پودر انعقاد خون و مواد ضدسرطان در مرحله تست بالینی قرار گرفت
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ امید محمودی دانشآموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی و دانشجوی دکتری در خارج از کشور و مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره یک شرکت دانشبنیان بوده که از سال ۱۳۸۸ مشغول تدریس در دانشگاههای شیراز و استان فارس است.
محمودی در گفتوگو با خبرنگار آنا درباره راهاندازی این شرکت دانشبنیان اظهار کرد: سال ۱۳۹۷ به راهاندازی کسب و کار در زمینه نانو و شرکت اقدام کردیم که ابتدا بهعنوان هسته فناور در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز مستقر و سپس سال ۱۳۹۹ به عنوان شرکت سهامی خاص ثبت شد.
وی عنوان کرد: با توجه به علاقه به فناوری نانو، موضوع پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد را در حوزه نانو مواد MOF انتخاب کرده و براساس کاربردهای بسیار زیاد این مواد، انگیزهام برای تولید این مواد در مقیاس صنعتی بیشتر شد.
این فعال حوزه فناوری یادآور شد: از سال ۱۳۹۴ روی نانومواد MOF مطالعاتی انجام دادیم؛ اما به صورت تخصصی از سال ۱۳۹۷ تحقیق و پژوهش برای افزایش کارایی، بهینه کردن و تولید در مقیاس صنعتی صورت گرفت.
محمودی متذکر شد: پس از گذشت چهار سال موفق به تولید MOF نوع ۳ محصول پایه نانو و یک دستگاه در زمینه تصفیه آب و پساب شدیم. حوزه کاربرد محصولات پزشکی، صنایع هستهای، صنایع الکترونیک و تصفیه آب و پساب بوده و زمینه فعالیت شرکت تولید نانومواد MOF، نانو الکل، دستگاه هوشمند تصفیه آب و پساب است.
وی بیان کرد: شرکت تاکنون از حمایتهای دانشگاه ازجمله تأمین مکان دفتر، آزمایشگاه و برخی نیروی کار به صورت کارآموزی یا طرح پویش بهرهمند شده است.
رئیس هیئت مدیره شرکت دانشبنیان فاتح شیمی ستاره پارس توضیح داد: با توجه به کمبود آب و استفاده مجدد از آبهای خاکستری، تصفیه آب و پساب کمک قابل توجهی به صنایع، بیمارستانها، شهرداریها و ... میکند. در بخش پزشکی فعالیتهایی در زمینه تولید داروی (پودر) منعقدکننده خون و مواد ضدسرطان MOF در راستای لخته شدن خون بدون عوارض انجام دادهایم که در مرحله تست بالینی قرار دارند و این موضوع موجب کمک به بیماران سرطانی و کاهش خروج ارز خواهد کرد.
محمودی افزود: با توجه به فناوری نانو محصولات، تستهای مواد گرانقیمت بوده که با توجه به تستهای متعدد هر محصول و هزینه بسیار زیاد آن روند نتیجهگیری و تجاریسازی کمی کُند میشود.
وی درباره حمایت دانشگاه آزاد اسلامی از شرکت گفت: متأسفانه با توجه به برخی قوانین حاکم، وام بسیار اندکی از سوی دانشگاه دریافت کردهایم؛ اما با وجود پیگیریهای متعدد از نهادهای دیگر هیچ کمکی دریافت نکردهایم.
رئیس هیئت مدیره این شرکت دانشبنیان تبیین کرد: متأسفانه بیشتر قوانین تسهیلگری کسب و کار اجرایی نمیشود یا به سمت افراد خاص رفته و شرایط اخذ وام بسیار دشوار است که با توجه به این مسئله بسیاری از صاحبان طرح و ایده بهناچار مجبور به مهاجرت میشوند.
محمودی در پاسخ به این سؤال که برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاهها چه پیشنهادی ارائه میدهید؟ تشریح کرد: تخصیص فضای بیشتر به شرکتها، استفاده مراکز از آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه به صورت رایگان، عقد تفاهمنامه با سایر دانشگاهها و ارگانها برای همکاری و تخصیص مبالغ وام منطقی و کارآمد را پیشنهاد میکنم.
وی درباره اینکه آیا در دوران شیوع کرونا شرکت متبوعتان محصول تولیدی داشت؟ به آنا گفت: در دوران کرونا نانوالکلهای ضدعفونیکننده سطوح را تولید کردیم.
این فعال حوزه فناوری خاطرنشان کرد: یکی از راههای کمک به شرکتهای مراکز رشد، معرفی آنها توسط دانشگاه و خبرگزاریهاست. معرفی شرکتها توسط این مراکز میتواند کمک بسیار زیادی به رشد آنها داشته باشد.
انتهای پیام/