صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۰ - ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
در ربوکاپ۱۴۰۲ انجام شد؛

لیگ میکرو کاوشگر ماه؛ رقابتی جذاب برای طراحی اولین ربات ماه‌نورد ایرانی

سرپرست لیگ میکرو کاوشگر ماه در ربوکاپ۱۴۰۲ گفت:هدف بزرگی که ما با برگزاری این لیگ در نظرداریم طراحی ربات‌های ماه نورد با استانداردهای فضایی است.
کد خبر : 843920

علی خورشیدی مدیر لیگ میکرو کاوشگر ماه در هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این لیگ با همکاری پژوهشگاه فضایی ایران در این دوره از مسابقات ربوکاپ برگزار می‌شود.

وی در ادامه افزود: در مرحله اول ۱۲ تیم شرکننده داشتیم که در فاز اول طراحی اولیه بودند، از میان آن ها ۵ تیم انتخاب شد که به مرحله تکنیکال راه یافتند و درنهایت ۵ ربات با اسپانسری پژوهشگاه فضایی طراحی شد و در اختیار تیم‌ها قرار گرفت. 

خورشیدی درباره ۵ تیم راه یافته به مرحله نهایی لیگ توضیح داد:درمجموع ۳ تیم متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی، یک تیم از دانشگاه خواجه نصیر و یک تیم از دانشگاه شاهد در این رقابت حضور دارند.

سرپرست لیگ میکرو کاوشگر ماه درخصوص جزئیات این لیگ توضیح داد: در این قسمت از مسابقات ما یک زمین اختصاصی داریم که قرار است تحت عنوان یک آزمایشگاه و مرکز تحقیقات فضای داخل یکی از ساختمان‌های علوم تحقیقات مورد استفاده قرار بگیرد و دانشجویان و متخصصان بتوانند در سال‌های آینده ربات‌های خود را بر روی این زمین توسعه دهند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد:این زمین که نمونه شبیه سازی شده ای از سطح ماه است ۵ متر طول و ۵ متر عرض دارد. در اینجا ربات‌هایی که توسط گروه‌ها برنامه ریزی شده است پس از برداشتن نمونه‌های مشخصی که در زمین تعبیه شده به مبدا اولیه خود برگردد. 

خورشیدی افزود:همچنین چالش های اضافی برای بحث های هوش مصنوعی و بینایی ماشین اضافه شده است که تیم های علاقه مند میتوانند با انجام آن‌ها امتیاز اضافه کسب کنند.در نهایت ربات ها براساس بیشترین تعداد نمونه، زمان، خلاقیت، روحیه تیمی، نوآوری و... رتبه بندی می‌شوند.

سرپرست لیگ میکرو کاوشگر ماه درخصوص هدف از برگزاری این مسابقه در ربوکاپ۱۴۰۲ گفت: ما یک دید آینده نگرانه نسبت به این لیگ داریم و آن هم طراحی و توسعه پلتفرم های فضایی رباتیک است. هدف بزرگی که ما با برگزاری این لیگ در نظرداریم طراحی ربات‌های ماه نورد با استانداردهای فضایی است.

وی افزود: همچنین درنهایت بتوانیم از ظرفیت دانشجویان و این تیم‌ها برای توسعه ربات‌های واقعی و پروژه‌های ملی و جهانی استفاده کنیم تا یک ربات به عنوان نماینده از کشورمان برای اعزام به ماه داشته باشیم.

خورشیدی درخصوص حمایت از تیم‌های برگزیده توضیح داد: پژوهشگاه فضایی ایران وعده های بسیارخوبی را درخصوص حمایت از این تیم‌ها دریافت کرده ایم که از این گروه ها تحت عنوان استارتاپ‌های فضایی حمایت شود. همچنین اعلام شده که علاوه بر در اختیار دادن فضایی بر استقرار، حمایت‌های علمی، معنوی و مادی نیز از تیم ها انجام شود تا این گروه ها توسعه پیداکنند و بتوانند در پروژه های بزرگ ملی ایفای نقش کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر