صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۲ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
گفتگو/ بخش خصوصی علاقه‌مند به تعامل با همسایگان است

سوریه می‌تواند سنگ بنای روابط اقتصادی ایران با کشورهای منطقه باشد

کارشناس مسائل بین الملل با توجه به جایگاه ژئوپلیتیکی سوریه می گوید که حضور اقتصادی ایران در این کشور می تواند مبنایی برای همکاری گسترده تر با سایر کشورهای منطقه باشد.
کد خبر : 844985

«جعفر قنادباشی» کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرنگار جهان خبرگزاری آنا، در خصوص اهمیت سفر «سید ابراهیم رئیسی» به سوریه، گفت: سفر رئیس جمهور ایران به سوریه از هر نظر دارای اهمیت است. از نظر سیاسی، به دلایل منافع مشترک دو کشور و نقش محوری که در جبهه مقاومت دارند، بسیار بااهمیت ارزیابی می‌شود.

وی افزود: از نظر اقتصادی، به دلیل ظرفیت‌های متقابلی که داریم بسیار با اهمیت است. سوریه یک ساحل طولانی در دریای مدیترانه، بازار‌های اروپا و قابلیت‌های خوبی برای سرمایه گذاری‌های مشترک دارد، چنان که در حال حاضر بسیاری از کشور‌ها برای اینکه در سوریه حضور داشته باشند با یکدیگر رقابت دارند.

کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: از این رو سوریه قابلیت‌هایی دارد که می‌تواند طرف خوبی برای فعالیت‌های اقتصادی ما، در این شرایط باشد.

قنادباشی با بیان اینکه از نظر فرهنگی، ایران و سوریه اشتراکات زیادی دارند، اضافه کرد: سفر‌های زیارتی که مردم ایران به حرم حضرت زینب (س) می‌روند، بسیار اهمیت دارد و از نظر نظامی هم ما با سوریه یک پیمان دفاعی مشترک داریم.

وی تاکید کرد: شاید در هیچ کشوری ما این پیمان نظامی مشترک را نداشته باشیم و این موضوع بسیار دارای اهمیت است.

قنادباشی با اشاره به شرایط فعلی منطقه، تصریح کرد: تحولاتی در منطقه بوجود آمده و موفقیت‌هایی در سوریه حاصل شده است. این کشور توانست تروریست‌ها را شکست دهد حال آنکه کشورهایی هم بودند که کمر به براندازی دولت دمشق بسته بودند. از این رو،شرایط جدید ایجاب می‌کند که طرفین برای خط مشی آینده و رابط خود به گفتگو بپردازند.

قنادباشی ضمن تاکید بر لزوم همکاری اقتصادی بین دو کشور، گفت: سوریه در شرایط حاضر وارد عرصه بازسازی و نوسازی شده است و نیازمند یکسری کالا‌هایی است که در ایران تولید می‌شود یا می‌تواند به صورت مشترک تولید شود. بسیاری از کشور‌ها کوشش می‌کنند که سهم بیشتری را از سهم بازاری که ایجاد شده است، کسب کنند.

وی افزود: کما اینکه ترکیه یکی از کشور‌هایی است که با سوریه سال‌ها جنگیده است و در این سال‌ها سیاست‌های غیر دوستانه‌ای را علیه سوریه ایجاد کرده، اما در حال حاضر علاقه‌مند است که از بازار‌های سوریه استفاده کند.

کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه ایران و سوریه قابلیت‌های بسیار زیادی برای همکاری دارند، اظهار کرد: ما در تولید برخی از کالا‌ها به مرز صادرات رسیدیم، این یعنی توانمندی ایجاب می‌کند که ما درصدد یافتن کشور‌هایی باشیم که طرف خوبی برای روابط تجاری ما باشد.

قنادباشی با اشاره به اینکه ما شرکت‌هایی داریم که در زمینه هایی چون راه سازی، احداث انتقال برق، گاز و نفت بسار «ماهر» هستند، افزود: قابلیت‌های فنی و مهندسی و اینکه بخش خصوصی ایران برای ادامه حیات و رونق بخشیدن به کار‌های خود علاقه‌مند است با همسایگان در تعامل و ارتباط باشد، باعث می‌شود که سوریه برای ما اهمیت داشته باشد.

وی تصریح کرد: البته داشتن سواحل طولانی در دریای مدیترانه و هم مرز بودن این کشور با لبنان، ترکیه و عراق هم یک موقعیت استراتژیکی به سوریه می‌دهد که حضور اقتصادی ما در آن می‌تواند مبنایی برای همکاری‌های گسترده تر با سایر کشور‌های منطقه به وجود آورد.

کارشناس مسائل منطقه گفت: جایگاه سوریه در سواحل دریای مدیترانه و همسایگی با کشور‌های مهم منطقه، زمینه‌ای را فراهم می‌کند که سوریه سنگ بنای روابط اقتصادی ما با دیگر کشور‌ها باشد و اگر بخواهیم با کشور‌های منطقه یک روابط تجاری خوب داشته باشیم، طبیعتا سوریه یکی از حلقه‌های اصلی روابط پر رونق تجارت ما با منطقه است.

انتهای پیام/

ارسال نظر