صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۴ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
رویترز خبر داد

اجرای تعهدات اقلیمی چین و هند در هاله‌ای از ابهام

کشور‌های هند و چین «مسیر‌های متعدد» دیگری را به جای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی پیشنهاد می‌کنند.
کد خبر : 845238

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کشور‌های هند و چین "مسیر‌های متعدد" دیگری را به جای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی پیشنهاد می‌کنند.

 مقامات دولتی هند ظهار کردند، این کشور با حمایت چین در تلاش است تا در گروه G۲۰ اجماع ایجاد کند تا به کشور‌ها اجازه دهد به جای تعیین ضرب الاجل برای پایان دادن به استفاده از سوخت‌های فسیلی، راه‌های دیگری برای کاهش انتشار کربن انتخاب کنند. 

یکی از این مقامات گفت، هند، رئیس کنونی گروه ۲۰، مشتاق معرفی عبارت "مسیر‌های انرژی چندگانه" در بیانیه‌ای است که قرار است در نشست گروهی در ماه سپتامبر منتشر شود؛ کشور‌هایی از جمله چین و آفریقای جنوبی نیز از آن حمایت کرده‌اند. این سه مقام کشور‌های هند، چین و آفریقای جنوبی به این دلیل که برای صحبت با رسانه‌ها مجوز نداشتند از فاش شدن نام خود جلوگیری کردند. 

مسیر‌های چندگانه برای انتقال انرژی، کشور‌ها را قادر می‌سازد تا در عین حال که اجرایی شدن برنامه‌های کاهش انتشار کربن و دستیابی به کربن خنثی را دنبال می‌کنند منابع دیگری حتی زغال‌سنگ را برای مصرف صنعت انتخاب کنند.

مقام هندی که در این نشست حضور داشت گفت، در نشست گروه کاری انتقال انرژی G۲۰ (ETWG) که ماه گذشته در ایالت غربی گجرات برگزار شد، هند با ضرب الاجل پیشنهادی کشور‌های ثروتمند برای پایان دادن به استفاده از زغال سنگ مخالفت کرد.

 بر اساس داده‌های دولتی، زغال‌سنگ تقریباً سه‌چهارم تولید برق سالانه هند را تشکیل می‌دهد و دهلی نو مدت‌هاست از استفاده خود از این سوخت دفاع می‌کند و به سرانه انتشار کمتر نسبت به سایر کشور‌ها اشاره می‌کند.

این مقام اضافه کرد، چین در این نشست از هند حمایت کرده و گفته، نمی‌تواند یک جدول زمانی برای پایان دادن به وابستگی به سوخت‌های فسیلی تعیین کند و می‌خواهد تمام منابع موجود خود را برای استفاده بهینه استفاده کند.

نتایج بررسی‌های دانشگاه کمبریج نشان می‌دهد، رسیدن چین به وضعیت کربن خنثی تا پیش از سال ۲۰۶۰ می‌تواند سبب کاهش تخلیه ۲۱۵ میلیارد تن دی اکسید کربن در ۴۰ سال آینده و کم شدن ۰.۲۴ درجه‌ای دمای کره زمین در قرن جاری شود؛ از همین رو، اقدامات چین برای تحقق این هدف، نقشی حائز اهمیت در مقابله با گرم شدن کره زمین خواهد داشت.  

انتهای پیام/

ارسال نظر