صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۳ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
در نشست خبری هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ مطرح شد؛

تقویت توان حل مسئله دانشجویان در ربوکاپ ۱۴۰۲/ مشارکت ۱۵۰۰ دانشجو و دانش آموز در قالب بیش از ۲۳۰ تیم

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مسابقات ربوکاپ آزاد یک مانور است که توان حل مسئله دانشجویان و دانش آموزان را تقویت می‌کند.
کد خبر : 843412

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، هفدهمین دوره مسابقات ملی ربوکاپ آزاد ایران به همت ستاد مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، کمیته ملی ربوکاپ آزاد ایران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در تاریخ ۶ لغایت ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در ۲۳ لیگ برگزار می‌شود.

در همین راستا نشست خبری هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران صبح امروز با حضور حامد حسن پور، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، داوود ثمری، دبیر اجرایی هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران و مرتضی موسی‌خانی، رئیس هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران در خبرگزاری آنا برگزار شد.

در ابتدای این نشست حسن پور درباره ماموریت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: باشگاه پژوهشگران جوان با هدف شناسایی،جذب پرورش، هدایت، حمایت و اعتلای تخصصی مهارتی استعدادهای جوان دانشجویی و دانش‌آموزی از سال ۷۷ ذیل دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد و به عنوان متولی برگزاری رویدادها و مسابقات علمی دانشگاه آزاد اسلامی که در سند تحول پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی گنجانده شده است.

وی با اشاره به اهداف برگزاری این مسابقات افزود:ایجاد شادابی و نشاط علمی، توان افزایی مهارتی و تخصصی علمی، جریان سازی علمی محورهایی است که باشگاه متولی آن است که همه این موارد در ساحت مسابقات ربوکاپ آزاد محقق می‌شود‌.

**ربوکاپ ۱۴۰۲؛ مانوری علمی برای ارتقای توان حل مسئله دانشجویان 

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان توضیح داد: ربوکاپ یکی از جامع ترین برنامه‌های باشگاه است که به دلیل سابقه طولانی و شبکه متخصصینی که دارد در میان بهره برداران یک رویداد شناخته شده است.

حسن پور خاطرنشان کرد: مسابقات ربوکاپ برای دانشجویان، دانش آموزان،علاقه مندان به حوزه هوش مصنوعی رباتیک و برنامه نویسی فرصتی را فراهم می‌کند که دانش تئوری خود را به منصه ظهور برسانند.

وی درادامه افزود: ربوکاپ یک مانور است که توان حل مسئله دانشجویان  و دانش آموزان را تقویت می‌کند.

**اعزام برگزیدگان به مسابقات جهانی فرانسه

همچنین رئیس باشگاه پژوهشگران جوان درباره ارائه سهمیه مسابقات جهانی به برگزیدگان گفت: برگزیدگان در سطح دانش آوزی سهمیه میگیرند و به مسابقات جهانی فرانسه که تا دوماه آینده برگزار می شود اعزام میگردند. 

حسن پور درباره استفاده از ربات‌ها در صنعت و توسعه ربات‌های صنعتی در کشور اظهار داشت: تعداد ربات‌های به کار گرفته شده در صنعت کشور کره جنوبی ۷۱۰ ربات به ازای هر ده هزار نفر و در ایالات متحده ۱۰۰ ربات به ازای هر ده هزار نفر است، اما متاسفانه در حال حاضر کشور ما در این حوزه جز ۳۰ کشور اول دنیا نیست.

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: هدف دیگر ما از این مسابقات رسمیت بخشیدن و نفوذ ربوکاپ در پژوهش‌های رسمی کشور است. مثلا در همین دوره مسابقات از ۱۰ پایان نامه، رساله ارشد و دکتری و ۱۰ پروپوزال در حوزه رباتیک حمایت میشود. همچنین در دوره‌های آینده سعی خواهیم کرد از شرکت‌ها دعوت کنیم در ربوکاپ حضور پیداکنند تا در کنار مسابقات نمایشگاهی ازفعالیت‌های ربوکاپ شکل بگیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد:این مسابقه پل ارتباطی خوبی برای بهره برداران و ارائه دهندگان ربات ها خواهد بود.

**ربوکاپ مشقی برای فناوری 

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بحث دیگر مدیریت فنی دانش رباتیک است و اگر این ربات ها صنعتی شود کسی که این مسیر رفته میتواند رشد بهتری در آینده داشته باشد. درواقع ربوکاپ مشقی برای فناوری است، بدین معنی که علاوه بر شکل‌گیری آموزش و پژوهش و فناوری خواستگاه توسعه ربات های صنعتی در ربوکاپ است.

** رشد سه برابری مشارکت در ربوکاپ ۱۴۰۲

در ادامه داوود ثمری معاون فناوری و نوآوری واحد علوم تحقیقات درباره برگزاری این رویداد فناورانه گفت: امسال هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ به همت دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود. در همه دوره‌ها دانشگاه آزاد مجری و برگزار کننده این رویداد بوده است و خوشبختانه توانسته در این حوزه بدرخشد و به عنوان برند مطرح شود.

وی با اشاره به استقبال مخاطبان از مسابقه ربوکاپ افزود: این رویداد که یکی از بزرگترین رویدادهای فناورانه کشور محسوب می‌شود با استقبال زیاد مخاطبان روبرو است. با توجه به اینکه سال گذشته بعد از دو سال از پاندمی کرونا  این رویداد را برگزار کردیم مخاطب قابل قبولی داشتیم و امسال با توسعه سه برابری مسابقه ربوکاپ رو برو هستیم. به طوری که واحد علوم تحقیقات که سال گذشته تنها یک تیم شرکت کننده در ربوکاپ داشت امسال با مشارکت ۵ تیم در مسابقات شرکت خواهد کرد.

ثمری با اشاره به هدف دانشگاه آزاداسلامی از برگزاری این مسابقه ادامه داد: یکی از اهدافی که دانشگاه آزاد بویژه واحد علوم تحقیقات به دنبال آن است آشنا کردن دانشجویان و درگیر کردن آن‌ها در مباحث تئوری و علمی با یکدیگر است، زیرا کارکرد ربات تلفیقی از این علوم کنارهم است .در این مسابقه و نمایشگاه می‌بینیم که دانشجویان چطور تحقیقات خود را به صورت عملی پیاده سازی می‌کنند.

**مشارکت ۱۵۰۰ دانشجو و دانش آموز در قالب بیش از ۲۳۰ تیم

دبیر اجرایی هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران درباره مشارکت دانشجویان و جلوگیری از خروج نخبگان با برگزاری رویداد‌های فناورانه اظهار داشت: این  اتفاق خوبی است که در اکوسیستم فناوری و نوآوری رخ می‌دهد و در واقع یکی از راه‌هایی که می‌تواند مانع خروج نخبگان از کشور شود برگزاری چنین رویداد‌هایی است که آن‌ها را دلگرم می‌کند.

وی با ارائه آماری درخصوص شرکت کنندگان در ربوکاپ ۱۴۰۲گفت:در این رویداد ۱۵۰۰ دانشجو و دانش آموز در قالب بیش از ۲۳۰ باهم تیم رقابت خواهند کرد.

معاون فناوری و نوآوری واحد علوم تحقیقات ادامه داد: امروز بزرگترین اکوسیستم استارتاپی در واحد علوم تحقیقات مستقر است که  با حضور ۱۲۲ شرکت دانش بنیان و هسته فناور فعالیت می‌کند. از میان این شرکت‌ها ۲۰ شرکت در حوزه ربات و هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند.

ثمری در انتهای صحبت های خود درباره حمایت از تیم های دانشجویی توضیح داد:5 تیمی که از دانشگاه علوم تحقیقات در این مسابقات شرکت کردند صد درصد حمایت خواهند شد. همچنین بقیه تیم های برگزیده اگر نیاز به فضا داشتنه باشند می توانند مرکز رشد دانشگاه علوم تحقیقات مستقر شوند.

 وی در ادامه افزود:از سوی دیگر واحد علوم تحقیقات به عنوان مرکز رشد سطح یک موفق به دریافت کد نوآفرین شده است  که نکته مثبتی برای استارتاپ های مستقر در مرکز رشد محسوب می‌شود زیرا می‌توانند مستقیما به ادارات مالیات و بیمه مراجعه کنند و از تسهیلاتی که به شرکت های دانش بنیان نوپا اختصاص داده شده بهره مند شوند.

**ایجاد مرکز تخصصی رباتیک در واحد علوم تحقیقات

دبیر اجرایی هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران با اشاره به ظرفیت سراهای نوآوری توضیح داد: ما در دانشگاه ازاد علوم تحقیقات فضایی به نام  اکوسیستم فناوری و نواوری داریم،  که سرای نوآوری نام دارد  و مکانی مناسب برای سیستم های هوشمند و فناوری های نرم است و بحث رباتیک محسوب می شود .
وی در ادامه افزود: بزودی قرار است مرکز تخصصی رباتیک را در واحد علوم تحقیقات راه اندازی کنیم که بوجود آمدن این فضا اتفاق خوبی برای جمع شدن تیم ها در این مرکز رشد  کنار هم خواهد بود  و از سوی دیگر ما نیز می توانیم خدمات و حمایت های بیشتر و بهتری ارائه دهیم. ذیل سرای نواوری آن مرکز تخصصی رباتیک  ایجاد می شود که شامل آزمایشگاه و زمین هایی خواهد بود که  تیم ها بتوانند تمرین کنند و فعالیت های خود را  توسعه بدهند

 

**توسعه دانش هوش مصنوعی و ربایتک در ربوکاپ آزاد

در ادامه این نشست موسی خانی درباره هدف برگزاری مسابقات ربوکاپ آزاد توضیح داد: این مسابقات با هدف توسعه دانش هوش مصنوعی و ربایتک و ساخت ربات‌های در حرکت با همکاری تیم ربوکاپ دانش آزاد اسلامی شکل گرفته است.

رئیس هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف هوش مصنوعی، برنامه نویسی بازی سازی، و ... را خروجی مسابقات ربوکاپ دانست و افزود: به طوری که امروز دانشجویان شرکت کننده در مسابقات ربوکاپ به عنوان نیرو‌های متخصص  در شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول به فعالیت هستند.

**برگزاری ۵ لیگ در بخش بزرگسالان؛ از ربات انسان نما تا خودروی خودران

وی با توضیح درباره جزئیات برگزاری مسابقات ربوکاپ گفت: هفدهمین دوره روبوکاپ آزاد در دو بخش دانش‌آموزان و بزرگسالان  برگزار می‌شود. بخش بزرگسالان ۵ لیگ ربات انسان‌نما، ربات پرنده، کاوشگرمریخ نورد، خودروی خودران و ربات‌های صنعتی را شامل می‌شود.

موسی خانی درباره لیگ ربات های صنعتی توضیح داد: لیگ ربات‌های صنعتی درواقع مدل کوچک شده ربات‌های صنعتی است در صنعت برای حرکت و جابجایی قطعات مورد استفاده قرار می‌گیرد که خوشبختانه پلتفرم آن توسط دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و دیگر دانشگاه‌های کشور با قیمتی بسیار پایین‌تر از سایر نمونه‌های خارجی در داخل کشور ساخته شده است که امیدوارهستیم صنایع ما در مقیاس بزرگتر از این محصول استفاده کنند.

رئیس هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران با اشاره به ماحصل برگزاری مسابقه روبوکاپ و شکل گیری یک جریان علمی در این حوزه توضیح داد: کاربرد این دانش امروز در ساخت و رفع مشکلات صنعتی نمایان شده است. ما شرکتی را داشتیم که رباتش متوقف شده بود، اما توسط متخصصان ایرانی مجددا راه اندازی شد و ۱۲۰ کارگر آن مجددا به کار برگشتند.

وی در ادامه توضیح داد: خروجی مسابقات ربوکاپ در قالب شرکت‌های دانش بنیان مختلف امروز توانسته است محصولات کاربردی مانند ربات‌های زیرآب (منفی ۱۰۰ متر)، ربات‌های آتش نشان و ربات‌های پرنده که در بخش کشاورزی و تصویر برداری بسیار گسترش پیدا کرده اند را به بازار ارائه کند.خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است در ترویج این دانش بسیار خوب ایفای نقش کند.

**شبیه سازی ۲ بعدی فوتبال در بخش دانش آموزی

موسی خانی درخصوص بخش دانش آموزی هفدهمین دوره مسابقات ربوکاپ ایران توضیح داد: در این دوره ۳ سالن دانش آموزی داریم. یک سالن به شبیه سازی دو بعدی اختصاص داده شده است.  بخش «استارتر» به ابتکار ایران و به دلیل استقبال هوش و استعداد دانش آموزان ایرانی در قسمت شبیه سازی ۲ بعدی فوتبال راه اندازی شده است که مختص دانش آموزان علاقه‌مند به این حوزه است. همچنین در بخش دموی دانش آموزی حدود ۲۸ محصول به نمایش گذاشته می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بخش ربات‌های فوتبالی در دو قسمت سنگین وزن و آزاد، ربات‌های امدادگر و... از دیگر بخش‌های قسمت دانش آموزی هفدهمین دوره ربوکاپ آزاد است که در راستای فرمایش مقام معظم رهبری یک نشاط علمی بی نظیری را در میان دانش آموزان و مدارس ایجاد می‌کند.

**میزبانی از ۶ کشور خارجی در ربوکاپ ۱۴۰۲

رئیس هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران از حضور گروه‌هایی از کشور‌های مصر، روسیه، آلمان، افغانستان، برزیل و چین در این دوره خبر داد.

وی ادامه داد: همان طور که قبلا رهبری درباره حمایت از تولید فرمودند، باید تولید داخل به حدی از کیفیت برسد که در منطقه رقابت پذیر باشد و برای افزایش سهم شرکت های ایرانی در بازار رقابتی ایجاد شود. قیمت و کیفیت دو مولفه بسیار مهم است به این معنا که برای داشتن سهم بیشتری از بازار، باید اتوماسیون و رباتیک قدرتمند باشد و این موضوع می تواند محصولات ما را در منطقه رقابت پذیر کند و کالای با کیفیت و قیمت مناسب تولید و در بازا ر جهانی ارئه دهد. وقتی صحبت از اجرای خط مشی های فراگیر نظام میکنیم به این معناست که برای تحقق این ها باید راه های عملی را در نظر بگیریم که صنعت محصولی با کیفیت و قیمت مناسب ارائه دهد که به مهار تورم کمک می کند و هم به توسعه اشتغال کمک می کند و هم به تولید داخل کمک کند.
 
موسی خانی در ادامه درباره جوایزی که به شرکت کنندگان و برگزیدگان تعلق می گیرد گفت: ربوکاپ مسابقه کشوری محسوب نمی شود بلکه جریان توسعه و ترویج دانش است؛ پس  بعد مادی این مسابقه حایز اهمیت نیست. چیزی که اهمیت دارد دانشی است که  در این بین تقسیم می شود و در نهایت مدرک حضور در مسابقات ربوکاپ آزاد به شرکت کنندگان و برگزیدگان ارایه می گردد. 

انتهای پیام/

ارسال نظر