمهوری بتواند در این زمینه اقداماتی داشته باشد.

ظرفیت‌های مناسب بخش مالی و بانکی برای فعالیت دانش‌بنیان‌ها

سرزعیم درباره ظرفیت‌های بخش مالی و بانکی کشور برای استفاده از دانش و نوآوری شرکت‌های دانش بنیان نیز خاطرنشان کرد: تحولات بخش مالی و بانکی تکنولوژی‌محور شده است و طبیعی است که استارت‌اپ‌ها و شرکت‌های دانش‌محور می‌تواند زمینه مناسبی برای عملکرد داشته باشند.

وی افزود: در سال‌های اخیر همکاری مناسبی میان شرکت‌های دانش‌بنیان و بانک‌ها و موسسات مالی به وجود آمده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر